Menu +

TRE - BNJ 4:1 - Důležitý zápas zvládli Třebíčští skvěle, závěr okořenily provokace a bitky

Reportáže
T ř e b í č - Třebíč a Benátky nad Jizerou dělila před zápasem v tabulce jen dvě místa, proto byl zápas velmi důležitý pro oba týmy. Začátek byl slavnostní i emotivní, David Dolníček zapsal svůj start číslo 700 v první lize a popřát mu k němu přišel ředitel klubu, Dr. Karel Čapek, a také jeho tři synové. Třebíčští šli brzo do důležitého vedení z hole Petra Mrázka, ve druhé třetině, která se Červenobílým povedla nejvíc, přidal dvě trefy oslavenec David Dolníček. Ve třetí třetině hosté snížili na 3:1 Hrabíkem, jenže domácí komplikace nedopustili a Richard Kristl znovu zvýšil na rozdíl tří branek. Závěr pak hostující tým psychicky nezvládl, vyvolal několik bitek a kdo pozorně sledoval chování hostující střídačky, všiml si, že hostující trenéři ještě osm vteřin před koncem utkání posílali své hráče opakovaně napadat ty domácí. Protože ti se nedali, bylo k vidění několik pěstních soubojů. Nejlépe si v nich vedl Ondřej Malec, který svého soupeře doslova zadupal do ledu.
Sdílejte článek
 
43.kolo, sobota 21.1.2017
TRE TRE
4:11:0, 2:0, 1:1
BNJ BNJ
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Mrázek (Psota, Niko), 23. Dolníček (Pekr, Niko), 28. Dolníček (Wasserbauer, Pekr), 48. Kristl (Mrázek, Kusko) - 44. Hrabík (Tržický, Kočí). Rozhodčí: Doležal - Svoboda, Maštalíř. Vyloučení: 8:8, navíc Malec (TRE) 5 minut + OT do konce utkání - Černoch 10 minut OT, Havlín (oba BNJ) 5 minut + OT do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1310. Střely na branku: 26:22. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Niko, Zdráhal, F. Král, Čejka, Lojek, D. Mikyska – Jan Wasserbauer, Dolníček, Pekr – Kusko, Psota, Mrázek – Malec, Milfait, Kristl – Huňa, T. Havránek, Matěj Novák – Přibyl.
HC Benátky nad Jizerou: Halász – Kolmann, Plutnar, Kočí, Mikliš, Tržický, Havlín, Jandus – Víšek, Chrtek, A. Dlouhý – D. Špaček, J. Mikyska, Černoch – Bittner, Hrabík, Hrníčko – Vrbata, Prokeš.

Komentář k zápasu

Do zasněžené Třebíče zavítaly Benátky nad Jizerou, které se nachází ve Středočeském kraji. Benátky nad Jizerou spolupracují hned se třemi extraligovými kluby Mladou Boleslaví, pražskou Spartou a Bílými tygry z Liberce. Takováto spolupráce je jen velmi zřídka k vidění. Důležité ale je, že Benátkám tento chytrý tah přináší ovoce. Zatím to totiž vypadá, že se Benátky nad Jizerou po roční odmlce vrátí do play off. Třebíč se na svého soupeře snažila co nejdůkladněji připravit, jelikož základní část se pomalu chýlí ke svému konci a každý vybojovaný bod bude velmi důležitý. Třebíč však stále postrádá svého nejproduktivnějšího hráče Romana Erata, který je zraněný.

Před začátkem utkání dostal David Dolníček dárek od klubu za 700 odehraných utkání ve WSM lize. Nikovu ránu vyrazil Halász levým betonem za branku. Tržický nedovoleně srazil Jana Milfaita na led a Třebíč si tak zahrála první přesilovku v zápase. Zdráhal z mezikruží nebezpečně vypálil, ale Halász jeho tvrdou ránu vyrazil. Mrázkovu střelu Halász chytil do své lapačky. Plutnarova rána minula Jekelovu branku. Psota poslal přesný pas na Petra Mrázka, který se prodral až před Halásze a ranou ke vzdálenější tyči ho překonal. Benátky nad Jizerou se dostaly do útočného pásma a ohrozily Jekelovu branku. Jekel byl ovšem pozorný a kotouč vyrazil. Pekrovu ránu z mezikruží Halász reflexivně vyrazil. Lojek se dostal ke kotouči a ujížděl na Halásze. Benátský brankář si však s jeho střeleckým pokusem poradil. Po jednom ze soubojů zůstal na ledě ležet Jan Wasserbauer, který za pomoci svých spoluhráčů dojel na střídačku. Čejka se dostal až před Halásze a vystřelil. Brankář hostů ale našel kotouč ve své výstroji. S Mrázkovou nebezpečnou střelou si Halász poradil.

Ránu jednoho z benátských hokejistů vyrazil Jekel pravým betonem. Benátky se poté provinily proti pravidlům a Třebíč si tak zahrála přesilovou hru. David Dolníček si najel do mezikruží, dostal přihrávku od Matěje Pekra a vypálil. Dolníčkova rána vymetala pavučiny v pravém horním rohu Halászovy branky a Třebíč se tak mohla radovat z dvoubrankového vedení. Havránek se dostal přes obranu soupeře, ale s jeho střelou si Halász poradil. Za zdržování hry byl vyloučen Václav Čejka a přesilovku si vyzkoušeli také hosté. Benátští hokejisté se snažili vstřelit kontaktní branku, ale Jekel byl pozorný a se všemi střelami hostů si poradil. Pekr se dostal až před Halásze, ale upadl. Mrzet ho to však nemuselo. Kotouče se totiž chopil Jan Wasserbauer, který nezapomněl přihrát Davidu Dolníčkovi a ten poslal kotouč za záda brankáře Halásze. Domácí se tak dostali do tříbrankového trháku. Psotův bekhendový pokus Halász vytěsnil mimo tři tyče. Huňa se protáhl před brankáře Halásze a parádně zakončil. Benátský brankář ale fantasticky zasáhl a domácí se tak ze čtvrtého gólu neradovali. Hosté si následně zahráli přesilovku. Tvrdou ránu jednoho z benátských obránců vyrazil Jekel svou maskou. Čejkovu dělovku Halász zneškodnil. Kristl se protlačil až před Halásze, ale kotouč za něj nedostal.

Kuskova střela od modré čáry byla nepřesná. Lojek byl vyloučen na dvě minuty a hosté si zahráli další přesilovku. Ránu od modré čáry Jekel akrobatickým zákrokem vyrazil. Tržického střelu Jekel vyrazil před sebe a u dorážky byl nejrychleji Hrabík, který poslal kotouč do třebíčské branky. Hosté se provinili proti pravidlům a domácí si tak zahráli přesilovku. Petr Mrázek přihrál Richardu Kristlovi před branku. Kristl pohotově poslal kotouč mezi betony Halásze a Třebíč si vzala tříbrankové vedení zpět. Havlínova dělovka orazítkovala jen plexisklo za Jekelovou brankou. Pět minut před koncem utkání byl vyloučen Černoch na dvě minuty, ale za nesportovní chování vyfasoval od rozhodčích navíc desetiminutový osobní trest a zamířil tak předčasně do kabin. Chrtek se následně dostal do sporu s Čejkou a oba zamířili na trestnou lavici. Po vy pršení trestů vznikla bitka mezi Miklišem a Čejkou. Po konci utkání se ještě popral Havlín s Malcem. Tuto bitku vyhrál třebíčský Malec.



Tiskovka po utkání Třebíč - Benátky 4:1



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Věděli jsme, že přijede skvěle bruslící mužstvo. Prvních pět minut nám jejich hra dělala problémy. Ale vyrovnali jsme se s tím. Podařilo se nám vstřelit první branku a to nás hodně zklidnilo. Druhou třetinu jsme odehráli skvěle a troufám si říci, že to byla jedna z nejlépe odehraných třetin v celé sezóně. Soupeře jsme k ničemu nepouštěli. Akorát ke konci třetiny při hře 4 na 4 jsme trošku zmatkovali. Ve třetí třetině soupeř snížil, ale my jsme hned poté vstřelili branku a vedli jsme 4:1. Zápas jsme měli víceméně pod kontrolou. Po naší čtvrté brance se mi zdáli hráči Benátek podráždění. Samozřejmě rozhodčí dnes hodně dopomohli vzniku potyček mezi hráči. Hráče jsme na lavičce uklidňovali, aby se nenechali vyprovokovat. Určitá hranice ale byla překročena, a proto vznikly bitky. K hokeji to ale patří a diváky to pobavilo. Pro Davida Dolníčka to byl dnes důležitý zápas. David Dolníček hraje velice dobře a chová se jako pravý kapitán. Dnes si David své sedmisté utkání užil a dvě vstřelené branky si zasloužil.

Jiří Čelanský - HC Benátky nad Jizerou: Domácí dnes byli aktivnější a odvážnější. Navíc dnes třebíčští hokejisté skvěle bruslili. Domácí chtěli vyhrát, ale my jsme si měli dnes jít více za výsledkem. To se nám ovšem nepodařilo. Navíc sezóna se blíží ke svému konci a každý bod bude velmi důležitý. Třebíč dnes dala dvě krásné branky a musím uznat, že dnes byla lepší. Myslím si, že rozhodující bylo to, že my jsme se dnes nedostali do pohody a nehráli jsme svoji hru. Na konci třetí třetiny jsme chtěli se zápasem ještě něco udělat. Rozhodně jsme se ale nechtěli prát. Chtěli jsme zápas otočit na naši stranu. Myslím si, že rozhodčí dnes hodně dopomohli tomu, že vzniky potyčky mezi hráči. Na všechny nedovolené zákroky by měl být stejný metr po celou dobu hry. My jsme si ke konci utkání chtěli vynutit faul a vypracovat si nějakou šanci.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024