Menu +

Start Chance ligy v nových dresech přinesl dva body po nájezdech z ledu Ústí nad Labem

Reportáže
T ř e b í č - V prvním kole Chance ligy zajížděli Třebíčští na led nebezpečného Ústí nad Labem, jež má ve svém kádru řadu zkušených hráčů, včetně Jaroslava Roubíka. Domácí šli do vedení ve čtvrté minutě, kdy po asistenci Roubíkově skóroval Jiří Severa 1:0. Odpověď Bílých hvězd však byla blesková. Za jedenáct vteřin vyrovnal z přečíslení aktivně hrající Tadeáš Král, kterého parádně našel přesným pasem Ondřej Malec. Slovan šel ovšem znovu do vedení v minutě patnácté, kdy po velkém zámku zakončil střelou pod Vejmelkovu lapačku matador Jaroslav Roubík - 2:1. Ve druhé třetině trochu opadlo tempo z první periody a na gól se čekalo až do předposlední, tedy devětatřicáté minuty. V té době hrál Slovan v oslabení o dva hráče a Bílé hvězdy toho patřičně využily. Parádní a ukázkovou kombinaci na jeden dotek zakončil umístěným kotoučem před brankou operující Vojtěch Střondala (na fotografii) - 2:2. Do třetí třetiny vlétli hráči Třebíče jako velká voda a po třiceti dvou vteřinách hry šli poprvé v utkání do vedení. Přesilovku pěti proti čtyřem využil Adam Raška - 2:3. Asistovali Vojtěch Střondala a Vlastimil Bilčík. Jenže v čase 46:32 bylo znovu vyrovnáno. Domácí využili přesilovku, když před branku dostal ideální pas od Jiřího Severy Antonín Melka - 3:3. V padesáté čtvrté minutě trefil v přesilovce Adam Raška tyč Dlouhého branky. V základní hrací době se tedy nerozhodlo a na řadu přišlo pětiminutové prodloužení. Velkou šanci měl v prodloužení Daniel Vrdlovec, ale Karel Vejmelka v třebíčské bráně zachránil svůj tým výborným zákrokem. Parádní individuální akci předvedl v polovině prosloužení Adam Raška, chyběly jen centimetry. Patnáct vteřin před koncem prodloužení ještě poslal puk na Dlouhého třebíčský obránce Roman Čermák, černá guma se však vykutálela těsně vedle pravé ústecké tyčky. V samostatných nájezdech pak uspěli pouze dva hráči, oba v třebíčských dresech, tedy Silvester Kusko a Adam Raška. Karla Vejmelku nepřekonal ani jeden z Ústeckých.
Sdílejte článek
 
1.kolo, sobota 8.9.2018
UNL UNL
3:4sn2:1, 0:1, 1:1 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Severa (Roubík, M. Vágner), 15. Roubík (Melka), 47. Melka (Severa, M. Vágner) – 4. Tadeáš Král (Malec, J. Čejka), 39. Střondala (P. Kratochvíl, Raška), 41. Raška (Střondala, Bilčík), rozhodující samostatný nájezd Kusko. Rozhodčí: Vrba, Vokřál – Mekýš, Otáhal. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1078. Střely na branku: 38:41. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.
Sestavy
HC Slovan Ústí nad Labem: J. Dlouhý – Weinhold, M. Vágner, M. Jandus, Jeřábek, M. Zdvořáček, Mert – Severa, Roubík, Melka – L. Volf, Vrdlovec, D. Merta – Tůma, Davídek, Jícha – J. Havel, T. Jandus, Chrpa.
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Furch, Bilčík, Nedbal, Kowalczyk, Čermák, V. Čejka, Vl. Brož – Střondala, Raška, Kusko – P. Kratochvíl, Nedvídek, Vodný – J. Čejka, Tadeáš Král, Malec – M. Novák, Süss, Paták.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili aktivněji domácí a jejich snažení vyústilo ve velmi brzkou branku, když Roubík našel ve čtvrté minutě Jiřího Severu a ten na druhý pokus propálil hostujícího brankáře. Avšak domácí se z vedení radovali pouhých jedenáct vteřin, jelikož téměř ihned po vhazování se dostala Třebíč do úniku dva na jednoho, který úspěšně zakončil Tadeáš Král. Domácí se však opět chtěli ujmout vedení a uzamkli hosty na několik minut v obraném pásmu a vysílali na jejich branku jednu střelu za druhou. Po mnoha neúspěšných pokusech se konečně podařilo Jaroslavu Roubíkovi krásnou střelou překonat brankáře a Slovan šel do vedení. Modrožlutí ve svém tlaku nepřestávali, ale další branku se jim přidat již nepovedlo.

Druhou třetinu opět režírovali v úvodu domácí a udávali tempo hry. Bylo vidět mnoho nepřesností na obou stranách, ale za to více bojovnosti, což zapříčinilo ne tak pohledný, avšak tvrdý hokej. V závěru třetiny se hostům naskytla příležitost přesilovky pět na tři , kterou nepohrdli a dokázali vyrovnat, když Petr Kratochvíl krásně našel křižnou přihrávkou Vojtěcha Střondalu, který uklidil kotouč do odkryté branky. A mohlo být ještě hůř, ale Slovanu v závěru pomohla pravá tyč, a tak třetí třetina skončila nerozhodně.

Nerozhodný stav neměl dlouhého trvání, jelikož Třebíč již v úvodu dokázala využít přesilovku, když se Adam Raška nejlépe zorientoval v závaru před domácí brankou a dokázal prostřelit Dlouhého. Následující početní výhodu nedokázal Slovan využít, ale to mu nemuselo vadit, protože krátce po skončení trestu se dokázal prosadit přízemní střelou Antonín Melka po nahrávce Jiřího Severy a stav se tak opět vyrovnal. V závěru to byli spíše hosté, kteří byli nebezpeční a vytvořili si několik slibných šancí, ale jejich střelecké pokusy překazil brankář Dlouhý a jednou dokonce pravá tyčka, a tak šel zápas do prodloužení.

V prodloužení měli ze hry více domácí, ale oba celky si dokázaly vypracovat několik nebezpečných střeleckých pokusů, avšak ani jeden z nich neskončil za zády brankaře, a tak musely rozhodnout samostatné nájezdy.

Při samostatných nájezdech byli úspešnější hosté a opět se ukázal tento velký problém Slovanu, a tak domácí nakonec brali pouhý jeden bod.





Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Podle informací, které jsme si o soupeři zjistili, jsme věděli, že je výborný v útoku a v zakončení, ale že bude zranitelný v obraně. To nám zápas potvrdil. První třetina nebyla z naší strany povedená. Ztrátami puku jsme se dostávali pod tlak a soupeř po první části zaslouženě vedl 2:1, protože těch chyb jsme my udělali víc. Od druhé třetiny se hra srovnala, myslím, že tam byly i pasáže, kdy jsme byli lepší. Důležitá byla branka na konci druhé třetiny z přesilovky pět na tři, kterou jsme vyrovnali na 2:2. Na začátku třetí třetiny jsme dali na 3:2 pro nás, ale bohužel jsme to nedokázali udržet a v přesilovce jsme inkasovali na 3:3. Tam se potvrdilo výborné zakončení domácích. Velkým pozitivem do další práce je, že náš tým byl hladový po bodech, po vítězství, šel za ním nejen v zápase, ale i v prodloužení a v nájezdech. Střídačka parádně žila, kluci se povzbuzovali, jak říkám, to je velké pozitivum a příslib do další práce, která nás čeká.

Jan Čaloun (HC Slovan Ústí nad Labem): Se zápasem rozhodně spokojení nejsme. Ve fázích, ve kterých jsme měli udeřit, se prosadil soupeř. Hráčům pořád opakujeme, že všechno musíme dělat rychle a s patřičným důrazem. V tomto zápase se nám to nepovedlo. Na druhou stranu jsme si vypracovali hodně šancí, které kdybychom proměnili, mohli jsme vyhrát. Tento duel jsme chtěli vyhrát, máme bod, což je málo.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024