Menu +

FANTAZIE! Bílé hvězdy ovládly derby poměrem 3:1, díky čemuž klepou na brány předkola

Reportáže
T ř e b í č - Derby je naše! Hokejisté Třebíče dokázali zdolat rivala z Jihlavy 3:1. Brankově se o to postarali Šimon Szathmáry z trestného střílení, Marek Laš a David Michálek. Vítězství bílých hvězd sledovalo takřka 3500 skvělých diváků, kteří hnali naše barvy neustále dopředu. Svěřenci Radka Nováka a Jaroslava Barvíře udělali díky tomuto triumfu dost možná rozhodující krok do předkola play off.
Sdílejte článek
 
55.kolo, sobota 29.2.2020
TRE TRE
3:12:0, 1:0, 0:1
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 12. Szathmáry (TS), 14. Laš (Bittner, Kowalczyk), 29. Michálek (Václavek, Ferda) – 52. A. Zeman (Skořepa, Čachotský). Rozhodčí: Jechoutek, Sýkora - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3451. Střely na branku: 34:34. Průběh utkání: 3:0, 3:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Furch, Szathmáry, Padrnos, Nedbal, Čejka, Kowalczyk, Hort – Vodný, Nedvídek, Šťovíček – Laš, Bittner, Psota – Michálek, Václavek, Ferda – Podlaha, Tadeáš Král, Kratochvíl.
HC Dukla Jihlava: J. Brož – Pohl, Půža, Kolář, Bukač, Piegl, Holý – Čachotský, Skořepa, A. Zeman – Anděl, Poletín, Pekr – Jiránek, Fronk, Chlubna – Harkabus, Lichanec, V. Brož.

Komentář k zápasu

První šanci zápasu si vytvořil domácí Šimon Szathmáry, po jehož střele musel Brož zasahovat betonem. Na druhé straně projel domácí obranou Čachotský a dostal se až ke střele. Pavel Jekel ale jeho pokus vytěsnil ramenem.

V 11. minutě se do samostatného úniku dostal Šimon Szathmáry, byl faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. Toho se ujal sám faulovaný hráč, který po bekhendové kličce rozradostnil domácí publikum poprvé. Ve 14. Minutě bylo pro Třebíč ještě veseleji. Daniel Kowalczyk vystřelil od modré, Brož jeho střelu jen vyrazil před sebe, kde byl nikým nehlídaný Marek Laš, který si již s dorážkou poradil bravurně.

Před koncem první periody měli Třebíčští ještě jednu střeleckou příležitost. Psota skvěle kombinoval s Lašem v útočné třetině. Z mezikruží pak pálil druhý jmenovaný, ale Brož s vypětím všech sil kotouč chytil.

Hned v úvodu druhé třetiny měli domácí dvě velké šance na vstřelení další branky. Tu první si vytvořil Bittner, který z mezikruží nedokázal tvrdou ranou překvapit Jihlavského gólmana. Poté se po individuální akci dostal až ke střele Psota, který ale netrefil z kruhu Brožovu svatyni.

Jihlavští se poté herně zvedli a pramenily z toho střelecké pokusy. Jeden z nich měl na svědomí Lichanec, který se dostal do přečíslení s Harkabusem. V této slibné příležitosti ale nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Na konci 29. minuty se domácí fanoušci mohli radovat potřetí. Rozehrávku Dukly vystihl Jan Václavek, ten posunul puk Davidu Michálkovi, jehož střela zapadla přesně mezi ruku a tělo hostujícího brankáře.

Následovaly tři obrovské šance Jihlavy. Nejprve dobře ukrytá střela Čachotského lízla tyčku domácího gólmana. Poté Anděl vybídl kolmou přihrávkou ke skórování Koláře, proti němu se ale Jekel dokázal fantasticky přesunout . Další skvělý pas Anděla našel Chlubnu, ten pálil z první, ale Jekel dokázal i nadále držet čisté konto, a tak do kabin po druhé siréně odcházeli o mnoho spokojenější hráči Třebíče.

Ve třetí části hry diktovali tempo spíše Jihlavští. Domácí ale hráli velmi obětavě, a tak většinu střel hostí dokázali zblokovat. Výraznější šanci měl Harkabus, jeho střela od mantinelu skončila ale pouze v Jekelově lapačce. Jihlava se dočkala až v 52. minutě. Pěkný ofenzivní průnik předvedl Skořepa, s jehož pokusem si ještě Jekel poradil. Na dorážku Adama Zemana z bezprostřední blízkosti už ale nestačil.

Poté se snažil Bittner tečovat nahození od modré čáry. Jihlavští ale nápor ustáli a o chvíli později mohli snížit na rozdíl jediné branky. Před Jekelem se objevil Holý úplně sám. Měl dostatek času na zakončení, ale trefil pouze lapačku třebíčského fantoma.

Jihlavští poté zkoušeli hru se šesti hráči v poli. Ani to ale nic nezměnilo na konečném stavu 3:1 pro domácí Třebíč. Ta si tak připisuje do tabulky další tři body a je kousek od předkola play-off.





Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: My s Radkem Novákem jsme nadšení z toho, co tým předvedl v první půlce utkání, protože jsme dominovali a skvělí diváci nás hnali dopředu. Poté jsme se ale drobnými chybami dostali pod tlak. Naštěstí nás skvěle podržel Pavel Jekel. Ve třetí třetině byl obrovský tlak Jihlavy, která je tak kvalitní mužstvo, že si ten tlak vytvoří a z minimální šance vytvoří šanci gólovou. Věřím, že diváci jsou z utkání nadšeni stejně jako my.

Viktor Ujčík - HC Dukla Jihlava: V první řadě bych chtěl pogratulovat soupeři, který podal parádní výkon a naprosto zaslouženě se do předkola play-off podívá. Mrzí mě, že v první třetině jsme nedokázali držet se soupeřem krok. Tlačil nás a my jsme nedokázali řešit situace po tlakem. Takže víme, kde nás tlačí bota a no co se zaměřit při tréninku. Ve vyhecovaném utkaní, jako je derby, je vždy důležitý první gól. Minule, když jsme tady hráli, tak jsme dostali první gól vysokou holí a dnes jsme dostali první gól z ofsajdu. Tímto ale nechci snižovat výkon soupeře, který hrál výborně a naprosto zaslouženě vyhrál.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024