Menu +

Ku Třebíči se třemi body! Motor inkasoval od Bílých hvězd čtyři branky, Pavel Jekel s čistým kontem

Reportáže
T ř e b í č - Hokejisté Horácké Slavie dokázali, že v poslední době jde jejich forma rapidně nahoru. Po přesvědčivém vítězství nad silným celkem Přerova zajížděli do Českých Budějovic. I tam hráli přesně to, co potřebovali a co jim naordinovali trenéři, a domácí zostudili čtyřmi krásnými góly. Po tom třetím už domácí diváci nevydrželi a opouštěli stadion. Přišli tak o čtvrtý gól do prázdné branky domácích. Za Třebíč skóroval nejprve v oslabení Robert Havlát, který měl ve druhé třetině velký podíl i na druhém gólu Silvestera Kuska na 0:2 z pohledu domácích. Třetí gól padl sekundu před koncem přesilové hry hostů, když se parádní střelou v přečíslení prezentoval Tadeáš Král, jenž do utkání nastoupil se sebezapřením. Kvůli bolestivě nastřelené noze musel vynechat minulý zápas stejně jako Tomáš Mlynář. Ale to ještě nebylo vše. Kalich hořkosti až do samého dna dal hráčům Budějovic i jejich fanouškům vypít Ondřej Malec, který v power-play upravil skóre na konečných 0:4. Už v sobotu se Třebíčští představí na svém ledě v souboji s dalším těžkým soupeřem z Prostějova.
Sdílejte článek
 
26.kolo, středa 21.11.2018
CEB CEB
0:40:1, 0:1, 0:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Havlát, 31. Kusko (Nedvídek, Havlát), 49. Tadeáš Král (Szathmáry, Paták), 60. Malec (Nedvídek). Rozhodčí: Barek, Micka – Kotlík, Maštalíř. Vyloučení: 5:7, navíc R. Čermák (TRE) 10 minut OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5693. Střely na branku: 38:24. Průběh utkání: 0:4.
Sestavy
ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň – Kutlák, Fillman, Pýcha, Prospal ml., Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, Dančišin, Babka – Šimánek, Bradley, Z. Doležal – Čermák, Doktor, Vaculík.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – D. Mikyska, Szathmáry, L. Vágner, Nedbal, V. Čejka, R. Čermák – Vodný, Raška, Mlynář – Kusko, Nedvídek, Havlát – Malec, Škvrně, Paták – M. Novák, Ferda, Tadeáš Král.

Komentář k zápasu

Utkání začali lépe domácí hokejisté. Dokonce hned v páté minutě dostal Motor výhodu přesilové hry. Jenže to byla Třebíč, která skórovala. Domácí hokejisté se nedomluvili na útočné modré čáře a Robert Havlát po samostatné akci otevřel skóre při vlastním oslabení. Sedm minut před koncem první periody měl Motor velikou možnost vyrovnat v podobě dvojnásobné přesilové hry. Tu však nevyužil a vyrovnávací branky se nedočkal. V následující klasické přesilovce pálil velmi nebezpečně Zdeněk Doležal, jeho střela proletěla těsně vedle brány Jekela. O pár minut později hosté nevyužili zmatku v obraně Motoru. Skvěle zasahoval především Jan Strmeň v českobudějovickém brankovišti. Poté jeden z hostujících útočníku vypíchl puk a už si to mazal na Strmeně, jenže byl faulován Pýchou, což znamenalo hru ve čtyřech. V té se už nic nestalo a Motor tak odcházel do kabiny s dvoubrankovou ztrátou.

Motor začal druhou třetinu lépe. Karel Plašil hned po minutě a půl pálil. Trefil pouze rameno připraveného Jekela. V šestadvacáté minutě vznikl před bránou Třebíče zmatek. Nejlépe se však zorientovala obrana Třebíče, která odpálila puk do bezpečí. Motor i po skončení vlastní přesilovky pokračoval v tlaku. V polovině druhé třetiny stále domácí fanoušci neviděli branku svého týmu. Ba naopak udeřila Třebíč. Fillman ztratil kotouč za brankou. Puk si vzal Nedvídek a naservíroval puk na hokejku Silvestera Kuska, který dostal puk do prázdné brány. Pět minut před koncem druhé dvacetiminutovky se zničehonic objevil sám před hostující bránou Endál, který si ale na skvěle chytajícího třebíčského brankáře nepřišel. O dvě minuty později se pokusil o bekhendové zakončení Pýcha. Nepřesně, jeho střela letěla mimo bránu Třebíče.

V úvodu ujel hostující Tadeáš Král do brejku po velké chybě Jakuba Babky. Na jeho nájezd si Strmeň počkal a udržel naděje Motoru na bodový zisk. O pár minutek později předvedl Lukáš Endál pěkné individuální akci, po které trefil jen připraveného Jekela. Jenže dvanáct minut před koncem třetí třetiny vstřelila Třebíč další branku a to už byl pro Motor velký problém. Hosté ujeli do přečíslení dva na jednoho a Tadeáš Král střelou na přední tyč zvýšil už 0:3. V třiapadesáté minutě zkusil překonat Jekela Vydarený a poté i Endál, ani jeden z nich neuspěl. Motor měl skvělou šanci vstřelil alespoň čestnou branku v podobě přesilové hry. Martin Novák pálil z kruhu, ale trefil jen připraveného Jekela. Poté ujel domácí obraně Ondřej Malec, který poslal puk do prázdné brány a uzavřel skóre.





Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Pro dnešní zápas jsme měli přesný plán, který hráči do puntíku plnili. Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany a přecházet do rychlých brejků, což se nám povedlo. Samozřejmě Motor má natolik kvalitní tým, že nás občas dostal pod tlak, ale ustáli jsme to a postupně jsme šli do vedení 3:0. Dnes a znovu to zdůrazňuji, hráči přesně plnili to, co jsme si řekli, a musím jim za odvedenou práci poděkovat. Díky zaslouží i hlouček našich fanoušků, kteří byli od stavu 3:0 proti velké domácí přesile i slyšet. Důležitá byla i naše dobrá disciplína v závěru utkání, kdy jsme domácím nedovolili se nějak brankově přiblížit.

Václav Prospal - České Budějovice: „Věděli jsme, že přijede nevyzpytatelný tým, doplněný mladými hráči z Brna. Tihle kluci hrají o svou budoucnost, jsou šikovní na puku, rychlí, nesmírně pohybliví, zároveň ale čekají na brejky a dokážou dávat góly. Srazila nás produktivita. Při první přesilovce ztratíš kotouč po vyhraném buly, hostující hráč ti ufrnkne a najednou prohráváš. Vůbec nechci snižovat výkon Třebíče, ale přišlo mi to mdlé, bez energie, vášně. Nemůžu přitom říct, že kluci nepracovali, ale nic tam z naší strany nebylo, takže výsledek je zasloužený. Na dnešní zápas jsme se plně koncentrovali, takže si nemyslím, že jsme tak vyjukaní, aby s námi kontumace nějak zamávaly.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024