Menu +

OPA-TRE 2:2 : Konečně bod!

Reportáže
O p a v a - Po nešťastné prohře s Berounem čekal Horáckou Slavii další zápas s nevyzpytatelným Slezanem Opava. Ten proti Třebíči nastupoval hodně oslabený poté, co se mu v minulém utkání s Jihlavou zranilo několik klíčových hráčů. Přesto byla Opava Třebíči těžkým soupeřem, dokázala otočit skóre ve svůj prospěch a všechny tři body ji sebral až dvě a půl minuty před koncem normální hrací doby Oldřich Kališ.
Sdílejte článek
 
8.kolo, středa 8.10.2003
OPA OPA
2:2p0:0, 0:1, 2:1 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky: 47. Duba (Zdeněk), 48. Kříž (Duba) - 22. Oliva, 58. Kališ (Fryauf). Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. Oslabení: 0:0. Diváků: 700 (vstup byl zdarma). Rozhodčí: Jeřábek - Mana, Korčeková.
Sestavy
HC Slezan Opava:
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Dolníček, Fryauf, Hrbáček, Hrůza, Kališ, Kaňka, Kučný, Lála, Mazanec, Mráz, Němec, Oliva, Pecka, Sobotka, Žiška.

Komentář k zápasu

Opavský Duba (vpravo) právě střílí vyrovnávací branku.
V úvodní části si příležitosti ke skórování vytvořili hráči obou celků, poslední slovo měli ale vždy gólmani. V páté minutě se v šanci ocitl opavský Šebesta a těsně po něm také Komínek, ale na Luňáka si nepřišli. Zanedlouho si puk na druhé straně osahal i Šlupina, který bezpečně kryl Olivovu střelu a následně i Sobotkovu jedovku. V deváté minutě vymyslel pěknou akci Zdeněk, ale Luňákova lapačka byla i tentokrát na svém místě. O dvě minuty později se uvolnil Kaňka, ale na Šlupinovi ztroskotal i on. Poslední větší šanci si dokázal vytvořit Dolníček na straně hostů. Po jeho tvrdé střele Šlupina nevěděl, kde má puk, až teprve po odpískání jej našel mezi svými betony.

Druhá třetina byla pro třebíčské barvy mnohem veselejší. Oliva hned v její druhé minutě využil chybu domácích, nikým neatakován projel přes půl hřiště a přesně našel mezírku mezi Šlupinovými betony. Další příležitost dostali hosté v polovině utkání, kdy hráli více než půldruhé minuty přesilovku pět proti třem. Kombinace však vázla, a proto si větší šanci nevytvořili. Naopak vyrovnat mohl později Harazim, ale za záda výborného Luňáka puk nepropasíroval. Prostřední část tak skončila vítězstvím hostů 1:0.

Dolníček o vteřinu později těsně mine Šlupinovu klec.
V posledním dějství se Horácká Slavia hloupými fauly málem o body připravila. Nejprve ve 47. minutě potrestal Duba Lálův zákrok a za necelé dvě minuty vývoj zápas otočil ve prospěch domácích Kříž. Obě branky padly jak přes kopírák - hosté nepokryli střelce a ten se ze tří metrů prostě nemohl mýlit. Třebíčští si poté vytvořili tlak, ale chybělo štěstí. Při Šlupinovi stáli všichni hokejoví svatí zvláště na přelomu třetiny, kdy opavský brankář upadl, ale Dolníček prázdnou klec ze dvou metrů minul. Až teprve v 58. minutě udělali domácí chybu, kterou tvrdou střelou potrestal Kališ a poslal zápas do prodloužení.

V něm na Šlupinovi pohořel Lála a na druhé straně se proti Luňákovi neprosadil Mikšan, který dvě vteřiny před koncem utkání zahodil jasnou tutovku. Oba týmy tak za výsledek 2:2 spravedlivě získaly po bodu.



Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér SK HS Třebíč): "Určitě bylo vidět, že proti sobě nastoupili dva soupeři, kteří nejsou v herní pohodě. Bylo to patrné z obou stran, my jsme se dostali do vedení a měli jsme tím pádem trochu navrch, ale pak to domácí dokázali obrátit, a tak jsme rádi za to, že jsme ten zápas dokázali zremízovat. Nejsme na tom dobře psychicky a prohra by nás srazila bůhví kam. Doufám, že se od tohoto bodu odrazíme a že bude předvádět kvalitnější hokej než dosud. Chyby, které předvádíme, by se v naší hře vůbec neměly objevovat."

Josef Doboš (asistent trenéra HC Slezan Opava): "Třebíč jsme neporazili prakticky rok a půl, ale dneska jsme - i bez čtyř klíčových hráčů - podali obětavý výkon. Někteří kluci nastupovali prakticky poprvé v základní sestavě. První třetina byla spíše ustrašená, od druhé třetiny se to trochu zlepšilo, my jsme si dokázali vytvořit šance, bohužel jsme je ale neproměnili. Zde jsme museli trochu zvýšit hlas a pozměnit útoky. Myslím, že se to projevilo. Nesmí se ale stávat, abychom dvě a půl minuty před koncem při vedení 2:1 udělali chybu, a pak remízovali."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024