Menu +

Zápas s Prostějovem rozhodla lepší produktivita hostů, Třebíčští horší nebyli

Reportáže
T ř e b í č - Utkání Horácké Slavie s Prostějovem nabídlo divákům parádní podívanou, kterou nakonec rozhodla lepší koncovka zkušenějších hostů. Třebíčským se toho ale nedá příliš vyčíst, celý zápas totiž bojovali na hranici svých možností a zkušeného soupeře v závěru utkání i přehráli a potřetí vyrovnali. To se jim navíc povedlo ve vlastním oslabení. Téměř vzápětí však nedokázali zabránit jedné přihrávce zpoza brány a hosté šli počtvrté do vedení. Na čtvrté vyrovnání už chyběl hlavně čas, protože na časomíře v té době svítilo už 57:46. Třebíčští ještě zkusili power-play, jenže ani ta k vyrovnání nevedla.
Sdílejte článek
 
27.kolo, sobota 24.11.2018
TRE TRE
3:41:1, 1:1, 1:2
PRO PRO
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Vodný (Raška, Mlynář), 34. L. Vágner (Vodný, Nedbal), 57. Süss (Szathmáry, Vodný) – 2. Divíšek (Karpov, Nouza), 25. Žálčík (Račuk, Rašner), 49. Dvořáček (Rašner, Mikliš), 58. Karpov (Divíšek, Nouza). Rozhodčí: Souček, Jechoutek – Tvrdík, Šimánek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1287. Střely na branku: 45:34. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál – Szathmáry, D. Mikyska, Nedbal, L. Vágner, R. Čermák, V. Čejka, Vl. Brož – Mlynář, Raška, Vodný – Havlát, Nedvídek, Kusko – Paták, Tadeáš Král, Malec – Ferda, Škvrně, Süss.
LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – Mikliš, Rašner, D. Kolář, Havlík, Bažant, J. Zdráhal – Nouza, Divíšek, Karpov – Žálčík, Račuk, Starý – Dvořáček, Venkrbec, L. Luňák – Krejčiřík, Prokeš, Matýs.

Komentář k zápasu

Bílé hvězdy vlétly do utkání jako velká voda a prosadily se už v první minutě zápasu. Po skvělé přihrávce od Tomáše Mlynáře ujeli do přečíslení dva na jednoho Michal Vodný s Adamem Raškou. První jmenovaný poslal puk na hokejku Adama Rašky, který Michalu Vodnému obratem vrátil kotouč před prázdnou branku a bylo to 1:0. Nedvídkův střelecký pokus zlikvidoval Neužil svojí vyrážečkou. Odpověď Jestřábů na sebe nenechala dlouho čekat. Tomáš Divíšek si položil třebíčského strážce svatyně a bekhendovou stranou hole poslal kotouč za jeho záda. Hosté se dvakrát v krátkém časovém intervalu provinili proti pravidlům, a Horácká Slavia si tak zahrála přesilovou hru 5 na 3. Bílé hvězdy dobývaly Neužilovu branku, ale ani jedna ze střel se nakonec neujala. Jestřábi tak s vypětím všech sil své oslabení zvládli. Dvořáček si vytvořil slibnou šanci, kterou fantasticky zastavil Lukáš Dostál. Paták nabízel kotouč před branku, kde se však nenacházel žádný vhodný adresát této přihrávky. Pohlednou akci Prostějova výborným obraným zákrokem překazil třebíčský kapitán Václav Čejka. Nebezpečnou ránu Patáka Neužil zkrotil hbitou lapačkou.

K první nebezpečnější šanci se ve druhé periodě dostal Jan Zdráhal. Jeho střelecký pokus si však Dostál včas našel. Nedvídkovu ránu Neužil vyrazil levým ramenem až do ochranné sítě. Mikyskovo nahození změnilo těsně před prostějovským brankářem směr a Neužil měl plné nohy práce, aby podruhé v zápase neinkasoval. Pak se však dostali ke slovu hosté. Marek Račuk našel před Dostálovou brankou volného Lukáše Žálčíka, jehož střela mířila mezi betony třebíčského brankáře a zastavila se až v síti. Horácká Slavia usilovala o vyrovnání, ale Neužil předvedl několik vynikajících zákroků, kterými podržel svůj tým. Raška přenechal kotouč Michalu Vodnému, jehož střelecký pokus mířil do náruče brankáře Jestřábů. Zanedlouho už se však domácí radovali. Michal Vodný nabil Lukáši Vágnerovi, který výstavní bombou od modré čáry propálil vše, co mu v tu chvíli stálo v cestě a vyrovnal na 2:2. Karel Nedbal si šel odpykat dvouminutový trest za sekání. Přesilová hra Jestřábů však netrvala dlouho. Proti pravidlům se provinil Marek Račuk a poměr sil na ledě se vyrovnal. Po vypršení domácího trestu přišla krátká početní výhoda Horácké Slavie, která však zůstala nevyužita.

Úvodní vhazování třetí třetiny vyhráli hosté, ale do útočného pásma se s kotoučem nedostali. Jan Süss prchl prostějovské obraně a řítil se sám na Neužila. Brankář Jestřábů předvedl výtečný zákrok, když svým betonem zabránil třebíčskému mladíkovi ve skórování. Nutno říci, že Süss neměl na zakončení dost času, protože měl na zádech nalepeného obránce hostů. Kusko dostal skvělou přihrávku do prostoru mezi kruhy, ale ani on se mezi střelce nezapsal. Branka však padla na druhé straně. David Dvořáček se s kotoučem protáhl až před Dostála a pohotově poslal kotouč do sítě Horácké Slavie. Račukův pokus Dostál vyrazil do rohu kluziště. Za podražení zamířil na trestnou lavici Vladimír Brož. Bílé hvězdy se ale nevzdaly a udeřily v početní nevýhodě. Jan Süss byl sice ve velmi nevýhodné střelecké pozici, ale i přes to dokázal najít mezeru mezi Neužilovým tělem a tyčkou. Radost domácích hokejistů však netrvala dlouho. Tomáš Karpov obdržel luxusní přihrávku od Tomáše Divíška a rychlou ranou vrátil svému týmu jednobrankové vedení. Bílé hvězdy v poslední minutě utkání dostaly svého soupeře pod mohutný tlak, ale další branku už nevstřelily.

Autor: Viktor Pavlovec



Tiskovka po utkání Třebíč - Prostějov 3:4



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: V dnešním utkání se potkaly dva celky, které za sebou měly několik vítězství. I přes nepříznivý výsledek jsme odehráli dobré utkání. Oba celky měly několik šancí. Týmu dnes nemám co vyčítat, protože splnil všechny naše požadavky. Soupeř byl však produktivnější a zvítězil. Hráčům jsme za jejich odvedený výkon poděkovali. S naší hrou jsme spokojení, ale bohužel jsme byli o jednu branku horší. My jsme si nepokryli některé hráče v našem předbrankovém prostoru a z toho pramenily branky soupeře. Pokud takto zkušenému soupeři nabídnete tyto šance, tak je většinou využije. Prohra nás mrzí, ale my máme vztyčené hlavy a jdeme dál.

Jiří Vykoukal - LHK Jestřábi Prostějov: Třebíč se v minulých utkáních prezentovala velmi dobrými výsledky. Horácká Slavia dobře bruslí a v zápase si vytváří spoustu šancí. My jsme do zápasu vstoupili velmi špatně, jelikož jsme inkasovali už ve dvaadvacáté sekundě zápasu. Naštěstí se nám podařilo srovnat stav zápasu. Poté se šance vytvářely na obou stranách. Ve třetí třetině jsme si hlídali střední pásmo a soupeř se těžko dostával do útočného pásma. Třebíč paradoxně udeřila v naší početní výhodě. Věřil jsem, že ze zápasu získáme alespoň bod, ale naštěstí se nám povedlo soupeři znovu odskočit o jednu branku a získat tři body. Musím se poklonit Horácké Slavii, protože hraje velmi dobře.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024