Menu +

Další vítězství, Třebíčští udolali bojovné Benátky nad Jizerou

Reportáže
T ř e b í č - Čím víc se blíží konec základní části, tím více se rodí zajímavé výsledky. Na to se ale Třebíčští nemohou ohlížet a musejí co nejvíce bodovat. To se jim povedlo i v utkání na ledě Benátek nad Jizerou, i když až v prodloužení. Domácí po první třetině vedli po dvou přesilovkových trefách 2:0, jenže Bílé hvězdy jim oplatily ve druhé periodě stejnou mincí - trefili se Vladimír Brož a Jan Süss. Ve třetí třetině se hrálo dlouho bez branek, až v čase 59:05 využil dorážky k vedoucímu gólu Matěj Psota. Jenže Benátečtí nesložili zbraně a šli do power-play. Tu dokázali i zužitkovat, když parádního Špačkova pasu využil k vyrovnání v čase 59:43 Petr Wiencek. Zápas tak musel do prodloužení. To ale netrvalo příliš dlouho, třebíčský střelec Lukáš Nedvídek si najel mezi kruhy a pohodlně střelou po ledě překonal Žajdlíka. Hokejisté Horácké Slavie tak získali další důležité vítězství a dva body, když vyhráli už počtvrté v řadě.
Sdílejte článek
 
52.kolo, středa 30.1.2019
BNJ BNJ
3:4p2:0, 0:2, 1:1 - 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 16. Chrtek (D. Špaček, Kunst), 16. Chrtek (Teplý), 60. Wiencek (D. Špaček) – 30. Vl. Brož (Szathmáry, Kusko), 36. Süss (Forman, Vodný), 60. Psota (Vodný, Forman), 63. Nedvídek (Kusko). Rozhodčí: Pilný, Wagner – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 155. Střely na branku: 24:36. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4.
Sestavy
HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík – Žůrek, Kunst, Aubrecht, Maier, Poizl, Klodner, Hampl – Wiencek, Chrtek, Teplý – Rychlovský, Najman, D. Špaček – Burda, Bittner, Klapka – Cikhart, Šafařovský, Čech.
SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál – Szathmáry, Vl. Brož, Nedbal, Forman, Bilčík, V. Čejka – Havlát, Nedvídek, Kusko – T. Havránek, Psota, Vodný – Střondala, M. Novák, Süss – P. Kratochvíl, Tadeáš Král, Malec – Paták.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu se nesl ve vyrovnaném duchu. Přesto by se dalo říci, že agilnějším týmem byli domácí, kteří také měli výhodu první přesilové hry. Využít se jim ji ale nepodařilo. Podobně si vedli v početní výhodě hosté. Ti si ale vypracovali dvě velmi slušné příležitosti. Nejprve Maierovu rozehrávku vystihl Vodný, který těsně přestřelil. Poté si Psota vylámal zuby na výtečném Žajdlíkově zákroku.

Ve 14. minutě byl poslán za katr právě bývalý benátecký útočník, kterého následoval o necelé dvě minuty později Szathmáry. Na benátecké čekalo dvanáct vteřin dvojnásobné přesilovky. S tou si Kudrnovi svěřenci poradili excelentně. Dvě vteřiny před návratem Psoty na led byla Špačkova střela sražena k Ondřeji Chrtkovi, který zametl puk do branky. O dalších sedmatřicet sekund déle se znovu Ondřej Chrtek mohl radovat, tentokrát se trefil přesným pokusem z pravého kruhu. Zaskočení hosté si poté neporadili dobře s přesilovou hrou po vyloučení Aubrechta.

Do druhé třetině ale v modrých dresech s bílou hvězdou vstoupil zcela jiný tým, který začal kousat a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Hostům určitým způsobem jistě dopomohly i benátecké fauly. Domácí se ale bránili velmi dobře, několika výbornými zákroky se navíc blýskl brankář Žajdlík. Snížit mohl ve 28. minutě třebíčský Süss, ten z ideální pozice minut, o pár sekund déle trefil tyčku a následně jej vychytal Žajdlík.

Hosté se radovali až chvíli před polovinou zápasu a pomohla jim k tomu další přesilovka. Mladík Klodner musel z trestné lavice smutně sledovat Szathmáryho střelu, kterou tečoval za Žajdlíkova záda Vladimír Brož. Podobná situace se opakovala také po Špačkově vyloučení. Formanovu střelu vrátil Vodný před branku, kde se nejlépe zorientoval Jan Süss a začínalo se od začátku.

Vrátit vedení na domácí stranu mohl po Burdově přihrávce zpoza branky Klapka, který si pro sebe sklepl kotouč, posadil Dostála na led, z ostrého úhlu ale trefil boční tyčku.

Jestliže druhá třetina patřila třebíčskému týmu, ta třetí se z velké části podobala úvodní třetině a hostům muselo několikrát opravdu zatrnout. Ani Žajdlík se ale zcela nenudil. Své kvality předvedl po rychlé akci Horácké Slavie, kterou z druhé vlny zakončoval Král. Na druhé straně zvonila tyčka také za Dostálem.

Čtyři minuty před koncem se před domácími naskytla velmi dobrá příležitost ke vstřelení vedoucí branky. Za napadení putoval na trestnou lavici Čejka. Domácím ale přesilovka nevyšla, ba co víc, mohli v ní ještě inkasovat. Nedvídkovi ale zkazil radost další famózní Žajdlíkův zákrok.

Pětapadesát vteřin před koncem základní hrací doby se puk odrazil k Matěji Psotovi, který se po něm natáhl a zametl ho za roztaženého Žajdlíka. Hosté byli velmi blízko třem bodům. Je obdivuhodné, kde benátečtí mladíci v sobě nalezli sílu, zejména tu psychickou a proti naopak sebevědomím posílenému soupeři dokázali sedmnáct vteřin před koncem při power play vyrovnat.

Špačkovu přihrávka oslovila Petra Wienceka, který usměrnil kotouč tam, kde ho benátečtí hráči, trenéři i fanoušci viděli nesmírně rádi a tím si také vynutil, nutno dodat, že naprosto zasloužené, prodloužení.

V něm se šance přelévaly ze strany na stranu. Tu největší měl Špaček, který si při svém sólu vylámal zuby na Dostálovi. Na druhé straně benátečtí chybovali před svojí brankou. Kusko obratem našel Lukáše Nedvídka, který usměrnil puk mezi Žajdlíkovy betony a rozhodl tak o majiteli druhého, bonusového bodu.



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Bohužel jsme do zápasu nastoupili asi pod vlivem vítězství nad Vsetínem, jakoby se nám nemohlo nic stát. Měli jsme špatný pohyb a z toho vyplývaly naše fauly, po kterých jsme dvakrát inkasovali. O přestávce jsme si museli trošku nahlas promluvit a říct si, že takhle by ten zápas neměl vypadat, že chceme hrát jinak a že chceme vyhrát. Od druhé třetiny se náš pohyb zlepšil a najednou měli problémy domácí, museli faulovat a my jsme vyrovnali. Ve třetí třetině jsme měli několik gólových šancí, po kterých jsme mohli zápas rozhodnout. I domácí ty šance měli, ale myslím, že my jsme jich měli přece jen víc. Gól jsme dali až v poslední minutě a moc nás mrzí, že jsme pak nechali soupeře vyrovnat pár vteřin před koncem, čímž jsme přišli o jeden bod. Jsme ale rádi i za dva body, bereme je a musíme jít dál a rvát se o play-off.

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Úvodem bych chtěl připomenout, že věkový průměr našeho týmu, který dnes nastoupil proti Třebíči byl devatenáct let, takže opravdu hodně mladičký tým. Soupeř byl starší, zkušenější. Myslím si, že se nám povedla první třetina, ve které jsme dali dvě branky z přesilovek. Hosté ve druhé třetině přidali, byli lepší, donutili nás k chybám a srovnali stav. O třetí třetině bych řekl, že byla vyrovnaná. Řekl bych, že utkání spělo do prodloužení, avšak srazila nás branka na 2:3. Jsem strašně rád, že jsme ještě dokázali vyrovnat. Myslím si, že remíza z dnešního zápasu byla spravedlivá. Prodloužení jsme chtěli zvládnout, což nás trošku mrzí. Náš opravdu mladý tým odehrál kvalitní zápas, který našim hráčům hodně dal.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024