Menu +

První derby sezóny skončilo remízou, za Bílé hvězdy se prosadili Havránek a Havlát

Reportáže
T ř e b í č - Duel s rivalem poprvé v sezóně byl na programu již v přípravě a lépe do něj vstoupili hráči Dukly. Třebíčští dvě sekundy před koncem první periody dokázali vyrovnat zásluhou Tomáše Havránka, a když šla Jihlava opět do vedení, vzal na sebe zodpovědnost Robert Havlát, jenž po individuální akci upravil skóre na 2:2. I přes další šance v závěru skončil zápas nerozhodně. V předem domluvených nájezdech byla úspěšnější Dukla, prosadil se pouze Chlubna.
Sdílejte článek
 
přát., úterý 20.8.2019
TRE TRE
2:21:1, 0:1, 1:0
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 20. Havránek, 57. Havlát – 18. Harkabus (Zeman, Čermák), 30. Čermák (Harkabus). Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 673. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Jenáček, Szathmary, Forman, Nedbal, Furch, Padrnos – Psota, Šťovíček, Havlát, Vodný, Nedvídek, Havránek, Malec, Král, Paták, Michálek, Jirásek, Podlaha.
HC Dukla Jihlava: Lundström – Půža, Piegl, Mareš, Holý, Černohorský, Staněk, Vála, Kolář, Zeman, Anděl, Lichanec, Chlubna, Pekr, Poletín, Skořepa, Davídek, Čachotský, Harkabus, Fronk, Čermák.

Komentář k zápasu

Úvodní vhazování utkání vyhráli hosté. Dukla si však žádnou vážnější šanci nevytvořila. Holého nahození od modré čáry Jekel zkontroloval vyrážečkou. Tvrdou ránu Lukáše Formana likvidoval Brož svými betony. Ve čtvrté minutě zápasu rozhodčí poprvé vylučovali. Z domácích řad zamířil na trestnou lavici za faul kolenem Robert Havlát. Michal Vodný vystihl úmysl jihlavského celku, zmocnil se kotouče a připravil Duklu o útočné pásmo. Pavel Jekel byl potrestán dvěma minutami za zdržování hry a hosté si tak zahráli přesilovou hru pět na tři. Bílé hvězdy se sice ubránily, ale zanedlouho šly znovu do tří. Michal Furch si na trestné lavici odpykával trest za držení. Jihlava si vytvářela mnoho střeleckých příležitostí, ale všechny ztroskotaly na famózním třebíčském brankáři, který nepustil za svá záda jediný kotouč. Harkabusova střela z otočky skončila na pravém betonu Jekela. Patákova tvrdá rána byla na poslední chvíli zastavena hostující obranou. Střelecký účet však jako první načala Dukla. Adam Zeman poslal přesný pas Tomáši Harkabusovi, který se dostal do útočného pásma a skrytou střelou zápěstím překonal Jekela. Vyrovnat mohl Šimon Szathmáry, jehož bomba jen o malý kousek minula vytoužený cíl. Dvě sekundy před koncem úvodní periody, ale třebíčský stadion poprvé explodoval radostí. Tomáš Havránek se po nevydařené rozehrávce hostujícího celku dostal ke kotouči a nekompromisně poslal kotouč pod víko Brožovy branky.

Ve druhé třetině se do velké šance propracoval Lichanec, ale Jekel výborně zakročil pravým ramenem a vytěsnil kotouč mimo tři tyče. Horácká Slavia mohla otočit vývoj utkání, ale střela Šimona Szathmáryho orazítkovala jen levou tyč Brožovy branky. Pieglova tvrdá rána narazila na skvěle chytajícího třebíčského strážce svatyně. Paták s Malcem se dostali do velké šance. Druhý jmenovaný po skvělé přihrávce pálil, ale druhou branku Třebíče nepřidal. Do vedení se naopak dostali hosté. Tomáš Harkabus našel v mezikruží Davida Čermáka, který svižnou střelou rozvlnil síť Jekelovy branky. Horácká Slavia si zahrála první přesilovou hru v zápase. Lukáš Mareš dostal dvouminutový trest za nedovolené bránění. Jihlava se však dokázala ubránit. Bílé hvězdy si zanedlouho přesilovou hru zopakovaly. Lichanec zamířil na trestnou lavici za nedovolené bránění. Navíc došlo i k vyloučení Fronka za hrubost a Třebíč si tak stejně jako soupeř zahrála početní výhodu pěti proti třem. Trojice Dukly s vypětím všech sil ubránila svůj jednobrankový náskok.

Ve třetím dějství se nebezpečnou ranou prezentoval Tadeáš Král. Jeho ránu Brož vyrazil do rohu kluziště. Daniel Kolář přidržel svého protihráče a rozhodčí ho obratem poslali na trestnou lavici. Dukla včas přistupovala k třebíčským hokejistům a nepovolila jim vstřelit vyrovnávací branku. Pekrův střelecký pokus Jekel včas zpozoroval a zasáhl. Za úder do oblasti hlavy a krku inkasoval Jan Holý 2 + 10 min. Szathmáry si nabruslil do mezikruží, ale jeho střelu Brož bez větších problémů lapil do rukavice. Odražený kotouč se dostal k volnému Lukáši Nedvídkovi, který ovšem Brože nepřekonal. Následně za jihlavským brankářem podruhé v utkání zvonila tyč. Horácká Slavia byla v početní výhodě blízko vstřelení vyrovnávací branky, ale černý nesmysl si nakonec cestu do sítě nenašel. David Michálek obdržel dvě minuty za podražení. Bílé hvězdy se srdnatě bránily a neinkasovaly. Třebíč se vyrovnání přeci jen dočkala. Robert Havlát projel obranou Dukly jako nůž máslem a svou přesnou ranou vyrovnal na 2:2. Zápas tak skončil remízou.

Autor: Viktor Pavlovec



Petr Vlk po utkání Třebíč - Jihlava 2:2

Martin Sobotka po utkání Třebíč - Jihlava 2:2



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka – SK Horácká Slavia Třebíč Do zápasu jsme vstoupili hodně špatně, bez pohybu, neměli jsme osobní souboje, neudrželi jsme se na kotouči. V této části zápasu byl soupeř jednoznačně lepší, a z toho pramenila i naše vyloučení. Jediným pozitivem první třetiny bylo, že jsme neinkasovali ani v jednom z těch tří nebo čtyř vyloučení. Takto prostě nelze začínat utkání. Od druhé třetiny jsme se zvedli, ve hře se začaly objevovat věci, které trénujeme, a byli jsme Jihlavě vyrovnaným soupeřem. Pak už to byl z naší strany parádní hokej. Pořád ještě zkoušíme hráče, kteří jsou na hraně, chtěli jsme je vidět víc ve hře. Proto šel od půlky ze hry Ondra Malec a do hry naopak šel Radim Ferda. Karel Nedbal je pro nás velkou posilou, pro něj je to asi trošku zklamání, ale věřím tomu, že nám v sezóně pomůže. Do pátku ještě uděláme v kádru změny a možná se objeví i nové tváře do útoku.

Petr Vlk - HC Dukla Jihlava: Zápas nám ukázal další věci, na kterých je třeba pracovat. Zápasy s Třebíčí jsou už dlouhou dobu stejné, velmi bojovné, ať je to mistrák nebo příprava. Myslím si, že nám dnes třikrát, čtyřikrát zvonila tyčka, takže soupeř byl pracovitý, ale uvidíme v sezóně. Náš kádr už se moc měnit nebude, dnes chyběli jen Pohl a Jiránek.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024