Menu +

Druhý nejlepší útok soutěže přehrál Bílé hvězdy, venku padly po páté za sebou

Reportáže
T ř e b í č - V Prostějově znovu odehráli Třebíčští dobrý zápas. I když se to podle výsledku nezdá, byli ve velké části Prostějovu nepříjemným soupeřem, jenže je opět srazily individuální chyby. Možná rozhodující prostějovský gól zápasu na 3:1 byl dokonce vlastní. Začátek utkání hostům vyšel, šli do vedení po parádní akci Vojtěcha Střondaly. Jenže dvě chyby ve dvanácté a čtrnácté minutě znamenaly obrat. Těsně před koncem druhé třetiny, kterou Třebíčští odehráli velmi dobře, přišel již zmiňovaný vlastňák na 3:1 a uklidnění Prostějova. Třetí třetina pak byla divácky nejatraktivnější, padlo v ní pět branek a za Třebíč se trefili Tomáš Mlynář s Michalem Furchem. Na kluzištích soupeřů Horácká Slavia prohrála už páté utkání v řadě. Už v sobotu přivítají Třebíčští na svém kluzišti nepříjemnou Kadaň, která se dostává do formy a vyhrála poslední dva zápasy, s Havířovem i Ústím nad Labem.
Sdílejte článek
 
12.kolo, středa 10.10.2018
PRO PRO
6:32:1, 1:0, 3:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 12. Nouza (Divíšek, Rašner), 14. Krejčí (Divíšek, Karpov), 39. J. Zdráhal, 43. Karpov (Krejčiřík, Antoníček), 45. Žálčík (Račuk, Starý), 49. Nouza (Divíšek, Račuk) – 3. Střondala (Süss, Raška), 46. Mlynář (M. Novák, Paták), 56. Furch (Kusko, Nedvídek). Rozhodčí: Kašík, Přikryl - Lukš, Coubal. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1490. Střely na branku: 36:21. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3.
Sestavy
LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – Bažant, Foltýn, Rašner, Havlík, D. Kolář, J. Zdráhal, Krejčí – Divíšek, Karpov, Nouza – Starý, Račuk, Žálčík – L. Luňák, Venkrbec, Prokeš – Matýs, Krejčiřík, Antoníček.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (45. Do. Svoboda) – Bilčík, R. Čermák, Vl. Brož, Furch, Hort, V. Čejka, Nedbal – Süss, Raška, Střondala – Kusko, Nedvídek, P. Kratochvíl – Paták, M. Novák, Havlát – Ferda, Škvrně.

Komentář k zápasu

Úvodní pasáž hry patřila prostějovským Jestřábům, kdy po pouhých 2 minutách vyslali na Jekela 5 střeleckých pokusů. Z prvního gólu se však radovali hosté. Teprve sedmnáctiletý Vojtěch STŘONDALA si vzal ve středním pásmu puk, nabral rychlost a přes bránícího obránce vymetl horní roh Neužilovi svatyně - 0:1. Následně měl velkou šanci kanonýr Nouza, ale na hostujícího brankáře nevyzrál. O minutu později pak skvěle podržel svůj tým Jakub Neužil, když lapil ránu z bezprostřední blízkosti. První vyloučení v zápase přišlo na straně Třebíče a Jestřábům se naskytla šance na srovnání. Bohužel více času strávili domácí mimo útočné pásmo a Třebíč se ubránila. Ve 12. minutě vymyslel krásnou přihrávku Divíšek na Tomáše NOUZU a ten poslal střelu mimo dosah Jekela - 1:1. Zhruba po 60 vteřinách hry se řítil sám na brankáře hostů kapitán Venkrbec. Byl evidentně faulován, ale trestné střílení se nepískalo, což zvedlo ze sedačky nejednoho fanouška na prostějovském stadionu. Vše však vyřešila nová posila Daniel KREJČÍ, který z levého kruhu zamířil přesně pod horní tyč - 2:1. Jestřábi byli i nadále nebezpečnějším týmem, ale své šance neproměnili. Na světelné tabuli po první třetině svítil stav 2:1.

Do druhé periody Jestřábi doslova vletěli. Nejvíce šancí měl na holi Tomáš Karpov, ale vždy mu kousek chyběl. Pak také Žalčík, který netrefil prázdnou bránu. Prostějov dále doslova mačkal mladý tým z Třebíče a třetí branka ne a ne přijít. Závar ukončil až hvizd hlavního rozhodčího, který vyloučil a také vytočil domácího Divíška. To nejhorší však teprve přišlo po dalších 35 sekundách, kdy Jestřábi šli po faulu Havlíka do tří. Jestřábi dlouhou dvojnásobnou přesilovku ustáli a postupně přebrali zpět otěže zápasu. Prvním mužem, který měl svou šanci byl Žalčík, ale skvělý Jekel jeho ránu pod víko skryl do své lapačky. Další byl Marek Račuk, který to zkusil z otočky, ale neuspěl. Skórovat se povedlo až Janu ZDRÁHALOVI, který vyslal svou pověstnou ránu jako z děla a Jekel byl bezmocný - 3:1. Necelých 10 vteřin před koncem to mohlo být už 4:1, ale Žalčíka zastavil opět hostující brankář Jekel. Po dvou třetinách tedy 3:1 pro domácí mužstvo.

Poslední třetina začala jako obvykle ve vysokém tempu. A už po chvíli to mohlo být 4:1. Střela domácích lízla jen horní tyč. To, ale Jestřábi nemuselo mrzet. Ve 43. minutě propálil mezi betony gólmana hostů Tomáš KARPOV - 4:1! Netrvalo dlouho a přišel pátý gól po nádherné kombinaci druhé formace. Starý s Račukem doslova vyšachovali obranu hostů a ŽALČÍK už jen uklízel do poloprázdné klece - 5:1. Slavia pak vystřídala svého brankáře a tento impuls jim vyšel, protože na 5:2 snížil po skryté střele MLYNÁŘ. Ovšem byli to hosté, kteří se nechali vyloučit a toho Jestřábi rychle využili. Kotouč se odrazil mezi kruhy na NOUZU, který vymíchal Svobodu a zavěsil - 6:1! V dalších minutách byl k vidění svižný hokej a čas rychle utíkal. Skóre pak ještě upravil hostující FURCH, který z pravého kruhu zamířil na zadní tyč a propálil prostějovského brankáře - 6:3.





Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Zápas jsme začali výborně, hráli jsme v dobrém pohybu a stylem, který jsme hrát chtěli. Vytěžili jsme z toho i vedoucí branku. Jenže nám tento styl hry vydrží vždy jen nějakých deset minut, pak přijde chyba a soupeř trestá. Ve druhé třetině jsme opět hráli velmi dobře, Prostějov jsme prakticky nepouštěli do žádných šancí, jenže pak jsme si dali vlastní gól na 3:1. Soupeř se uklidnil a dal nám další branku, hrál pak už v pohodě. Výsledkem byl stav 5:1. Pak jsme sice dali dva góly, ale to už bylo na zvrat pozdě. Sráží nás hrubé individuální chyby. Nebýt těchto individuálních chyb, byl by stav 2:1 nebo 3:1 a stále by bylo o co hrát. Naše hra je v každém venkovním utkání dobrá čtyřicet nebo padesát minut, jenže vždy na nějakých deset minut vypadneme z role, soupeř to potrestá a hráči si přestanou věřit. To nás pak stojí zápasy a body. Těžko říct, čím to je, protože se o tom hodně s hráči bavíme, rozebíráme situace na videu. Asi náš mladý tým ještě není natolik vyzrálý, aby dokázal udržet hru celých šedesát minut. Dnešní zápas byl z pohledu hry jako přes kopírák se zápasem v Přerově, kde jsme také hráli dobře, ale individuální chyby nás stály celý zápas.

Jiří Vykoukal - LKH Jestřábi Prostějov: Přestože máme hráče především ofenzivně laděné, tak dnes musím ocenit, jak všichni pracovali směrem dozadu. Myslím si, že jsme měli celých 60 minut pod kontrolou a věřím, že se zápas líbil i divákům, kterým děkujeme za podporu. Hráčům za tři body do tabulky a předvedený výkon.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024