Menu +

UNL – TRE 4:1 – Série Třebíčských skončila na ledě Ústí nad Labem

Reportáže
T ř e b í č - Vítězná šňůra Horácké Slavie skončila na ledě ústeckého Slovanu. Ve 39. kole WSM Ligy se Bílé hvězdy brankově prosadily až za stavu 4:0 pro domácí, v čase 38:21. Do odkryté branky zamířil Ján Niko, který tak zaznamenal stý gól Horácké Slavie v probíhající sezóně. Třetí třetina už žádnou branku nepřinesla, utkání tak skončilo v poměru 4:1 pro domácí. Ústí nad Labem se díky výhře bodově dotáhlo na Třebíč. Už ve středu čeká Bílé hvězdy další důležitý duel, v němž doma vyzvou sedmý Přerov.
Sdílejte článek
 
39.kolo, sobota 7.1.2017
UNL UNL
4:11:0, 3:1, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 15. Poulíček (Macek, Roubík), 24. Roubík (Melka, Kasík), 28. Přindiš (Moučka, Gengel), 31. Vrdlovec (M. Vágner, D. Merta) – 39. Niko (Kusko, Pekr). Rozhodčí: J. Doležal – Křivohlavý, Čížek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1158. Střely na branku: 35:44. Průběh utkání: 4:0, 4:1.
Sestavy
HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – M. Vágner, Husák, Kasík, Macek, Přindiš, M. Zdvořáček – Melka, Roubík, Poulíček – Z. Doležal, Vrdlovec, D. Merta – Dalecký, Gengel, Moučka – Markulinec, Komárek, Navarra.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (31. Dominik Svoboda) – Zdráhal, Niko, Přibyl, Hort, Jiří Wasserbauer, Lojek – Pekr, Dolníček, Jan Wasserbauer – P. Mrázek, T. Havránek, Kusko – Kristl, Juráň, Malec – Paták, Huňa.

Komentář k zápasu

Úvodní vhazování vyhráli Ústečtí a vzápětí prověřili pozornost hostujícího gólmana. Ani hosté nezůstali pozadu a zkoušeli překvapit Soukupa. Oba týmy se vzájemně oťukávaly, ale ani jeden z nich se nedostal do vážnější akce. V šesté minutě získali domácí početní výhodu, kterou však neproměnili.

Slávisté se usadili před Soukupem. Jejich aktivita vyšla naprázdno. Na začátku desáté minuty byl znovu vyloučen Zdráhal a modrožlutí získali další výhodu. Ale ani v té neskórovali. Na druhé straně rozjeli útočnou akci červenobílí. Střela skončila v ochranné síti nad ledem. Třebíčští chybovali v obranném pásmu. Jekel dlouho odolával, ale na střelu Patrika Poulíčka už nestačil. Severočeši se tak ujali vedení 1:0.

Hráče z Vysočiny inkasovaná branka nezlomila. Hosté se dostali do úniku. To se nelíbilo domácímu Mackovi, který zahákoval protihráče a vyfasoval dvouminutový trest. Slávisté nabídnutou přesilovou hru nevyužili. Modrožlutí se usadili před Jekelem, ale další gól nepadl. Po první části tak platil stav 1:0 ve prospěch domácích.

Druhá dvacetiminutovka začala ve svižnějším tempu. Hráči obou klubů byli aktivní. Ústečtí se dostali do útočného pásma. Antonín Melka našel před bránou Jaroslava Roubíka a ten střelou do backhandu překonal Jekela. Modrožlutí tak navýšili na 2:0. Také hosté operovali v útočném pásmu. Hráči Slovanu všechny pokusy zneškodnili.

Skóre se znovu měnilo o necelé čtyři minuty později. Petr Přindiš vypálil z levého kruhu prudkou střelu, Jekelovi kotouč vypadl z lapačky a spadl do brány. Slovan tak odskočil na 3:0. Ale ani toto nebylo vše. Martin Vágner vystřelil na Jekela, ten puk vyrazil před sebe a pohotový Daniel Vrdlovec ho uklidil do třebíčské klece. Domácí tak zvýšili na úctyhodných 4:0.

Jekel se nechal vystřídat a do brány nastoupil Dominik Svoboda. A své první branky se dočkali také hosté. Silvester Kusko nahrál Jánu Nikovi a ten se trefil do odkryté brány. Hosté z Vysočiny tak snížili na 1:4. To bylo z druhé třetiny vše a hokejisté šli do kabin za stavu 4:1 ve prospěch Ústeckých.

V úvodu třetího dějství fauloval třebíčský Kristl a sudí ho na dvě minuty odeslal za katr. Domácí nabídnutou výhodu nevyužili a naopak za faul Vrdlovce se dostali do oslabení. To ubránili a žádnou komplikaci nepřipustili. Soupeř z Vysočiny kombinoval a snažil se zvrátit nepříznivý výsledek. Soukup byl bezchybný a všechny střely úspěšně zlikvidoval.

Jedenáct minut před třetí sirénou se provinil Vágner a za hákování dostal dvouminutový trest. Hosté ostřelovali Soukupa, ten jejich tlaku odolal. Horáčtí Slávisté se dostali znovu do útočného pásma, ale jejich střely přesný cíl nenašly. Také žlutomodří byli při chuti a stříleli ze všech možných pozic. Tři minuty před koncem získali další početní výhodu. Recept na Svobodu nenašli. Tři body za výhru 4:1 tak zůstaly na severu Čech.





Ohlasy trenérů

Miroslav Mach - HC Slovan Ústí nad Labem: "Musíme kluky pochválit za skvělý výkon. Začátek utkání byl laxní, ale poté jsme se probudili a podali jsme parádní výkon. Ve druhé třetině jsme přidali další skvělé tři góly, ale za stavu 4:0 jsme si hru sami zkomplikovali lehkovážností a inkasovali jsme gól. Hráče jsme v kabině na vše upozornili a zápas jsme dohráli v klidu. Myslím si, že jsme byli jasně lepším týmem. Rozhodl náš důraz před bránou, o který se snažíme celou sezónu a konečně se to podařilo. Při střetnutí se nám zranil David Merta, Davida Bernada si stáhla Mladá Boleslav a Vladimír Brož má poraněný kotník, takže sestavu slepujeme, ale nevzdáváme se a hrajeme, jak nejlépe umíme."


Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: "Do Ústí nad Labem jsme jeli v dost zúžené sestavě, jelikož nám hodně hráčů omarodilo. Další hráč se nám zranil při prvním střídání, takže jsme zbytek zápasu dohrávali v oslabeném kádru. Neměli jsme na to, abychom soupeře přehráli, ale chtěli jsme bojovat alespoň v obraně a nedostávat zbytečné góly. Slovan byl lepší a ukázal kvalitu. Rozhodl první gól, který podle mého názoru neměl platit a po kterém jsme měli výpadek. Následně jsme dostali další rychlé branky ve druhé třetině a my už jsme neměli šanci vyrovnat. Dominik Svoboda chytal dnes dobře a dokázal nás po vystřídání podržet, ale co bude dál, ještě nevíme."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024