Menu +

Závěrečné utkání roku 2018 Bílým hvězdám vyšlo, z Přerova vezou tři body

Reportáže
T ř e b í č - K závěrečnému utkání roku 2018 cestovali hokejisté Horácké Slavie Třebíč do Přerova, tedy ke střetnutí sedmého s desátým týmem tabulky, což dávalo tušit, že se bude jednat o velmi důležitý boj s menším počtem branek. To se vyplnilo a lépe dopadlo pro hostující Horáckou Slavii. Ta šla rychle do dvoubrankového vedení, které zařídili v deváté minutě Adam Raška, jenž tak dorovnal šestnáct tref Lukáše Nedvídka. Druhý gól hostů pak padl po perfektní práci Matěje Nováka v čase 13:01. Domácí snížili ve vlastním oslabení ve třiatřicáté minutě. Víc už ale třebíčští bojovníci v čele s opět výborným Dominikem Svobodou v brance Zubrům nedovolili.
Sdílejte článek
 
40.kolo, sobota 29.12.2018
PRE PRE
1:20:2, 1:0, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 34. Goiš (Moučka) – 9. Raška (Střondala, Vodný), 14. M. Novák. Rozhodčí: Dědek, Fiala – Poruba, Rožánek. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2061. Střely na branku: 34:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Sestavy
HC ZUBR Přerov: Klouček – Malina, Ferenc, M. Novotný, Zbořil, Pala, R. Černý, M. Pohl – Milan Procházka, T. Sýkora, F. Dvořák – Sikora, Pšurný, Tomi – Goiš, Hejcman, Navrátil – Moučka, Vachutka.
SK Horácká Slavia Třebíč: Do. Svoboda – Vl. Brož, Szathmáry, L. Vágner, Nedbal, Bilčík, Furch – Vodný, Raška, Střondala – Kusko, Nedvídek, Psota – Malec, Tadeáš Král, Paták – M. Novák, Mlynář, P. Kratochvíl – Havlát.

Komentář k zápasu

První minuty hry nepřinesly žádné výrazné momenty, až v sedmé minutě činila problémy obraně hostů druhá formace Přerova. Branku nepřinesl s velkou šancí ani Moučka, Třebíč proto využila chvilkové slabosti. Do přečíslení vyrazil se Střondalou Adam Raška, který zakončil do horního růžku na bližší tyč Kloučka. Šanci na brzké srovnání měl znovu Moučka, neskóroval však ani Sikora a přišlo další zužitkování domácí chyby ve prospěch Třebíče. Napadaní Zubři chybovali blízko své vlastní brány, a tak na druhý pokus rychle trestal Matěj Novák. Konec třetiny dal do statistik zapsat už pouze první dva vyloučené hráče.

Ve čtyřech mužích začaly oba týmy dějství druhé, po rychlém průniku Procházky po pravém křídle však hrály brzy v plném počtu. Na jedné straně zahrozil Hejcman, na opačné Vodný s Raškou. Gólmanům práce ubývalo až do 33. minuty, kdy zákroky pro Kloučka slibovalo vyloučení Hejcmana. Došlo ale naopak ke kontaktní brance. Všechno vzal na sebe v přečíslení Jiří Goiš, který prudkou střelou v oslabení rozjásal ochozy. Svou vytrvalostí tak Přerov snížil, nezbylo mu nic jiného, než si ji proti neoblíbenému soupeři vzít i do třetí třetiny.

Po pasu Černého mohl ve 42. minutě zblízka skórovat Tomi, tentýž hráč neuspěl o pár minut později po pasu Pšurného. Nedvídek nevyzrál na protější straně na Kloučka, jeho sok v brankovišti Svoboda z Třebíče nadále trápil přerovské hráče a za svá záda nakonec nepustil už žádný puk. Třebíčští hosté si tak udrželi svou defenzívní roli na stejné úrovni po celý zápas a odvážejí z Hané všechny body.



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Věděli jsme, že Přerov je velmi silný v útočné třetině, a na to jsme se připravovali. Chtěli jsme hrát jednoduše a rychle obracet hru ven z našeho obranného pásma. Povedlo se nám dát dva góly po pěkných akcích a jít do dvoubrankového vedení. Bohužel kaňkou na našem výkonu je opět inkasovaná branka při naší přesilovce. Místo abychom šli do vedení 3:0, jsme inkasovali gól na 1:2. Ceníme si ale toho, že tu druhou třetinu jsme pak dohráli bez další inkasované branky. O přestávce jsme si pak v kabině řekli některé věci, zdůraznili jsme jednoduchou hru s dobrou obranou, což se nám dařilo. Soupeř si některé šance vypracoval, ale ty zlikvidoval i dnes výborný Dominik Svoboda, který nás držel celý zápas. Dnešní výsledek nás drží ve hře o play-off, za což jsme rádi. Po utkání jsme společně s realizačním týmem hráčům poděkovali a věříme, že stejně vstoupíme i do roku 2019. Chtěl bych touto cestou poděkovat i fanouškům, popřát jim vše nejlepší v novém roce a věřím, že nás budou podporovat i v novém roce.

Petr Dočkal - HC ZUBR Přerov: Měli jsme dobrý vstup do zápasu a vypracovali jsme si velké množství šancí. Ty jsme však trestuhodně zahodili. Soupeř nám pak odskočil na rozdíl dvou gólů, což se ukázalo jako klíčové. Od druhé třetiny jsme hráli do plných a snažili se soupeřovu dobrou obranu překonat. Povedlo se nám to však jen jednou v oslabení. Třebíč to v závěru ubojovala. Na jeden gól se málokdy vyhrává. Fanouškům bychom chtěli nejen poděkovat za krásnou atmosféru, ale také jim popřát do nového roku hodně zdraví a aby nám zachovali přízeň.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024