Menu +

CEB – TRE 1:2p – Bílé hvězdy to na Budějovice zkrátka umí, dva body za výhru

Reportáže
T ř e b í č - Již dvaačtyřicáté kolo WSM Ligy se odehrálo ve středu 18. ledna 2017. Horácká Slavia cestovala do jižních Čech, kde se utkala s lídrem soutěže, českobudějovickým Motorem. Ten naplnil papírové předpoklady v jedenácté minutě, kdy se dostal do jednobrankového vedení. Jenže Bílým hvězdám se proti Českým Budějovicím letos nebývale daří a důkazem tohoto tvrzení bylo vyrovnání Matěje Psoty a branka Richarda Kristla v prodloužení po skvělé přihrávce Jána Nika. Vítězství Třebíče vychytal Marek Čiliak (na fotografii). Doplňme, že Třebíčští v omlazené sestavě bojovali jako lvi a s hvězdami z Motoru celý zápas drželi krok. Vítězství Červenobílých mohlo přijít už v základní hrací době, když nedokázali proměnit dvě velké šance - dva na nikoho a tři na jednoho při úniku v oslabení na konci druhé třetiny. Avšak i dva body z ledu lídra soutěže mají obrovskou cenu. S Motorem Bílé hvězdy urvaly devět z dvanácti možných bodů.
Sdílejte článek
 
42.kolo, středa 18.1.2017
CEB CEB
1:2p1:1, 0:0, 0:0 - 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Guman (Doktor) – 18. Psota (Huňa, Čejka), 62. Kristl (Niko, Jan Wasserbauer). Rozhodčí: Sýkora – Jindra, Kreuzer. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5028. Střely na branku: 38:18. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Sestavy
ČEZ Motor České Budějovice: Kváča – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Suchánek, Vráblík, Mazanec, Mucha – Květoň, Škoda, Hřebejk – Fronk, Nouza, Heřman – Marek, Vlček, Babka – Guman, Doktor, Žovinec.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak – Niko, Zdráhal, Král, Čejka, Lojek, Mikyska, Hort – Wasserbauer, Dolníček, Pekr – Huňa, Milfait, Psota – M. Novák, Havránek, Kristl – Přibyl, Juráň, Paták.

Komentář k zápasu

Motor od začátku utkání vytvářel tlak, který se snažil několikrát zužitkovat, ani Dušan Žovinec, Vladimír Škoda a ani kapitán Lukáš Květoň z něho nic nezískal. Hosté se také několikrát pokusili zaměstnat Kváču, gólman se ale nenechal vyvést z omylu. Motor poté opět dostal šanci otevřít skóre hry, když minutu a čtyřicet sekund hráli v dvojnásobné početní výhodě. Budějovickému celku se ale ani jedna přesilovka nevydařila a Budvar aréna opět gól neviděla. O chvíli později už ale jejich ruce a šály mohly vylétnout do vzduchu. Jakub Doktor od pravého mantinelu poslal puk na Tomáše Gumana, který puk nikam předat nemohl, a tak nic nezkoušel a vypálil. Gólman Čiliak zřejmě střelu neviděl a kotouč proletěl mezi lapačkou a tyčkou. To Třebíč vyprovokovalo k akci a hra se hned přesunula před brankáře domácích. Hlavním aktérem tlaku se stal Josef Huňa, který se dostal do úniku, v okamžiku vyslání puku byl ale seknut a dostal opravný pokus v podobě nájezdu. Třebíčský forward sice zkusil rozhodit mladého gólmana, ten ale zůstal pevný jako skála do okamžiku, kdy bylo potřeba vystřelit pravý beton, což zvládl na výbornou. Hosté se ale nedali a Kváču nakonec překonal Matěj Psota, který se ujal puku po chybě Jakuba Suchánka a zamířil přesně nad rameno gólmana.

Druhá třetina začala zvolna a na první střelu se muselo čekat bez deseti sekund tři minuty. První větší akci přinesla až dvojnásobná početní výhoda po vyloučení Romana Vráblíka a Pavla Pýchy, kterou ale hosté téměř vůbec nevyužili. Po hře Motoru ve třech přišlo ještě několik dalších početních výhod na obou stranách, v každé z nich bylo vidět maximálně dvě střely. Velkou šanci měl na hokejce Ladislav Marek společně se Štěpánem Hřebejkem, kdy po blafáku prvního jmenovaného Čiliakovi vypadl puk z výstroje a následně budějovický navrátilec z dorážky netrefil klec. Hra se ještě několikrát přesunula z jedné strany kluziště na druhou, ani na jedné straně ale puk i díky zásahům gólmanů brankovou čáru nepřešel.

Třetí dějství se neslo v podobně pomalém tempu jako třetina předchozí. Hru neustále přerušovala vyloučení, při kterých se ale příliš nestřílelo. Třebíč dlouhou dobu nedobrovolně hrála v dvojnásobné početní nevýhodě, kdy při oslabení jeden ze slávistů ztratil hokejku, Motor ale tak dlouho kombinoval, až z toho nakonec nic nebylo. O chvíli později se do gólové šance dostal velmi aktivní Vladimír Škoda, který se sice dokázal procpat mezi dvěma beky, na přípravu střely měl už ale příliš málo času. Získat tři body pro domácí celek se ještě pokusil Martin Heřman po libové přihrávce Nouzy zpoza Čiliakovy klece, centr druhého útoku ale trefil jen gólmanovo rameno a utkání tak dospělo do prodloužení. To ale trvalo pouhých šedesát dva vteřin, kdy Motor pozapomněl střídat a propadl, čehož využil Jan Niko, který i přes ležícího Škodu dostal puk na Richarda Kristla, který přesně zamířil nad Kváčův beton.





Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa - ČEZ Motor České Budějovice: „Několikátý zápas nás provází střelecké trápení. Nemáme kapacity, které by dokázaly proměnit aspoň těch pár šancí. Dnes jsme měli jednu dobrou přesilovku z osmi. Tam se momentálně trápíme, což určuje výsledkový obrázek mužstva.“

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: „Na zápas jsme přijeli s pozměněnou sestavou a Čiliakem vypůjčeným z Komety. A právě on předvedl perfektní výkon, když nás několikrát při důležitých momentech podržel. S nejlepším mužstvem soutěže jsme se snažili vycházet z dobré defenzivy, měli jsme trochu i štěstí. Je to pro nás důležité vítězství, v našem boji o play-off nám to neskutečně pomůže. Musím celému mančaftu poděkovat za obětavý týmový výkon.“

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024