Menu +

TRE - KLA 4:6 - Žádný beton, Třebíčští čtyřikrát vyrovnali - hokej s Kladnem bavil

Reportáže
T ř e b í č - Zápas Horácké Slavie Třebíč s Kladnem nabídl divákům parádní podívanou, i když se nakonec z výhry radovali šťastnější hosté. Třebíčští odehráli s favoritem skvělé představení. Červenobílí v něm dokázali čtyřikrát skórovat a dorovnat tak vedení soupeře. I díky pořádné dávce třebíčské smůly nakonec překlopili zápas na svoji stranu Rytíři. Bílé hvězdy však znovu ukázaly, že dokáží odehrát skvělé zápasy se silnými soupeři, a to je před utkáním na Slavii a před pondělním domácím derby Vysočiny jistě velmi dobrá zpráva.
Sdílejte článek
 
45.kolo, středa 25.1.2017
TRE TRE
4:62:2, 1:1, 1:3
KLA KLA
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. T. Havránek (Huňa, Mrázek), 9. Mrázek (Psota, Kusko), 26. Malec (T. Havránek, Milfait), 49. Jan Wasserbauer (TS) – 5. Tůma (Burger, J. Kloz), 8. Strnad (Jánský, R. Přikryl), 21. Tenkrát (Machač), 45. Strnad (Zikmund), 52. J. Kloz (J. Drtina), 55. Ton (Ptáček). Rozhodčí: Obadal - Reich, Měkýš. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1780. Střely na branku: 34:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:6.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Zdráhal, Niko, Čejka, F. Král, Přibyl, Lojek, D. Mikyska – R. Zohorna, Dolníček, Jan Wasserbauer – Mrázek, Psota, Kusko – Kristl, Milfait, Malec – Matěj Novák, T. Havránek, Huňa.
Rytíři Kladno: Cikánek – P. Hořava, J. Drtina, D. Růžička, Zelingr, Ptáček, Ulrych, Repe – Tůma, Burger, J. Kloz – Jánský, R. Přikryl, Strnad – Ton, Machač, Tenkrát – Zikmund, Kubík, Cetkovský.

Komentář k zápasu

Horácká Slavia vstoupila do utkání s parafrází známého rčení: „Nedáš, dostaneš.“ V podání domácího týmu však znělo: „Dostaneš, dáš!“. Oba týmy vstoupily do utkání v překvapivě klidném tempu a i první branka nejevila známky úporné snahy. V páté minutě dostal do mezikruží přihrávku David Tůma a prostřelil překvapeného Jekela. Tomáš Havránek odpověděl na první branku o 20 sekund později. Po třech minutách se opět radovali hosté, kdy z hole Jakuba Strnada zvýšili na 2:1. O necelou minutu později však úsměv Kladna zmrazil Petr Mrázek. Krásně si počkal před Cikánkem na přihrávku od Psoty a vymetl odkrytý levý horní roh svatyně hostů. Vyrovnaný stav utkání po té vydržel do konce první části hry. Za zmínku stojí i dvě z vyloučení, která domácí utržili v druhé půli třetiny. Po sporném vyloučení Filipa Krále ve 14. minutě výrazně podržel domácí tým skvěle chytající Pavel Jekel. Vyloučení Matěje Nováka 35 sekund před koncem pak postavilo domácí do role týmu, který poměrně zbytečně vstoupí do druhé části hry v oslabení.

A to kladenští Rytíří potrestali necelou minutu po druhém úvodním hvizdu, kdy Patrik Machač trefil do brusle nic netušícího Petra Tenkráta. Ten pak zády k brance změnil stav utkání ve prospěch hostů. Necelých 5 minut stačilo domácím na srovnání holí Ondřeje Malce. Ten dorážel Milfajtův pokus. Stav se po té do konce druhé třetiny neměnil. Obě mužstva sice pálila jako u „Verdunu“, ale dalších branek se 1780 diváků dočkalo až ve třetí třetině.

Scénář prvních dvou třetin se opakoval v poslední dvacetiminutovce. Jakub Strnad ve 45. minutě zpracoval rukou po chybě domácích na modré puk a při samostatném trháku na Pavla Jekela nechyboval. O necelé tři minuty později byl při své cestě za vyrovnáním nedovoleně odzbrojen Jan Wasserbauer, což potrestal krásným gólem v samostatném nájezdu, kdy po blafáku vymetl pavučiny pod levým Cikánkovým betonem. To byla ovšem poslední radost, kterou dnes domácí fanouškům udělali. Jan Kloz v 52. minutě zvýšil na 5:4 pro hosty a vítězné tažení Rytířů ukončil šestou bránou v 55. minutě po přihrávce od Ptáčka Petr Ton. Nutno však podotknout, že domácí se za dnešní výkon nemusí stydět a sympatické vystoupení Horáků na třebíčském ledě odměnili fanoušci závěrečným potleskem.



Tiskovka po utkání Třebíč - Kladno 4:6



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Samozřejmě to hodnocení bude dneska takové nešťastné. Ale já musím klukům poděkovat, že odvedli parádní bojovný výkon a snažili se vyrovnat Kladnu. Samozřejmě jsem byl rád, že vždy, když soupeř dal gól, jsme dokázali rychle odpovědět, reagovat, že jsme čtyřikrát v zápase vyrovnali. Ale dneska se na nás asi spiklo všechno, protože jsme si dali jeden vlastní gól, druhý pomalu v naší přesilovce byl taky vlastní, nechali jsme si ho dát, takže dneska se to na nás spiklo. Byla to škoda, smůla, ale klukům musím poděkovat, z mojí strany od hráčů opravdu parádní výkon, zápas bojovný, snažili se, ale dneska jsme měli opravdu smůlu a při troše štěstí jsme ten bodík možná mohli urvat, ale neurvali. Teď musíme pogratulovat Kladnu, že má tři body, a musíme se zase zmobilizovat na další zápas v sobotu na Slavii a musíme se zase porvat o další body.

Jiří Kopecký - Rytíři Kladno: My jsme začali utkání jako profesoři, sice jsme vždycky dali gól, ale asi minutu nato jsme ho hned dostali, čímž jsme vlastně spíše prospěli soupeři, než sami sobě. Dvě třetiny jsme nedokázali vyburcovat mužstvo a pořád to byl profesorský hokej, navíc Třebíč hrála velice dobře, podle mě mají sebevědomí po těch úspěšných výsledcích. Ve třetí třetině bych řekl, že se štěstí přiklonilo na naší stranu, byl tam takový šťastný vedoucí gól a pak jsme si to už nějakým způsobem pohlídali. S výkonem moc spokojeni nejsme, ale tři body to jsou.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024