Menu +

Rytíři o branku šťastnější. Třebíčští byli lepší, jejich hře ale chyběl moment překvapení a troška štěstí

Reportáže
T ř e b í č - Souboj Bílých hvězd z Třebíče a Rytířů z Kladna opět přinesl parádní hokejové představení. Diváci sice viděli jen tři góly, ale určitě se nenudili. A to nejen díky výkonu hráčů. Do rámce zápasu totiž vůbec nezapadli rozhodčí. Třebíčští šli v zápase do vedení krásným přesilovkovým gólem Lukáše Nedvídka, který po vybagování čtveřice Rytířů zakončoval do prázdné branky. Hosté za malou chvíli srovnali skóre Svedlundem. Rozhodující trefa padla na začátku třetí části hry, kdy skóroval kladenský Kružík. Třebíčští pak ještě přidali na aktivitě, hosty zatlačili před jejich branku, ale gól už vstřelit nedokázali. V power-play opět, jako už několikrát v zápase, zasáhla vyšší moc a darovala hostům přesilovku, což byl konec třebíčských nadějí.
Sdílejte článek
 
29.kolo, středa 28.11.2018
TRE TRE
1:21:1, 0:0, 0:1
KLA KLA
Statistiky
Branky a nahrávky: 16. Nedvídek (Raška, Kusko) – 17. Svedlund (Vampola, J. Strnad), 43. Kružík (Zikmund). Rozhodčí: Vrba, Obadal – Bubela, Zedník. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1948. Střely na branku: 26:21. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál – D. Mikyska, Szathmáry, L. Vágner, Nedbal, V. Čejka, Vl. Brož – Vodný, Raška, Süss – Kusko, Nedvídek, Havlát – Malec, Tadeáš Král, Paták – Mlynář, Škvrně, Ferda – M. Novák.
Rytíři Kladno: Cikánek – Zajíc, Nash, Zelingr, P. Hořava, Svedlund, Kehar, Veber – J. Strnad, Vampola, Zikmund – Jelínek, Machač, Kubík – Redlich, T. Kaut, Kružík – Vildumetz, Š. Bláha, Hajný.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupila Horácká bojovně, ve snaze zapomenout na předchozí dvě prohraná utkání. Aktivní a celoplošná hra často nutila Rytíře osvobodit se výhozem do střední třetiny. Přesto to byli Kladenští, kteří měli první možnost přesilové hry. Třebíč ale bránila dobře a soupeře téměř k ničemu nepustila.

To když v 15. minutě hrála přesilovku Třebíč, necelé dvě tisícovky diváků si mohly poprvé zakřičet gól. Adam Raška našel krásnou přihrávkou v prostoru levého kruhu Lukáše Nedvídka, a ten pohodlně uklidil kotouč do prázdné brány.

Kladenským se však minutu poté podařilo vyrovnat. Vampola nahrál na modrou čáru Andersi Sverlundovi, ten si popojel do výhodnější střelecké pozice a jeho pokus, který letěl poměrně vysoko, nakonec zapadl Dostálovi do branky.

Druhá třetina byla také bojovná a spíše než šance jsme pozorovali souboje a snahu obou týmů o překonání střední třetiny.

Asi největší šanci jsme registrovali ve 38. minutě, jeden z třebíčských útočníků nahodil kotouč před brankáře Cikánka a tak, tak, že se Horácké Slavii nepodařilo kotouč dopravit za brankovou čáru.

I když měli lepší vstup do poslední třetiny domácí, do vedení šlo Kladno. Zikmund nahrál Danielovi Kružíkovi, a ten přebruslil posledního obránce a skóroval neomylně pod horní víko.

Obrázek hry byl podobný jako po celý dosavadní průběh. Bojovnost a rychlé akce na obou stranách, které často končily v lapačkách pozorných gólmanů. Kaňkou v zápase byla situace minutu a půl před koncem třetiny, kdy kladenský obránce Kehar teatrálně přifilmoval úder do obličeje a Kladno tak dohrálo zápas v poklidu v útočném pásmu.

Viděli jsme bojovný hokej, ve kterém rozhodně Kladno nebylo lepším soupeřem a závěr zápasu si proti třebíčským mladíkům muselo ulehčit faulem, který byl minimálně hodně sporný. Inu, jako adept na postup do extraligy se Rytíři dnes určitě nepředvedli. Utkání si objektivně zasloužilo nejspíše remízu.

Tiskovka po utkání Třebíč - Kladno 1:2



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - Třebíč: Hokej byl spíše taktický, bez mnoha šancí. Soupeř byl dnes produktivnější, ačkoliv jsme bojovali a dřeli. Bylo těžké dostat se do pásma, Kladno hrálo dobře ve stření třetině, byli dnes produktivnější a asi proto získali tři body. K vyloučení Rašky v závěru bych se vyjadřovat nechtěl, nevím, jestli to vůbec byl faul.

David Čermák - Kladno: Věděli jsme, že nás čeká mladý tým, který dobře bruslí. My nedáváme teď moc branek a spoléhali jsme, že můžeme vyhrát i na míň branek, což se nám povedlo. My jsme v předchozích zápasech dělali dost chyb, takže dnes jsme spokojeni.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024