Menu +

TRE-HKR 1:6 : Utkání proti Hradci se Třebíči vůbec nevydařilo

Reportáže
T ř e b í č - Snad ani Alfréd Hitchcock by nevymyslel tak strašný horor, jaký předvedli třebíčští hokejisté při utkání s Energetiky z Hradce Králové. Hráči Horácké Slavie jako by utkání odehráli ve snu, nic jim nevycházelo a nikde nebyli včas, a tak jen přihlíželi, jak na ledě kraluje královéhradecký tým. Nelze se proto divit, že zcela zaslouženě prohráli 1:6, přičemž o jejich jediný úspěch se až v 53. minutě postaral Miloslav Topol.
Sdílejte článek
 
3.kolo, sobota 20.9.2003
TRE TRE
1:60:3, 0:1, 1:2
HKR HKR
Statistiky
Branky: 53. Topol (Mazanec) - 6. Suchý, 8. Polák, 15. Hubáček, 33. Dušánek, 47. Šulc, 57. Pahulák. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0. Diváků: 1.000. Rozhodčí: Blecha – Chocholouš, Poruba.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Kučera – Kříž, Kališ, Suchý, Pecka, Mazanec, Hrbáček, Dusík, Sláma – Holý, Žiška, Fryauf – Lála, Oliva, Kaňka – Mráz, Beroun, Topol – Hrůza, Dolníček, Sobotka.
Mountfield HK: Dušek – Mečiár, Mocek, Linhart, Mareček, Kostka, Hendrych – Polák, Roubík, Šulc – Píša, Hubáček, Fišer – Dušánek, Domin, Suchý – Kubišta, Pahulák, Horák.

Komentář k zápasu

Na samém začátku hraje Třebíč aktivněji než hosté, ale stačí jediná chyba a veškerá iniciativa je tatam. Ta chyba přichází již v 6. minutě, domácím se nedaří pokrýt Domina se Suchým a Kučera vzápětí poté loví puk ze své klece – 0:1. Horácká Slavia si z této branky nebere poučení, a proto se za dvě minuty opakuje podobná situace, kdy zcela volný Polák zvyšuje na 2:0 pro hosty. Na Třebíčské jako by padla deka a nebýt alespoň Žiškovy šance ve 12. minutě, snad by Duška v brance Energetiků ani výrazněji neohrozili. Jenže hradecký brankář je pevný jako skála, zatímco třebíčská obrana se drolí jako písek. V 15. minutě při přesilovce zvyšuje krásnou brankou pod víko Hubáček již na 3:0 pro svůj tým – a z ochozů se začíná ozývat pískot. Na samém konci třetiny může snížit Kališ, ale výborného Duška ani nadvakrát nepřekonává.

Druhá část hry je gólově chudší, Hradečtí se do útoku zrovna moc nehrnou a Třebíči pro změnu nepřestávají nevycházet šance. Ve 29. minutě má na hokejce zcela jasný gól Fryauf, ale sám tváří v tvář Duškovi jeho svatyni míjí. To si samozřejmě zasluhuje potrestání, které přichází za čtyři minuty, kdy po opět po chybě obrany i Kučery zvyšuje do odkryté brány Dušánek – 0:4. Tento hráč může po chvíli přidat i pátou branku, ale Kučera se tentokrát předvádí a bravurně ho vychytává.

Ve 44. minutě domácí Duška konečně překonávají – avšak až po odpískání. Za to na druhé straně se to stíhá ještě před hvizdem píšťalky – Šulc opět potvrzuje, že třebíčská obrana poněkud nefunguje – 0:5. Až v 53. minutě se domácí konečně dočkali úspěchu, když Topol obchází vše, co mu stojí v cestě, a posílá puk mezi Duškovy betony – 1:5. Ale Energetici si umanuli, že budou mít poslední slovo a to říká Pahulák, který v 57. minutě naposledy potrápí Kučeru. Třebíč se tak s Hradcem Králové po katastrofálním výkonu rozchází výsledkem 1:6.





Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek (trenér HC VČE Hradec Králové): "Jsme určitě spokojeni, protože po dvou smolných zápasech jsme měli větší štěstí v zakončení. Myslím, že jsme tento zápas rozhodli už v první třetině, pak se to už jen dohrávalo. I čtvrtá branka byla hodně důležitá, Třebíč šla trošku do tlaku, hrála přesilovky. My jsme pak z jednoho protiútoku dali gól, a pak už bylo po zápase."

Ladislav Kolda (trenér SK HS Třebíč): "Ocitám se zde podruhé ve stejné situaci, dnes je to ještě horší. Především bychom se chtěli omluvit divákům za výkon, který byl katastrofální. To, co jsme chtěli hrát, jsme vydrželi jenom několik střídání. Souhlasím s tím, že se rozhodlo v první třetině. Vyvodíme z toho důsledky, takový zápas už se nesmí opakovat.
Musíme si to vyříkat, takový hokej prostě nemůžeme předvádět. Nemůžeme hrát jednou dobře a druhý zápas markantně špatně, to nejde. To si hráči musejí uvědomit a kdo to dělat nebude, tak tady hrát nebude. Jestli si myslí, že to bude podle nich, tak to určitě ne."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024