Menu +

Druhý bod v sérii! Třebíč porazila Slavii a získala mečbol

Reportáže
T ř e b í č - Třebíč dnes předvedla parádní obrat. Bílé hvězdy prohrávaly v Edenu už 0:2, nakonec si ale domů vezou druhý bod za vítězství 3:2. Velkou měrou se na něm podílel autor dvou branek Jan Václavek, jednu přesnou trefu pak přidal Ladislav Bittner. Opomenout nesmíme ani skvělý výkon brankáře Pavla Jekela, který tým v klíčových pasážích obrovsky podržel.
Sdílejte článek
 
, úterý 10.3.2020
SLA SLA
2:30:0, 2:1, 0:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 25. J. Novák (Vrdlovec, Šmerha), 34. Šmerha (Kuťák) - 35. Václavek (Mlčák, Ferda), 48. Bittner (Šťovíček, Szathmáry), 53. Václavek (Psota, Bittner). Rozhodčí: Čech, Fiala - Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 9:7, navíc Šmerha (SLA) a Malec (TRE) 10 minut OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: hráno bez diváků kvůli opatření proti šíření koronaviru. Střely na branku: 40:32. Průběh utkání: 2:0, 2:3.
Sestavy
HC Slavia Praha: Michajlov – T. Duda, J. Novák, P. Hořava, Veber, Ryzák, Valík, Malík – M. Ondráček, Kubík, Bílek – Šmerha, Kuťák, Vrdlovec – J. Doležal, Vlček, Šteiner – Kubica, Kohút, Furch.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Szathmáry, Furch, Nedbal, Padrnos, Mlčák, V. Čejka – Šťovíček, Nedvídek, Vodný – Psota, Bittner, Laš – Ferda, Václavek, Malec – P. Kratochvíl, Tadeáš Král, Michálek.

Komentář k zápasu

Druhé utkání předkola play off začalo v Edenu před prázdným hledištěm, přičemž výjimku tvořili pouze lidé, kteří měli novinářské či jiné akreditace. To vše vzhledem k opatření vůči šíření koronaviru. Ale zpět k hokeji. Domácí Slavia začala aktivněji. Svěřenci Miloše Říhy mladšího si byli vědomi, že po včerejší porážce musí bezpodmínečně zabrat, pokud tedy nechtějí riskovat brzký konec sezony. Jako první ohrozil Pavla Jekela Šmerha. Útočník Pražanů si ale na třebíčském mágovi mezi tyčemi vylámal zuby. Rychlý hokej pokračoval i v dalších minutách. Svižnou střelou to zkoušel Vrdlovec. Na druhé straně uháněl pro změnu po straně Šťovíček, ale ani jeden z těchto pokusů si cestu do sítě nenašel. Skvělý zákrok pak předvedl Pavel Jekel proti bombě Filipa Vlčka. O pár vteřin později dostali třebíčští hokejisté možnost početní výhody, která byla navíc dvojnásobná. Horákům se sice povedlo svého soupeře uzamknout před jeho brankářem, jenže Martin Michajlov zlikvidoval solidní pokusy Lukáše Nedvídka a stejně tak Matěje Psoty. A když neuspěl ani Ondráček, šlo se do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Druhé dějství odstartovala tvrdá střela Michala Vodného, s kterou si ale brankář Slavie dokázal poradit. Agilní Ondráček pro změnu ztroskotal na výborném Jekelovi. Pak už přišly branky. Nejdříve se prosadil slávistický Novák, díky čemuž Pražané vedli 1:0. Když se pak po individuální akci trefil ještě Šmerha, zdálo se, že svěřenci trenéra Říhy jsou na koni. Bílé hvězdy ale opět ukázaly svůj charakter. Hned minutu a půl po Šmerhově gólu na 2:0 snižoval důsledný Jan Václavek na 1:2. Vyrovnat mohli naši hokejisté ještě před koncem prostřední periody. Šance Bittnera a Šťovíčka se ale neujaly. Horácká Slavia nicméně postupně přebírala otěže zápasu, což značilo, že pokud družina Radka Nováka nepoleví, mohlo by dojít k obratu ve skóre. Po 40. minutách však na světelné tabuli svítil stav 2:1 pro domácí.

Třetí dvacetiminutovka začala snahou Třebíče o vyrovnání. Ofenzivní choutky borců z Vysočiny naznačil prudkou ránou Vodný, hned po těm vystřelil i konstruktivní zadák Szathmáry. Oběma projektilům nicméně vystavil stopku brankář Michajlov. Tlak hokejistů v modrém ovšem sílil, domácí si pak často museli pomáhat nedovolenými zákroky, což se jim nakonec vymstilo. Běžela 48. minuta, když Horáci hráli jednu z nabídnutých přesilových her. Smyčka kolem pražské svatyně se postupně utahovala, až nakonec udeřilo. O vyrovnávací branku se postaral důrazný Ladislav Bittner, který byl pánem brankoviště a rozjásal tak třebíčskou střídačku. A to nebylo vše. Při další početní výhodě si vzal slovo opět Jan Václavek. Mladičký forvard dostal puk do mezikruží, načež jej neomylně poslal do sítě. Horáci se díky tomuto momentu dostali poprvé do vedení. Pak přišly velké chvíle Pavla Jekela. Pražané totiž dostali výhodu dvou mužů v poli, kterou se snažily využít, seč jim síly stačily. Červenobílí rozpoutali ve své útočné třetině doslova kolotoč, ale třebíčská maskovaná jednička se roztočit nenechala. Pavel Jekel bravurně zlikvidoval tutovky Šmerhy, Vlčka i Jana Nováka. V klíčové fázi zápasu postavil před svojí svatyní doslova zeď, kterou slávisté překonat nedokázali. To se nakonec ukázalo být klíčovým faktorem na cestě za druhým bodem v sérii. Po ubráněném oslabení se už totiž hokejisté Slavie Praha k ničemu nedostali. Bílé hvězdy si tak po výhře 3:2 vezou domů vedení v sérii 2:0. Příští utkání tedy může potvrdit jejich postup do čtvrtfinále.





Ohlasy trenérů

Jan Srdínko - HC Slavia Praha: Bylo vidět, že soupeř hraje v herní pohodě. My jsme měli dobrý vstup do zápasu. První dvě třetiny byly z naší strany perfektní. Možná to chtělo přidat ještě nějakou branku navíc. Možná nás to pak znervóznilo a do druhé třetiny jsme vstoupili blbě. Měli jsme zbytečně moc faulů. Vnitřní síla Třebíče byla znát, soupeř dal dvě branky v početních výhodách a my jsme pak nenašli sílu na odpověď.

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: V první třetině jsme nehráli to, co jsme chtěli. Domácí byli lepší. Druhou periodu jsme nezačali zase podle našich představ. Nakupily jsme chyby a Slavia šla zaslouženě do vedení. Pak jsme ale zlepšili osobní souboje, hru na kotouči a byli jsme přímočařejší. Tým ukázal vnitřní sílu a podařilo se nám to otočit. Jsme za to rádi. Tým si za tím šel celých šedesát minut. Bohužel se hrálo bez diváků, ale celý den nám chodily zprávy od našich fanoušků. Chtěl bych jim za celý mužstvo poděkovat. Jejich podporu opravdu hodně cítíme.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024