Menu +

S Kadaní za tři body! Horácká Slavia nedala Trhačům šanci a zvítězila 6:1. Řádila první útočná formace

Reportáže
T ř e b í č - Hokejisté Horácké Slavie přivítali v dnešním utkání na domácím ledě Kadaň. Soubor bílých hvězd, který poprvé vedl nový hlavní trenér Radek Novák, dokázal svého soupeře porazit vysoko 6:1. Řádila především první útočná formace ve složení Šťovíček - Nedvídek - Vodný, ta měla podíl na čtyřech brankách. Martin Šťovíček dvakrát skóroval, Lukáš Nedvídek přidal jeden přesný zásah a dvě asistence, stejnou bilanci si z dnešního střetnutí odnesl rovněž Michal Vodný.
Sdílejte článek
 
37.kolo, sobota 4.1.2020
TRE TRE
6:11:0, 2:1, 3:0
KAD KAD
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Šťovíček (Glover), 31. Michálek (Kratochvíl, T. Havránek), 35. Vodný (Nedvídek, Nedbal), 43. Šťovíček (Vodný, Nedvídek), 43. Hort (Malec, Král), 50. Nedvídek (Vodný, Glover) - 39. Kůs (Zeman). Rozhodčí: Kašík, Koziol - Bartek, Kučera. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1057. Střely na branku: 44:23. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Do. Svoboda – Nedbal, Jenáček, Glover, V. Čejka, Hort, Kowalczyk, Hlaváč – Šťovíček, Nedvídek, Vodný – P. Kratochvíl, Bittner, Michálek – T. Havránek, Tadeáš Král, Václavek – Ferda, Podlaha, Malec.
SK Kadaň: Neužil (49. Štěpánek) – Trefný, Mert, L. Chalupa, D. Zeman, Foltýn, Procházka – Chlouba, Kůs, Zabloudil – J. Müller, Rindoš, Wágner – Zd. Zabloudil, Čech, Wojnar – Petržilka, Dubský.

Komentář k zápasu

Do utkání nastoupili Třebíčští s novým trenérem. Martina Sobotku nahradil Radek Novák, který přihlížel velmi oparných prvních pár minut. Úvodní velkou šanci měl domácí Michal Vodný, který vystihl rozehrávku soupeře, jeho střela z mezikruží skončila ve výstroji Neužila. Mrzet ho to nakonec nemuselo, o pár sekund později Glover nahrál před kruhy Martinu Šťovíčkovi, jehož rána k tyči byla přesná!

Další branku mohl přidat Nedvídek, ten před brankovištěm zakončoval bekhendem do betonu kadaňského brankáře. Na druhé straně střílel Matěj Zabloudil mezi kruhy jen do hráče domácích.

I druhá třetině se postupně rozjížděla, ve 31. minutě bylo nařízeno trestné střílení pro domácí, které Petr Kratochvíl nevyužil. O půl minuty později se ale prosadil na brankovišti velmi pohotově David Michálek, jenž se po návratu do sestavy uvedl skvěle. Kadaň se muselo pět minut před koncem druhé části bránit ve třech. Lukáš Nedvídek našel krásně na levém kruhu Michala Vodného, jenž překonal přesouvajícího se Neužila a využil dvojnásobnou přesilovku po devíti sekundách.

Hosté se ale nevzdávali, Jaroslav Kůs projel do útočného pásma a tvrdou střelou přes obránce propálil Svobodu a dal naději Kadani. V poslední minutě mohl být náskok domácích ještě menší, Jan Müller se již radoval z branky, ovšem Dominik Svoboda udržel kotouč ve výstroji a podržel svůj celek.

Třetí třetina byla v režii domácích, další branku přidal po střele z pravého kruhu Martin Šťovíček a to nebylo vše! O patnáct sekund později vstřelil svou druhou branku v sezóně Lukáš Hort a Neužil popáté tahal kotouč ze sítě. Další zásah mohl přidat v oslabení Bittner, ale Neužil jeho bekhend pohotově chytil. Gólové hody nekončily, Michal Vodný zavezl puk do třetiny soupeře, posunul jej Lukáši Nedvídkovi, který usměrnil černou gumu přesně pod horní tyč.

Po této brance vystřídal Neužila v brance Oliver Štěpánek, který již neinkasoval. Třebíčští sice branku z dalších šancí nepřidali, ale i tak si připsali vysoké vítězství 6:1.





Ohlasy trenérů

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Jsme rádi, že jsme to zvládli výsledkově a i herně. První třetina byla vyrovnaná, ale ve druhé se to díky přesilovým hrám překlopilo na naši stranu. Nicméně stále jsme museli být ve střehu a nechtěli jsme nic podcenit. Kluci to dnes neměli lehké po tom, co se stalo v posledním zápase, ale teď to snad je za námi. Chtěl bych zároveň poděkovat našim fanouškům, že nás povzbuzovali.

Petr Rosol - SK Trhači Kadaň: Nezačali jsme vůbec špatně, v první třetině jsme neproměnili dvě tři gólový šance. My pak byli hodně vylučovaní a domácí nás trestali. To dnešní utkání i rozhodlo…

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024