Menu +

Divoký zápas s Kadaní Horáci zvládli za tři body

Reportáže
To byla divočina. V utkání Třebíče s Kadaní padlo rovných deset branek, přičemž bílé hvězdy jich vstřelily hned šest. Právě třebíčští hokejisté se tak díky tomuto faktu radují z vítězství 6:4. Brankově úřadovaly zejména první dvě útočné formace. Své premiérové trefy letošní sezony navíc zaznamenali Tomáš Křehlík a David Michálek. O převaze Třebíče nejlépe hovoří poměr střel, svěřenci trenérů Barvíře a Dolníčka vyslali na bránu soupeře úctyhodných šedesát projektilů.
Sdílejte článek
 
5.kolo, středa 9.12.2020
TRE TRE
6:41:0, 3:1, 2:3
KAD KAD
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Bittner (Psota, Krliš), 23. Michálek (Kowalczyk, Furch), 31. Nedvídek (Šťovíček, Nedbal), 34. Křehlík (Zukal, Psota), 46. Šťovíček (Vodný, Bittner), 60. Nedvídek (Nedbal) – 28. Morong (Z. Zabloudil, Koblížek), 41. Chlouba (J. Svoboda, Kubát), 43. Chlouba (TS), 55. Koblížek (Morong). Rozhodčí: Wagner, Barek – Pechánek, Bohuněk. Vyloučení: 1:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 60:26. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Zukal, Furch, Nedbal, L. Chalupa, Stehlík, Tejnor, Kowalczyk – Šťovíček, Nedvídek, Vodný – Psota, Bittner, Krliš – Ferda, V. Němec, Š. Kratochvil – Valík, Michálek, Křehlík.
SK Kadaň: R. Běhula – Kubát, Kottek, Seemann, R. Havel, Trefný, Březák, T. Běhula – J. Svoboda, Chlouba, Matyáš Svoboda – Z. Zabloudil, Morong, Koblížek – Jakub Veselý, Berčík, Bucek – Hradecký, Havlín, Homer.

Komentář k zápasu

Bílé hvězdy byly v utkání s Kadaní jasným favoritem. Jak by taky ne, kvalita obou kádrů hovoří jednoznačně ve prospěch celku z Vysočiny a tabulkové postavení jakbysmet. Do první šance zápasu se sice dostali hosté zásluhou Tomáše Koblížka, jenže kadaňský forvard svou příležitost nevyužil. Pomyslný trest na sebe přitom nenechal dlouho čekat, pohotovou reakci totiž předvedl LADISLAV BITTNER, díky jeho trefě Horáci brzy vedli 1:0. Také ve zbytku úvodní periody byla Třebíč lepší, avšak brankář hostí Běhula si dokázal s šancemi domácích borců poradit. Navíc několikrát mu v jeho snažení pomohla branková konstrukce, tu si dnes brankář Trhačů postavil opravdu dobře. Po úvodních dvaceti minutách tedy Horáci vedli 1:0.

Prostřední perioda byla na góly o poznání bohatší, i když to tak relativně dlouhou dobu nevypadalo. Územní převahu Horáků nedokázal zužitkovat Šťovíček, Vodný ani Krliš. Povedlo se to až DAVIDU MICHÁLKOVI , který skvěle vyřešil přečíslení dvou proti jednomu. Hosté korigovali v osmadvacáté minutě, když se ve skrumáži před bránou nejlépe zorientoval MATĚJ MORONG. Radost ale Trhačům nevydržela dlouho, přesněji řečeno jen tři minuty, takřka přesně v polovině zápasu se totiž dokázal prosadit kapitán LUKÁŠ NEDVÍDEK, který těžil z ukázkové souhry s Martinem Šťovíčkem a Karlem Nedbalem. Tlak borců v červeném i nadále sílil, potvrzovala to šance Radima Ferdy, ta ale skončila jen na tyči. Prosadil se až TOMÁŠ KŘEHLÍK, třebíčský mladík předvedl utěšenou ránu bekhendem, která mu vynesla první letošní gól. Stejný hráč se mohl znovu prosadit o dvě minuty později, ale tentokrát mu v gólové radosti zabránilo břevno, ostatně Richardu Běhulovi musí v uších zvonit ještě teď. Gólman Trhačů však předvedl velmi dobrý výkon, což dokumentoval v devětatřicáté minutě, když zneškodnil samostatný únik Krliše. Před poslední třetinou si proto Třebíčští hýčkali náskok 4:1.

Jenže Kadaň nesložila zbraně. Hned po dvaceti vteřinách závěrečného dějství využil přesilovku hostí ROMAN CHLOUBA a když stejný hráč proměnil trestné střílení, které bylo nařízeno o tři minuty později, vycítili Trhači šanci. Náskok Horáků se totiž rázem ztenčil na pouhý jeden gól. Strach z komplikací zažehnal MARTIN ŠŤOVÍČEK, člen elitní útočné formace využil přesilovku, jeho trefa vrátila bílým hvězdám dvougólový náskok. Pak mohl svůj druhý gólový zářez dnešního večera přidat Ladislav Bittner, ale Běhulu opět zachránila tyčka, načež hosté ještě jednou zvedli hlavu. Přesná trefa TOMÁŠE KOBLÍŽKA znamenala snížení na 5:4 z pohledu Horáků. Závěrečný tlak naordinoval kadaňský trenérský štáb svým svěřencům při hře bez brankáře. Ta se ale Trhačům nepovedla. Třebíčský kapitán LUKÁŠ NEDVÍDEK se navíc dokázal prosadit střelou do opuštěně klece, čímž definitivně uzavřel gólový účet dnešního zápasu na konečných 6:4 ve prospěch Třebíče.

Autor reportáže - Pavel Mandát





Ohlasy trenérů

David Dolníček – SK Horácká Slavia Třebíč: Do zápasu jsme vstoupili dobře, vytvořili jsme si šance. Ve druhé třetině se trošku vygradovalo, tam zvonily tyče, takže těch gólů jsme mohli dát mnohem více. První dvě třetiny jsme hráli perfektně, ale na konci druhé třetiny přišlo nešťastné vyloučení. Ve třetí třetině jsme na začátku inkasovali, pak následoval laciný gól na 4:3, ale pak se nám zápas povedl dovést do vítězného konce.

Petr Rosol - SK Trhači Kadaň: Zápas jsme začali šíleně, první dvě třetiny byly z naší strany strašné. Do hry jsme se dostali ve třetí třetině, když jsme se dostali na dostřel. Nechybělo málo a mohli jsme mít bod. Domácí dnes vyhráli zaslouženě.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024