Menu +

Třebíčská útočná mašina smetla Vsetín šesti parádními góly

Reportáže
T ř e b í č - Před týdenní reprezentační přestávkou čekal hokejisty Horácké Slavie Třebíč na jejich domácím ledě pořádný oříšek. Jednadvacáté kolo totiž přivedlo na Zimní stadion Města Třebíče - KHNP ARENU druhý tým tabulky ze Vsetína. Jenže Bílé hvězdy nenechaly nic náhodě a soupeři od začátku zle zatápěly. Domácí byli od začátku utkání pohyblivější, nutili soupeře k faulům a krátce před první sirénou jednu z přesilových her využil parádní střelou Adam Raška. Hosté srovnali krátce po začátku druhé třetiny Jonákem, ale to bylo z jejich strany na dlouhou dobu vše. Třebíčští zvýšili své vedení postupně až na 4:1 góly Jana Süsse, Silvestera Kuska a Roberta Havláta. Až v osmačtyřicáté minutě za hosty snižoval Kuronen. Jenže domácí už byli v takovém laufu, že konto brankáře Gáby zatížili dalšími dvěma trefami. Přesně mířili podruhé v zápase Adam Raška, u jehož branky si druhou asistenci připsal znovu vynikající Lukáš Dostál, a poslední hřebíček do vsetínské branky zatloukl v čase 57:40 Lukáš Nedvídek. To už téměř 1 700 diváků mohutně slavilo další domácí, a hlavně nutno dodat, že naprosto zasloužené vítězství. Po reprezentační pauze vyzve Horácká Slavia znovu na svém ledě v derby jihlavskou Duklu.
Sdílejte článek
 
21.kolo, sobota 3.11.2018
TRE TRE
6:21:0, 2:1, 3:1
VSE VSE
Statistiky
Branky a nahrávky: 20. Raška (Szathmáry, Nedvídek), 29. Süss (Szathmáry), 31. Kusko (Vl. Brož, Nedvídek), 42. Havlát (Nedvídek, Kusko), 56. Raška (Střondala, Dostál), 58. Nedvídek (Szathmáry, Raška) – 24. Jonák (Pechanec, Rob), 48. Kuronen (Březina, Pitule). Rozhodčí: Přikryl, Koziol – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 4:7. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1637. Střely na branku: 34:33. Průběh utkání: 1:1, 1:1, 4:1, 4:2, 6:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál – Szathmáry, Bilčík, Vl. Brož, L. Vágner, Kučeřík, V. Čejka, D. Mikyska – Střondala, Raška, Vodný – Havlát, Nedvídek, Kusko – Paták, Tadeáš Král, J. Čejka – M. Novák, Mlynář, Süss.
VHK Vsetín: Gába – Holomek, Mikuš, Teper, Rudl, Mäkinen, Frolo, Jenáček – Březina, Rác, Karafiát – Rob, Pechanec, Jonák – Kuronen, Pitule, Kucharczyk – Vítek, Hořanský.

Komentář k zápasu

Úvodní vhazování utkání vyhráli hosté. První nebezpečnou šanci si vytvořil Roman Rác. Dostál však sklapl své betony včas, a Rácova střela tak do sítě neprošla. Za nedovolené bránění byl poslán na trestnou lavici Antonín Pechanec. Se střeleckým pokusem Michala Vodného si David Gába poradil. Bílé hvězdy svoji první početní výhodu v úvodní branku utkání nepřetavily. Adam Raška ukázal své umění při hře s kotoučem, když se elegantně zbavil dotírajících obránců a svoji pohlednou akci nebezpečně zakončil. Jenáček se provinil podražením a Horácká Slavia dostala k dispozici další přesilovku. Vsetínska obrana ale nedovolila domácím hokejistům otevřít skóre zápasu. Hosté měli na ledové ploše o jednoho hráče navíc a rozhodčí je za tento technický přestupek potrestali. Po oku lahodící kombinaci třebíčského celku pálil Silvester Kusko, ale ani jeho rána se neujala. Lukáš Nedvídek obdržel 2 + 2 minuty za sekání. Teperovu ránu zlikvidoval Dostál. Po vypršení hostujícího trestu přišla na řadu přesilová hra Vsetína. Bílé hvězdy neustále napadaly vsetínskou kombinaci a vyhazovaly kotouče z obraného pásma. Horácká Slavia se díky tvrdé práci v oslabení ubránila. Kuronen poslal přesný pas na hokejku Tomáše Pituleho, který však nedokázal poslat kotouč za famózního Dostála. David Březina si šel odpykat dvouminutový trest za podražení. Horácká Slavia vyvíjela na svého soupeře čím dál tím větší tlak a za svůj aktivní přístup byla patřičně odměněna. Šimon Szathmáry poslal kotouč na hokejku Adama Rašky, který si připravil střeleckou pozici a nekompromisní ranou propálil vše, co mu v tu chvíli stálo v cestě.

První výraznější šanci druhé periody si připsal Rudl. Dostál si však jeho střelu našel a zasáhl. Z následné akce už se však hosté radovali. Antonín Pechanec adresoval přihrávku Vítu Jonákovi, který poslal kotouč za záda přesouvajícího se Dostála, a srovnal tak stav utkání. Bílé hvězdy si však své jednobrankové vedení vzaly zpět. Ke kotouči v Gábově brankovišti se jako první dostal Jan Süss, který pohotově uklidil černou pryž do sítě. Jakub Čejka při ponechané výhodě nastřelil pravou tyč vsetínské branky. Mikuš obdržel dvě minuty za nedovolené bránění. Horácká Slavia nedisciplinovanost hostů potrestala. Brož našel v mezikruží skvěle postaveného Silvestera Kuska, který vymetal pavučiny v levém horním rohu Gábovy branky. Vsetín se dopustil dalšího provinění proti pravidlům. Bílé hvězdy se pokoušely o navýšení skóre, ale čtvrtou branku nepřidaly. Vodného ránu vykopl Gába pravým betonem. Silvester Kusko se dostal do úniku, ale jeho ránu si vsetínský strážce svatyně pohlídal.

Na začátku třetí třetiny střílel Rudl. Jeho rána se otřela o horní tyč. Nedáš, dostaneš. Tak přesně toto pravidlo se potvrdilo. Lukáš Nedvídek s Robertem Havlátem vyrazili do protiakce a vytvořili si brankovou příležitost, kterou využili. Nedvídkova neuvěřitelně přesná přihrávka skončila na hokejce Roberta Havláta, který kotouč obratem poslal do odkryté vsetínské klece. Horáckou Slavii vstřelená branka ještě více nabudila a Gába měl plné ruce i nohy práce, aby znovu neinkasoval. Valašský celek se dočkal snížení. Březinova rána se odrazila od zadního mantinelu přímo na hůl Mikaela Kuronena, který se trefil do horní části Dostálovy branky. Kučeřík obdržel dvě minuty za zdržování hry. V oslabení se skvělým zákrokem lapačkou vyznamenal Lukáš Dostál. Rozhodčí měli znovu zdviženou pravačku a znovu se vylučovalo z domácích řad. Za vysokou hůl byl potrestán Vlastimil Bilčík a Vsetín si zahrál přesilovou hru pět na tři. Dostál předváděl fantastické zákroky a držel domácí mužstvo. Horácká Slavia srdnatě bojovala a především díky neuvěřitelnému Dostálovi se ubránila. Čarování třebíčského maskovaného muže nenacházelo konce a vsetínští střelci mohli jen zvednout hlavy ke stropu haly. Hosté své šance neproměnili, a ke slovu se tak dostaly Bílé hvězdy. Střondala vybídl ke střele Adama Rašku, jehož přesná trefa znamenala vedení 5:2. V samotném závěru utkání byl ještě na trestnou lavici poslán Tomáš Frolo za podražení. Horácká Slavia stále neměla dost a přidala i šestou branku. Adam Raška vyhrál vhazování na Šimona Szathmáryho. Šimon Szathmáry přihrál Lukáši Nedvídkovi, jehož neuvěřitelně přesná rána z levého kruhu zapadla přesně pod víko Gábovy branky. Horácká Slavia vyhrála 6:2 a získala cenné tři body do tabulky Chance ligy.

Autor: Viktor Pavlovec



Tisková konference po utkání TRE - VSE 6:2



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Moje hodnocení bude dnes velmi pozitivní. Kluci hráli s chutí a odehráli výborný zápas. V utkání byly věci, které po našich hráčích vyžadujeme a věnujeme se jim na trénincích. Diváci dnes byli skvělí a ocenili hru našich hokejistů. Podpory diváku si velmi vážíme. Myslím si, že jsme zvítězili zaslouženě, jelikož jsme byli celých šedesát minut lepším týmem a měli jsme výborný pohyb. Já našemu týmu věřím a vím, že když hráči hrají na hranici svých možností, tak takovýto výsledek i proti takto silnému soupeři je možný. My v týmu sice nemáme výrazné individuality, ale kluci vše nahrazují skvělou týmovou hrou. Týmovost nás zdobí a my si na týmovosti hodně zakládáme. Jsme rádi, že naše produktivita v posledních zápasech vzrostla. Využíváme přesilové hry a daří se nám střílet branky. Je škoda, že zrovna teď, když jsme ve formě, přichází na řadu reprezentační přestávka. My budeme ale dál tvrdě pracovat. Já jsem už v rozhovorech říkal, že když budeme trpěliví, tak se výsledky dostaví.

Luboš Jenáček - VHK ROBE Vsetín: My jsme dnes podali velmi špatný výkon. Začali jsme hrát až za stavu 1:4, kdy jsme honili výsledek. Náš soupeř byl lepší, dravější a šel svému vítězství naproti. Musíme se chytit za nos a vrátit se zpátky na zem. Musíme se přestat dívat na tabulku a hrát utkání s větším nasazením.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024