Menu +

TRE-OLO 3:0 : Filip Luňák vychytal nulu!

Reportáže
T ř e b í č – Pravděpodobně nejkvalitnější utkání od začátku sezóny sehrála Horácká Slavia v rámci 13. kola s Olomoucí. Domácí byli od začátku lepší než Hanáci, což se nakonec projevilo i na výsledku. Velmi dobře se v brance předvedl Filip Luňák, který vychytal nulu, a významně tak přispěl k vítězství Horácké Slavie.
Sdílejte článek
 
13.kolo, sobota 25.10.2003
TRE TRE
3:01:0, 2:0, 0:0
OLO OLO
Statistiky
Branky a nahrávky: 16. Žiška (Kříž), 30. Beroun (Valko, Kučný), 40. Kučný (Sobotka). Vyloučení: 6:10, navíc Klimeš (OLO) 10 minut OT. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváků: 820. Rozhodčí: Vampola – Dvořák, Klouda.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák – Mazanec, Kříž, Horák, Kučný, Hrbáček, Pecka – Lála, Žiška, Mráz – Valko, Sobotka, Beroun – Topol, Oliva, Kaňka.
HC Olomouc: HC Olomouc: Svoboda (41. Tihlář) – Doseděl, Grof, Klimeš, Šafařík, Dostál, Spitzer – Žajgla, Brančík, Liška – Ministr, Sršeň, Martinka – Karný, Kučera, Bělohlávek – Horný, Kašparů, Fiala.

Komentář k zápasu

Zdeněk Mráz

Zdeněk Mráz tváří v tvář gólmanu Tihlářovi

První šanci si vytvořil ve 3. minutě Lála, ale jeho střelu Svoboda s jistotou kryl. Podruhé na olomouckou branku zaklepal Valko o minutu později, avšak i tentokrát byl Svoboda pozorný. Napotřetí při Hanácích stálo štěstí v 5. minutě, v níž Topol nastřelil tyč a Pecka vzápětí trefil Svobodovu lapačku. Pak se osmělili i hosté – v 6. minutě puk vystřelený z Brančíkovy hole jen těsně minul Luňákovu branku. Poté se ale otěží opět chopili domácí, nicméně ani Kaňka ani Valko neproměnili. Skórovat se nepovedlo ani Kučnému, jehož střela v 11. minutě při přesilovce minula Svobodovu klec jen o centimetry. Až teprve v 16. minutě poslal Kříž ideálním pasem do brejku Žišku, který si ukázkově položil Svobodu a poněkud z úhlu vsítil první branku zápasu. Další mohl přidat Lála v 18. minutě, ale olomoucký brankář jeho střelu vykopl pravým betonem.

V prostřední části si první příležitost vytvořili hosté, ale Bělohlávek ze dvou metrů trefil pouze Luňáka. Poté se do šance dostal také Žajgla, ale jeho střela těsně minula třebíčskou branku. O největší gólovku v zápase připravil Luňák Hanáky ve 29. minutě, když natřikrát vychytal Grofa. A i tentokrát se potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš. Za necelou minutu předvedli učebnicovou kombinaci Kučný, Valko a Beroun, který ze tří metrů trefil růžek Svobodovy branky – 2:0. Ve 35. minutě nevěděli Hanáci kam skočit při šancích Olivovy řady, na druhou stranu o dvě minuty později měl plno práce se Žajglou Luňák. Druhá třetina se pomalu chýlila ke konci, ale domácím dvougólové vedení nestačilo. 23 vteřiny před sirénou vyhrál Sobotka buly a Kučného metelice chvíli poté málem protrhla síť v olomoucké kleci – 3:0.

Jakub Žiška

Jakub Žiška bojuje u mantinelu

Do poslední třetiny nastoupili Hanáci s Tihlářem, který v brance vystřídal nejistého Svobodu. Ve 43. minutě mohl snížit Doseděl, ale ani on z brejku Luňáka nedokázal překonat. V 51. minutě mohl čtvrtý úspěch domácích zaznamenat Žiška, ale jeho střela těsně skončila na boční konstrukci branky. V 52. minutě se předvedl Tihlář proti Valkovi, jehož nepokryli hostující obránci. V 58. minutě při přesilovce 4 na 3 Sobotkovu střelu zastavila tyč. To už bylo jasné, že další tři body zůstanou doma a diváci pěli oslavné chorály. V 60. minutě se na závěr předvedl Valko, jemuž ale ve skórování zabránila olomoucká obrana. Horácká Slavia tak podruhé vyhrála na domácím ledě a se ziskem všech bodů z tohoto zápasu zakončila první čtvrtinu soutěže.





Ohlasy trenérů

Trenéři

Jozef Zavadil (trenér HC Olomouc): "V tejto chvili môžem blahoželať domácim k predvedenému dobrému výkonu a k zisku troch bodov. K našej hre môžem povedať len to, že to bola hanba, ostuda. Nebudem sa vyhovárať, alebo odvolávať, že si na rozcvičke dvaja hráči zlomili nôž a boli mimo hru – to proste neplati. To, čo sme predvedli, bola hanba.
Mám taký pocit, že sme získali sedemnásť bodov a hráči náramne "vyrástli". Ak trochu sledujete naše výsledky, za posledných päť zápasov sme dali možná tri góle a z toho dal obránca Dostál dva. Takže naši útočníci sú v takých … (to ani nemôžem povedať), že sa na to nedá pozerať!"

Ladislav Kolda (trenér SK HS Třebíč): "Jako všichni jsem očekával, že to nebude jednoduché utkání. Jsem rád, že jsme se prosadili střelecky. Je to třetí zápas, kdy jsme vstřelili tři branky, a byl to třetí vítězný zápas v této sezóně. Po těch vstřelených gólech jsme byli více klidnější a už tam byla vidět i nějaká akce, lépe jsme se také pohybovali. Myslím si, že psychika teď bude trošku lepší.
Jsem samozřejmě také rád, že jsme zvítězili bez obdržené branky – Luňák podal výborný výkon. Samozřejmě hra nebyla úplně bez chyb, ale musíme se takhle postupně zlepšovat.
Přesto, že jsme nepodávali dobré výkony, nezatratili nás ani diváci. Za to bych jim chtěl poděkovat, že za námi zatím stojí a že věří, že se to obrátí k lepšímu. Snad jsme to dneska naznačili."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024