Menu +

Tři body zůstávají doma! Třebíč porazila Sokolov 3:1

Reportáže
T ř e b í č - Další tři důležité body si dnes připisují bílé hvězdy. Svěřenci Radka Nováka a Jaroslava Barvíře dokázali porazit Sokolov 3:1, díky čemuž se zase o kousek přiblížili účasti v předkole play off. Roli ústředního hrdiny dnes sehrál konstruktivní třebíčský obránce Šimon Szathmáry. Ten měl podíl na všech třech brankách Horáků, když jednu sám dal a na další dvě přihrál.
Sdílejte článek
 
47.kolo, středa 29.1.2020
TRE TRE
3:11:1, 2:0, 0:0
SOK SOK
Statistiky
Branky a nahrávky: 12. Bittner (Szathmáry, Šťovíček), 23. Havránek (Szathmáry, D. Krenželok), 36. Szathmáry (Laš)- 2. Grim (Vrána, Vodička). Rozhodčí: Pavlovič, Doležal - Kreuzer Polonyi. Vyloučení: 5:6. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 843. Střely na branku: 25:32. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – D. Krenželok, Szathmáry, Padrnos, Nedbal, Kowalczyk, Furch, Hort – Laš, Nedvídek, Šťovíček – Psota, Bittner, P. Kratochvíl – Michálek, Václavek, Ferda – Malec, Tadeáš Král, T. Havránek.
HC Baník Sokolov: Bednář – Houdek, Přindiš, P. Michálek, Šafář, Vodička, A. Rulík – Urban, M. Zadražil, Švec – Houška, Kverka, Vracovský – Grim, Vrána, T. Rohan – Kadeřávek, Pařízek.

Komentář k zápasu

Do utkání lépe vstoupili hráči Sokolova. Hned ve 2. minutě se Sokolovští dostali do přečíslení dva na jednoho, Vrána předložil kotouč Janu Grimovi a ten propálil Jekela. Krátce poté měl Sokolov hned dvě obrovské šance na navýšení vedení. Nejdříve dostal Šafář nabito mezi kruhy, ale svoji prudkou ránou příklepem nepřekonal domácího brankáře. Poté si Zadražil nabruslil před Jekela, ani ten ale přízemní ranou mezi betony nedokázal navýšit vedení.

Ve 12. minutě jsme se dočkali vyrovnání. Szathmáryho nahození od modré čáry ještě Bednář dokázal vyrazit, na následnou dorážku Ladislava Bittnera už byl krátký. Ke konci první třetiny měl ještě Sokolov dvě příležitosti ke skórovaní. Po té první dokonce zvonila za Jekelem tyč, gólu jsme se ale už v této třetině nedočkali.

Na začátku druhé třetiny dostala Třebíč příležitost v podobě přesilové hry, a tu dokázala využít. Szathmáry střílel od modré čáry, puk ještě dokázal tečovat Tomáš Havránek a tím překonal jinak skvěle chytajícího Bednáře. Ve 29. minutě měl tentýž hráč na holi další gól. Dostal ideální přihrávku a v cestě mu stál už pouze hostující gólman, kotouč mu však ujel a z této šance tak nebylo nic.

Ve 33. minutě po hezké kombinaci Sokolovských střílel z velmi dobré pozice Kverka, ale jeho pokus Jekel vyrazil. Chvíli na to měli příležitost domácí. Šťovíčkův projektil dokázal vytáhnout Bednář.

Necelých pět minut před koncem druhé periody se domácím podařilo odskočit na rozdíl dvou branek. Další přesilovou hru dokázal tentokrát využít Šimon Szathmáry, který vystřelil z osy hřiště a hostující brankář už nestačil zareagovat.

Těsně před koncem druhé části hry předvedl zákrok večera Bednář. Po pár svižných přihrávkách se do zakončení na hranici brankoviště dostal Bittner, sokolovský fantom ovšem máchl lapačkou a zamezil tak puku v cestě do brány. Tímto zákrokem si Bednář vysloužil i potlesk třebíčských fanoušků.

Ve 47. minutě se už hosté radovali z gólu. Sokolovští sice dostali kotouč do sítě, rozhodčí však branku neuznali pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Na opačné straně kluziště o deset minut později také nebyla uznána branka. Gól totiž padl až po přerušení hry a Kratochvíl si tak nemohl užít svoji radost z gólu.

Do konce utkání se už nic podstatného nestalo a tři body tak zůstaly v Třebíči.





Ohlasy trenérů

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Nám se dneska v úvodu utkání nedařila hra tak, jak bychom chtěli. O to více si ceníme toho, že jsme utkání tím vývojem, jaký byl, dokázali překlopit na naši stranu a zvládnout ho.

Karel Mlejnek - HC Baník Sokolov: My jsme dneska měli plán do toho utkání vlastní aktivitou vletět, překonat aktivitu soupeře, protože když hráli u nás poslední utkání, tak jejich aktivita byla proti té naší zřetelná a myslím si, že tam soupeř udělal rozdíl v zápase. Nám se to dnes podařilo. Druhou třetinu bych nerad hodnotil, byla tam z naší strany nedisciplína. V určité části bych ale řekl, že diskutabilní disciplína, víc bych se k tomu nechtěl vracet. Ve třetí třetině jsme se snažili přes pasivního soupeře dostat do útočného pásma. Byly fáze utkání, kdy se nám to dařilo, byly fáze, kdy jsme měli více ze hry. Vytvářeli jsme si příležitosti, neuznaná regulérní branka je toho důkazem. Nicméně soupeři gratuluji k vítězství.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024