Menu +

Třebíčští zastavili lídra, vítězství trefil v prodloužení sniper zápasu Lukáš Nedvídek

Reportáže
T ř e b í č - V pátém kole přivítaly Bílé hvězdy lídra tabulky z Poruby. Nováček soutěže je zatím také jejím nejpříjemnějším překvapením, nicméně v Třebíči jej nečekala žádná selanka. Domácí na soupeře doslova vletěli a od prvního střídání jej drželi pod tlakem. Hra se vyrovnala až od poloviny první třetiny. Přesto, že Třebíčští byli i nadále aktivnějším mužstvem, do vedení se dostali hosté střelou Vojtěcha Tomiho ze třicáté minuty - 0:1. Na domácích byla vidět snaha po rychlém vyrovnání, to zařídila v přesilovce dvojice Karel Nedbal - Lukáš Nedvídek - 1:1. Druhý jmenovaný parádně umístil Nedbalovu ideální křižnou přihrávku mimo dosah brankáře Dolejše. Hosté mohli jít znovu do vedení, ale za Karla Vejmelku v třebíčské bráně zaskočila dobře postavená tyčka. I Třebíčští měli několik dobrých šancí, ale Dolejš odolal. V prodloužení se skoro minutu hrálo před Karlem Vejmelkou, hosté stihli i vystřídat a mačkali domácí trojici. Ta ale tlaku ustála a uhodilo na druhé straně. Rozhodnutí přišlo opat z hole Lukáše Nedvídka - 2:1 v čase 61:56. Bílé hvězdy si tak připisují cenný skalp lídra Chance ligy a ještě cennější dva body do tabulky.
Sdílejte článek
 
5.kolo, středa 19.9.2018
TRE TRE
2:1p0:0, 1:1, 0:0 - 1:0
POR POR
Statistiky
Branky a nahrávky: 34. Nedvídek (Nedbal, Kusko), 62. Nedvídek (Vodný, D. Mikyska) – 30. Tomi (Vymazal, Kanko). Rozhodčí: Kopeček, Barek – Zídek, Měkýš. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1028. Střely na branku: 45:17. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Bilčík, Čermák, Vl. Brož, Nedbal, V. Čejka, D. Mikyska, Furch – Vodný, Raška, Střondala – Kusko, Nedvídek, P. Kratochvíl – Malec, Tadeáš Král, Süss – J. Čejka, M. Novák, Ferda.
HC RT TORAX Poruba: Dolejš – Čypas, Ovčačík, D. Krenželok, Matějíček, Dundáček, Slavík – J. Káňa, Hudeček, Illéš – Fojtík, T. Jáchym, Zdeněk – Kanko, Vymazal, Tomi – Toman, Baláž, Ollender – Häring.

Komentář k zápasu

Do utkání aktivněji vstoupila v modrém hrající Horácká Slavia Třebíč. První formace vedena Raškou se snažila ihned ohrozit střelami hostujícího brankáře Dolejše. Vzápětí i Poruba vytáhla své útočné zbraně a na pozoru se musel mít i Vejmelka. Bojovnou a velice vyrovnanou hrou by se dalo popsat dění na ledě v úvodní třetině. Oba celky se tlačily do útočného pásma. Hrálo se důrazně, ale čistě.

V 10. minutě se po přihrávce Čejky tlačil do zakončení Matěj Novák, který se snažil nadvakrát dorazit kotouč za Dolejše, to se mu ale nepovedlo. V 15. minutě vyslal tečovaný, prudký pokus směrem třebíčská brána Slavík, střela šla však vedle a domácí gólman s padesátkou na zádech zasahovat nemusel.

V závěru třetiny hráli třebíčští hráči první přesilovou hru. Příliš se ale hráčům v modrých dresech nevyvedla, což vneslo na domácí hráče trochu nervozity, nicméně úvodní třetina hry skončila bez branek.

Ostravané hned v úvodu pykali za příliš mnoho hráčů na ledě, ale ani druhý přestupek proti pravidlům Třebíč potrestat nedokázala. Nerozhodný stav platil i po první přesilovce hostů, kdy, nutno podotknout, byla kombinačně dobře sehraná, ale možná ještě lépe ubráněná.

První gól jsme registrovali ve 30. minutě a byli to hosté z Poruby, kteří se radovali. Vojtěch Tomi naznačil střelu, položil si obránce a poté vypálil. Jeho prudká střela se dostala až za záda domácího brankáře.

Jak se Třebíči nedařily přesilové hry, jedna se ve 34. minutě přeci jen podařilo jednu využít. Obránce Nedbal našel křížným pasem Lukáše Nedvídka, který střelou z první nedal Dolejšovi nejmenší šanci zasáhnout.

Třebíč se snažila hrát aktivně, svého soupeře i výrazně přestřílela, k brance, která by otočila skóre zápasu, to nevedlo. Ve 44. minutě se ve velké šanci neprosadil Vodný, a když v závěru třetí části Baláž zvolil v přečíslení dva na jednoho střelu, která zcela minula Vejmelkovu klec, muselo se prodlužovat.

Takřka dvě minuty měla kotouč na holi hostující Ostrava, která se snažila vymyslet, jak obelstí domácí trojici. To se ale nepovedlo a do útoku se vrhla Třebíč. Vodný přenechal kotouč Lukáši Nedvídkovi, jehož rychlá střela skončila za brankovou čarou a rozhodla o tom, že si Horácká Slavia připsala i druhý bod za výhru v prodloužení.

Tiskovka po utkání Třebíč - Poruba 2:1



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: I když jsme první třetinu vyhráli na střely, nebyla tam clona, všechno bylo signalizované. Ale jistě, že jsme za dva body rádi. Kluci tvrdě pracovali, byl to boj o každý metr ledu. Takové vítězství se cení.

Aleš Flašar - HC RT TORAX Poruba 2011: Přijeli jsme pro nějaké bodíky, což se nakonec povedlo. Utkání bylo od začátku remízové. Hrálo se ze zajištěných obran a na obou stranách byli kvalitní brankáři. V prodloužení jsme měli jednu gólovku, to jsme neproměnili, takže nedáš, dostaneš. Dnes vyhrál šťastnější tým.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024