Menu +

První domácí nájezdy Třebíčští zvládli, proti Slavii Praha získali vydřené dva body

Reportáže
T ř e b í č - Utkání se Slavií Praha nabídlo hodně těžký boj. Oba celky hrály s maximálním nasazením, a možná i proto bylo k vidění jen málo souvislých akcí, zato mnoho osobních soubojů a bruslení. Pražané šli sice do vedení po střele Jana Veselého, ale to Třebíčští srovnali v přesilovce Vojtěchem Střondalou. Utkání nerozhodlo ani prodloužení, které bylo z obou stran hráno útočně a více než tisíc tři sta diváků muselo bavit. V nájezdech pak byly úspěšnější třebíčské Bílé hvězdy, trefili se Silvester Kusko a Adam Raška, kterému byl vítězný gól připsán. Velkou zásluhu na dvoubodové výhře má vynikající brankář Lukáš Dostál.
Sdílejte článek
 
9.kolo, sobota 29.9.2018
TRE TRE
2:1sn0:1, 1:0, 0:0 - 0:0
SLA SLA
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Střondala (L. Horký, Bilčík), rozhodující samostatný nájezd Raška – 11. J. Veselý (J. Drtina, J. Novák). Rozhodčí: Skopal, Doležal – Štofa, Beneš. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1342. Střely na branku: 21:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál – R. Čermák, Bilčík, Furch, Vl. Brož, Nedbal, V. Čejka, Hort – L. Horký, Raška, Süss – P. Kratochvíl, Nedvídek, Kusko – J. Čejka, Mlynář, Tadeáš Král – Střondala, Škvrně, Ferda.
HC Slavia Praha: Šorf – J. Novák, Duda, Valík, J. Drtina, Saňa, Hrdinka, Štibingr – Kubica, Šagát, Heldák – Šmerha, J. Veselý, J. Doležal – L. Krejčík, Šteiner, M. Ondráček – Matějka, Furch, Tejral.

Komentář k zápasu

Úvodní vhazování utkání vyhráli hosté. Po necelých třech odehraných minutách rozhodčí poprvé zdvihl pravačku a vylučoval. Jakub Čejka podrazil svého soupeře a zamířil na dvě minuty na trestnou lavici. Horácká Slavia díky skvělým zákrokům Lukáše Dostála v prvním oslabení neinkasovala. Horký zabránil vyhození Pražanů a posunul kotouč na hůl Adama Rašky, který poslal rychlý pas Janu Süssovi. Ten však se svou střelou neuspěl. Dva třebíčští útočníci pláchli obraně soupeře a málem načali skóre utkání. Václav Čejka se provinil stejným přestupkem jako jeho jmenovec ve třetí minutě utkání. Hrdinkovu ránu od modré čáry zneškodnil Lukáš Dostál. Třebíčský maskovaný hrdina se opravdu v brance nenudil. Zlikvidoval hned několik nebezpečných střel. Netrvala však dlouho a hosté se poprvé v utkání radovali. Střela Jana Veselého proletěla kolem několika hráčů a zastavila se až v síti. Zanedlouho domácí dostali kotouč za brankáře Šorfa, ale po poradě rozhodčích branka nebyla uznána. Bilčíkovu ránu si Šorf pohlídal. Vylučovalo se také na druhé straně. David Šteiner si šel na trestnou lavici odpykat dvě minuty za držení protihráče. Horký našel skvěle rozjetého Adama Rašku, jehož střela skončila v Šorfově náruči.

Na začátku druhé periody vyzkoušel Dostálovu pozornost Valík. Třebíčský strážce branky si s jeho střeleckým pokusem hravě poradil. Pražané hráli v šesti a rozhodčí je za jejich přestupek náležitě potrestali dvěma minutami. Bílé hvězdy přesilovou hru dokázaly přetavit v gól. Horký nabídl kotouč před hostující branku, kde se nejlépe zorientoval Vojtěch Střondala, který tak srovnal stav utkání. Silvester Kusko byl poslán na dvě minuty na trestnou lavici za faul loktem. Dostál se v oslabení znovu blýskl několika skvělými zákroky. Před brankou Horácké Slavie se rýsovala velmi nebezpečná situace, ale Dostál zachoval chladnou hlavu a kotouč přikryl lapačkou. Vyloučení Petra Kratochvíla zůstalo nepotrestáno.

Sešívaní zahrozili hned první střelou ve třetí třetině. Kotouč naštěstí pro domácí minul Dostálovu branku. Bílé hvězdy se řítily do přečíslení. Hostující obránce však dokázal překazit finální přihrávku. Zdeněk Kubica dostal za hákování dvouminutový trest. Proti Střondalově střele vytyčil Šorf své pravé rameno. Čermákovu střelu se do sítě snažil dorazit Jan Süss, který však našel jen Šorfův beton. Sešívaní své oslabení nakonec zvládli. V šesti hráli také domácí a rozhodčí okamžitě vylučovali. Pražané drželi třebíčské hokejisty dlouho pod zámkem. Bílé hvězdy však srdnatě bojovaly a ubránily se. Veselého střelu našel Dostál ve své náruči. Pár minut před koncem závěrečné periody fauloval Doležal. I toto vyloučení však zůstalo bez gólového trestu

V následném prodloužení měli obrovskou šanci hosté. Dostál ji však famózním zákrokem zlikvidoval. Ani v prodloužení se fanoušci rozhodující branky nedočkali.

V závěrečných samostatných nájezdech si vítěznou branku připsal Adam Raška, který tak výrazně dopomohl Třebíči ke dvěma bodům.



Tiskovka po utkání HS Třebíč - Slavia Praha 2:1sn



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Dnešní remíza je pro oba celky zasloužená. My jsme měli problémy hlavně ve druhé třetině, kde jsme prohráli několik osobních soubojů. Týmu nemám co vyčítat. Hráči dnes hráli až nadoraz. Nějaké nepřesnosti v zápase byly, ale tým je velmi mladý. Jsme rádi za druhý bod, o který jsme se dlouho bili. My jsme na samostatné nájezdy vybrali dva hráče. Další exekutory jsme vybírali podle jejich pocitů. Chtěli jsme nasadit jiné hráče, kteří si však moc nevěřili. Adam Raška řekl, že druhý nájezd promění a my jsme mu dali důvěru. On nám ji poté splatil druhým bodem. V následujícím zápase nás čeká silný Přerov. Čekám rychlý a důrazný hokej. Nám se v současné době s těmito soupeři daří. Umíme se na ně dostatečně vyburcovat. Zatím nemám žádné informace o tom, že by Luboš Horký měl opustit náš tým. Prozatím by měl s námi zůstat.

Jan Srdínko – HC Slavia Praha: Dnes nemám hráčům co vyčítat. Měli jsme velmi dobrý pohyb a soupeře jsme zatlačili do defenzivy. Chyběl nám však důraz v zakončení. Tohle je hlavní faktor, který dnešní zápas rozhodl. Hráče na samostatné nájezdy jsme vybírali pocitově. Věděli jsme, jak se jim nájezdy daří na tréninku a podle toho jsme vybrali.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024