Menu +

Vítězná generálka po přestřelce v Kadani! V předkole vyzveme Slavii

Reportáže
T ř e b í č - Horáci přijeli do daleké Kadaně bez pár opor, šanci v brance dostal Dominik Svoboda. Trhači v první polovině zápasu hodně kousali, dokonce vedli 3:1. Bílé hvězdy však nechtěly přerušit vítěznou sérii a ještě do konce druhé třetiny otočily stav na 5:3. Třebíčským se podařilo zápas dovézt do vítězného konce a vyhráli podvanácté v řadě. Vítěznou branku si připsal Radim Ferda. Předkolo play-off začnou Horáci již tohle pondělí na ledě Slavie. Domácí duely jsou na programu v pátek a případně v sobotu.
Sdílejte článek
 
58.kolo, sobota 7.3.2020
KAD KAD
5:62:1, 1:4, 2:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Žolobov (Z. Zabloudil, Homer), 17. Kůs (D. Zeman, Wágner), 24. Dubský (Eliáš, D. Zeman), 52. Wágner (Kůs, Rindoš), 57. Wágner (Rindoš, Kůs) – 9. Havlát (Nedbal, Padrnos), 27. Šťovíček (Bittner), 30. Václavek (Ferda, V. Čejka), 38. Podlaha (T. Havránek, Havlát), 40. Bittner (Šťovíček, Nedbal), 53. Ferda (Václavek, V. Čejka). Rozhodčí: Zubzanda, Wagner – Štofa, Beneš. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 205. Střely na branku: 27:45. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:5, 4:5, 4:6, 5:6.
Sestavy
SK Kadaň: Štěpánek – Trefný, Eliáš, Delmarche, Foltýn, D. Zeman – Koblížek, Kůs, Wágner – Rindoš, Homer, Dubský – Žolobov, Wojnar, Z. Zabloudil.
SK Horácká Slavia Třebíč: Do. Svoboda – Padrnos, Nedbal, V. Čejka, Hort, Furch, Jenáček – Psota, Bittner, Šťovíček – Malec, Václavek, Ferda – Michálek, Tadeáš Král, P. Kratochvíl – Havlát, T. Havránek, Podlaha.

Komentář k zápasu

K poslednímu zápasu základní části vyjeli Horáci bez útočníků Nedvídka, Vodného, Laše a obránce Šimona Szathmáryho. V brance dostal prostor Dominik Svoboda.

Již ve třetí minutě měli domácí Trhači slušnou šanci. Dubský nevystřelil špatně, ale Dominik Svoboda předvedl pohotový zákrok levým ramenem. Do vedení ale Kadaň přeci jen šla. Do samostatného úniku se dostal Zdeněk Zabloudil, kterého třebíčský brankář ještě vychytal, ale s dorážkou Jurije Žolobova nemohl dělat nic.

Horáci odpověděli velmi rychle, protože po minutě vyslal Nedbal do brejku Roberta Havláta a ten si vykoupal krásně brankáře Štěpánka. Trhači hráli velmi aktivně a do konce třetiny šli ještě do vedení. Jaroslav Kůs vypálil z levého kruhu přes beka a jeho rána zapadla přesně pod horní tyč.

Domácí dokonce po čtyřech odehraných minutách ve druhé části zvyšovali již na 3:1, když Martin Dubský propálil Svobodu. Bílé hvězdy se však nevzdávaly, ve vlastním oslabení napřáhl ke střele Martin Šťovíček a snížil na rozdíl jediné branky. Vyrovnáno bylo v 30. minutě, když byl na brankovišti nejdůraznější Jan Václavek.

Horáci se rázem dostali do pohody, Kratochvíla sice ještě dokázal vychytal brankář Trhačů, ale o chvíli později zavěsil pod břevno z pravého kruhu Josef Podlaha a stav byl příznivější pro hosty. Navíc 40 sekund před koncem druhé periody v početní výhodě vystřelil Martin Šťovíček, jehož pokus tečoval mimo dosah gólmana Ladislav Bittner – 3:5.

Kadaň zásluhou Františka Wágnera, který bekhendem propasíroval puk do sítě, snížila na 4:5. Tým z Vysočiny o minutu později ale zase udeřil. Radim Ferda se obtočil kolem branky a z dorážky zasunul černou gumu mezi tři tyče. Třebíčští si pak komplikovali duel kvůli faulům, domácí si čtyři minuty před koncem třetí periody zahráli dvojnásobnou početní výhodu. Tu využil pohotovou střelou František Wágner a dal svému týmu ještě naději. Kadaň to pak zkusila v šesti, ale vyrovnat se jí nepodařilo.

Třebíčští tak vyhráli podvanácté v řadě a úspěšně zvládli generálku na předkolo play-off. V něm narazí na pražskou Slavii. Série začíná již tohle pondělí v hlavním městě.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024