Menu +

Gólová přestřelka a drama až do konce. Třebíčští porazili nebezpečnou Porubu

Reportáže
T ř e b í č - Utkání s Porubou bylo hodně důležité. Vzhledem k tomu, že oba týmy měly stejný počet bodů a Poruba byla za Třebíčí jen díky horšímu skóre, šlo o duel, kdy se říká, že se hraje o šest bodů. I když domácí začali aktivněji, prohrávali 0:1. Pak ale průběh zápasu otočili, když vyrovnal v oslabení parádní ranou Lukáš Nedvídek a skóre na stranu domácích otočil důrazný Vladimír Brož. Toto vedení už Bílé hvězdy až do konce nepustily, i když závěr byl hodně dramatický. Hráči v bílých dresech ale zabrali a soupeře nepustili ani k power-play. Tři důležité body tak po zásluze zůstávají v Třebíči. Stínem utkání je zranění Roberta Havláta, který utrpěl otřes mozku.
Sdílejte článek
 
35.kolo, sobota 15.12.2018
TRE TRE
5:42:1, 1:0, 2:3
POR POR
Statistiky
Branky a nahrávky: 6. Nedvídek (Nedbal, L. Vágner), 13. Vl. Brož (Nedvídek, Kusko), 38. Vodný (Raška, L. Vágner), 49. Kusko (Vodný, Szathmáry), 50. Raška (Kusko, Vl. Brož) – 3. Pytlík (Dufek), 44. Pastor (Pytlík, Toman), 55. Pytlík (Pastor, Illéš), 57. Illéš (Šnajnar, Toman). Rozhodčí: Micka, Šindel – Tvrdík, Šimán. Vyloučení: 5:6, navíc Černý (POR) 10 minut OT. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 837. Střely na branku: 34:22. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Vl. Brož, Szathmáry, L. Vágner, Nedbal, V. Čejka, Furch – Vodný, Raška, P. Kratochvíl – Kusko, Nedvídek, Havlát – Süss, Mlynář, M. Novák – Malec, Tadeáš Král, Paták – Ferda.
HC RT TORAX Poruba: Kůdela (41. Tadeáš Dvořák) – Slavík, Ovčačík, D. Krenželok, Matějíček, Pastor, Černý, Padrnos, Šnajnar – Toman, J. Káňa, Guman – Kanko, Vymazal, Illéš – Dufek, Pytlík, Alexejev – Fojtík, Ollender.

Komentář k zápasu

Úvodní vhazování utkání vyhráli třebíčští hokejisté. Jako první však udeřili hosté. Dufek se dostal do útočného pásma a adresoval kotouč na volného Jaromíra Pytlíka, který propálil brankáře Vejmelku. Šimon Szathmáry se stal prvním vyloučeným hráčem zápasu. Rozhodčí mu udělili dvouminutový trest za krosček. Bílé hvězdy se však semkly a ve vlastním oslabení srovnaly stav zápasu. Brankář Kůdela nedokázal zastavit střelu Lukáše Nedvídka z levého kruhu, a ten tak svou trefou rozradostněl třebíčské fanoušky. Toman obdržel luxusní přihrávku, ale jeho rána mířila mimo tři tyče. Raškova střela narazila na připravený beton brankáře Poruby. Vylučovalo se také na druhé straně. Slavík byl potrestán dvěma minutami za hákování. Horácká Slavia svoji početní výhodu dokázala přetavit v branku. Střela Lukáše Nedvídka se odrazila přesně na hůl Vladimíra Brože, který kotouč obratem poslal do sítě.

Na začátku druhé periody zůstal po jednom ze soubojů na ledě ležet Robert Havlát. Naštěstí se za pomoci svých spoluhráčů postavil a odjel na střídačku. Za zdržování hry zamířil na trestnou lavici Tomáš Pastor. Raškův pokus zlikvidoval připravený Kůdela. Hned po vypršení trestu hostů měl rozhodčí znovu zdviženou pravačku. Tentokráte se provinil Jan Káňa sekáním. Jedenáct sekund před koncem trestu hostů došlo k vyloučení z domácích řad. Adam Raška si šel odpykat dvouminutový trest za hrubost. Rána Ctirada Ovčačíka změnila těsně před Vejmelkou směr, ale třebíčský brankář si ji našel a výborně zasáhl. Horácká Slavia své oslabení zvládla a dál si držela své jednobrankové vedení. Michal Vodný nabil Lukáši Vágnerovi, který však se svou střelou neuspěl. Jan Süss pálil velmi nebezpečně, ale Kůdela byl znovu na správném místě a zasáhl. Na konci oku lahodící třebíčské kombinace byl Petr Kratochvíl, který svou střelou přidělal brankáři hostů další práci. Vágner se opřel do své rány a vyzkoušel pozornost brankáře Poruby. Horácká Slavia se navýšení skóre přeci jen dočkala. Michal Vodný svojí laserově přesnou střelou vymetal pavučiny v levém horním rohu Kůdelovy branky a poslal Třebíč do dvoubrankového vedení. Dva výborné zákroky si poté připsal Karel Vejmelka. Slavík dvě sekundy před koncem druhé třetiny fauloval a rozhodčí mu právem udělili dvě minuty za podražení.

Do třetí třetiny už nezasáhl brankář Kůdela, který byl vystřídán Tadeášem Dvořákem. Bílé hvězdy si přenesly podstatnou část své početní výhody do třetí periody. Dvořák svůj nástup do branky zvládl a v oslabení neinkasoval. Hostům se podařilo vstřelit kontaktní branku. Rána Tomáše Pastora proletěla kolem Vejmelkovy lapačky a zastavila se až v síti. Aleksei Alekseev ujížděl sám na Vejmelku, ale tváří v tvář proti třebíčskému brankáři neuspěl. Za zdržování hry si šel odsedět dvě minuty Karel Nedbal. Poruba se v početní výhodě nedokázala střelecky prosadit. Za vysokou hůl byl poslán na trestnou lavici Guman. Tomáš Černý obdržel 2 + 10 minut za vražení na hrazení, a domácí si tak zahráli přesilovou hru 5 na 3. Vágnerovu bombu zastavil Dvořák. Pak už však Třebíč úřadovala. Michal Vodný našel nehlídaného Silvestera Kuska, jehož střela prošla Dvořákovi mezi betony. A Horácká Slavia stále neměla dost. Střelec čtvrté třebíčské branky Silvester Kusko posunul kotouč do ideální střelecké pozice Adamu Raškovi, který se nemýlil a zvýšil na 5:2. Lukáš Vágner se provinil proti pravidlům a zamířil na trestnou lavici. Obrana Horácké Slavie však pracovala skvěle a hosty v přesilové hře k ničemu nepustila. Po skončení početní výhody se však Poruba prosadila. Jaromír Pytlík změnil směr Pastorovy rány a upravil stav utkání na 5:3. Adam Raška byl potrestán dvěma minutami za pozdní dohrání. Poruba ještě zdramatizovala závěr zápasu. Rostislav Šnajnar se dostal s kotoučem za třebíčskou branku a vybídl ke skórování Jakuba Iléše, který přesnou ranou k tyči upravil na 5:4. Víc už toho ostravský celek nestihl, a všechny body tak zůstaly v Třebíči.

Autor: Viktor Pavlovec



Tiskovka po utkání Třebíč - Poruba 5:4



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Nás dnes ta rychle inkasovaná branka nakopla. Zvýšili jsme tempo hry a dokázali jsme v první třetině otočit skóre. Ve druhé třetině jsme byli lepším týmem, ale nevyužili jsme některé gólové šance, které jsme měli. Ve třetí třetině se nám podařilo využít přesilové hry a odskočili jsme soupeři o tři branky. Jsem nespokojen, protože jsme za stavu 5:2 udělali několik faulů a zbytečně jsme se nechali vyloučit. Jsme rádi za tři body, ale inkasovali jsme na domácím ledě čtyři branky. S počtem inkasovaných branek jsme velmi nespokojeni a budeme si to muset zítra rozebrat. Přesilové hry nás zdobí a vychází nám. My ale musíme zvládat lépe konce utkání a dobře pracovat s výsledkem zápasu a s časem. Zatím nevím, jak dlouho v našem týmu Karel Vejmelka zůstane. To se bude teprve řešit a momentálně na to nedokážu odpovědět.

Aleš Flašar – HC RT Torax Poruba: My jsme se dnes sami připravili o body. První gól jsme dali velmi brzy, ale místo toho, aby nás branka nakopla, tak nás potopila. Naši hráči vymýšleli úplné nesmysly ve hře a první dvě třetiny to byla úplná katastrofa. Ve třetí třetině jsme se dostali do hry, ale udělali jsme dva zbytečné fauly a pustili jsme Třebíč do přesilových her. Horácká Slavia navíc oba fauly potrestala. Tato situace nás nepoložila, ale čas byl neúprosný a docházely nám síly. Prohra mě mrzí, protože si myslím, že jsme alespoň jeden bod dnes mohli urvat. Po druhé třetině jsme vystřídali brankáře, abychom týmu dali nový impuls. Chtěli jsme dát hráčům najevo, že si na ledě nemůžou dělat, co chtějí. Dnes jsme inkasovali branky kvůli zbytečným vyloučením, což mě hodně mrzí.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024