Menu +

Dva body ze zápasu s Ústím zajistily Třebíči průběžné osmé místo

Reportáže
T ř e b í č - V zápase s Ústím nad Labem šlo Horácké Slavii o hodně. Útok na osmou pozici zajišťující postup do osmičky nejlepších nakonec vyšel, i když až po prodloužení a zisku dvou bodů. Skóre utkání otevřel Silvester Kusko z trestného střílení, které bezpečně proměnil. Hosté vyrovnali o šest minut později Schwambergerem. Pak se dlouho hrálo za vyrovnaného stavu a bylo jasné, že kdo dá branku, bude hodně blízko úspěchu. To se povedlo hostům, když zakrytou střelu ústeckého Hese Lukáš Dostál vůbec neviděl. Se stavem 1:2 se Třebíčští nechtěli smířit a vrhli vše do útoku. Třebíčská snaha přinesla ovoce v třiapadesáté minutě, kdy na 2:2 vyrovnával Lukáš Vágner. V prodloužení pak byli lepší hokejisté Horácké Slavie a jejich snahu o druhý bod korunoval Karel Nedbal, jenž do odkryté branky Slovanu dorazil střelu Radima Zohorny a dal tak Horácké Slavii bonusový druhý bod.
Sdílejte článek
 
46.kolo, pondělí 14.1.2019
TRE TRE
3:2p0:0, 1:1, 1:1 - 1:0
UNL UNL
Statistiky
Branky a nahrávky: 24. Kusko (TS), 53. L. Vágner (T. Havránek), 63. Nedbal (R. Zohorna, Střondala) – 31. Schwamberger (Weinhold, Krliš), 43. Hes (Schwamberger, Melka). Rozhodčí: Čech, Barek – Bohuněk, Zídek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 895. Střely na branku: 42:24. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál – Vl. Brož, Bilčík, L. Vágner, Nedbal, V. Čejka, Furch – Kusko, Nedvídek, Psota – Vodný, R. Zohorna, T. Havránek – Süss, M. Novák, Střondala – Malec, Tadeáš Král, Paták – P. Kratochvíl.
HC Slovan Ústí nad Labem: Stezka – Hes, Buchtela, Zukal, Weinhold, Mert, M. Zdvořáček – Melka, Roubík, T. Jandus – D. Merta, Šťovíček, Chlouba – Krliš, Schwamberger, Chrpa – Davídek, Tůma.

Komentář k zápasu

V Třebíčském dresu se objevil po výborném světovém šampionátu juniorů brankář Lukáš Dostál. Zároveň jsme na křídle druhé formace registrovali staronovou posilu Horácké Slavie, Tomáše Havránka. Horácká Slavia mohla hned na začátku 3. minuty potvrdit, že letos se jí v přesilovkách poměrně daří. Ovšem Vágnerovo nahození, kterému před brankou hostů clonil třebíčský urostlý obránce Brož, brankář Stezka i trochu se štěstím, pokryl. Třebíč svého soupeře posléze uzamkla v obranné třetině, bylo to ale bez brankového efektu.

Skóre se neměnilo ani v 17. minutě, Vágner projel s kotoučem až k pravé tyči, a hledal najíždějícího Zohornu, ten kotouč netrefil. První třetina byla na šance poměrně hubená, proto jsme branku neviděli. Prostřední třetinu začala Třebíč náporem. Ve 23. minutě přišla obrovská šance, kdy se po Vodného teči mohl z dorážky prosadit navrátilec Havránek. Kotouč v těžké pozici poslal pouze mimo branku. O minutu později ale již branka padla. Nařízené trestné střílení po faulu proměnil kdo jiný, než mág Silvester Kusko a jak jinak, než střelou mezi betony.

Hosté mohli vyrovnat v přesilové hře, ve 29. Minutě byl vyloučen domácí kapitán Čejka. Slovan kombinoval, ale k větší šanci se nedostali, až akce, kdy Weinhold šikovně protáhl kotouč na Tomáše SCHWAMBERGERA, který si položil brankáře Dostála a střelou nad jeho beton vyrovnal.

Ústí mohlo dokonce otočit ve svůj prospěch. Roubík ujížděl sám na Dostála, ale nedal, brankou neskončila ani následná dorážka. Po 2. třetině jsme tak měli vyrovnaný stav.

Nijak zvlášť pohledný hokej jsme nesledovali ani na začátku poslední třetiny. Nepřesnosti a sérii bez šancí ukončil ve 43. minutě Matěj Hess, který od modré čáry překonal Dostála střelou přes dva blokující hráče.

Hosté pak nevyužili přesilovou hru a o pár minut později se Třebíči podařilo srovnat. Po důrazu za hostující brankou se ke kotouči dostal nikým neatakovaný Lukáš Vágner jehož střela vymetla růžek hostující klece.

Další branku jsme již neviděli a na řadu přišlo prodloužení. V něm se protáhl před brankáře hostů Radim Zohorna, jehož pokus dorazil do odkryté klece Karel Nedbal, jehož branka zajistila Třebíči alespoň dva body. Přiznejme si však, že dnes je to pro Třebíč málo!

Tisková konference po utkání Třebíč - Ústí 3:2pp

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024