Menu +

Vítězná série je u konce. Třebíč však bere z utkání proti Litoměřicím alespoň bod

Reportáže
Zápas mezi Třebíčí a Litoměřicemi byl velmi vyrovnaný. Horáci do něj vstoupili skvěle, výsledkem jejich pohody byly hned dva góly v síti soupeře, které od sebe dělilo jen pár vteřin. Soubor trenérů Barvíře a Dolníčka držel vedení 3:2 ještě v 59. minutě, jenže hosté při hře bez brankáře vyrovnali. O druhém bodu pro Stadion rozhodl v následném prodloužení Martin Procházka.
Sdílejte článek
 
13.kolo, středa 16.12.2020
TRE TRE
3:4p2:0,0:1,1:2 - 0:1
LTM LTM
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Stehlík (Vodný), 7. Psota (Bittner), 43. Š. Kratochvil (Nedbal, V. Němec) – 25. Luciani (Miškář, A. Beran), 41. M. Beran (Procházka, Miškář), 59. J. Holý (Procházka, M. Beran), 65. Procházka (Miškář, Sedlák). Rozhodčí: Bejček, Kostourek – Jindra, Polonyi. Vyloučení: 8:4, navíc Šťovíček (TRE) 20 minut OT. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 37:45. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Furch, Zukal, Nedbal, L. Chalupa, Stehlík, Tejnor, Kowalczyk – Šťovíček, Nedvídek, Vodný – Psota, Bittner, Krliš – Š. Kratochvil, V. Němec, Křehlík – Valík, Michálek, Kořenek.
HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král – J. Holý, Marcel, Sedlák, Výtisk, Baláž, Jebavý, Černohorský – Procházka, Miškář, M. Beran – Luciani, P. Svoboda, T. Svoboda – Jánský, Jícha, Stehlík – Berka, Daniel, Bernat.

Komentář k zápasu

Třebíč chtěla prodloužit vítěznou šňůru a měla proti sobě soupeře z Litoměřic. Mladý tým doplněný zkušenostmi například Jana Výtiska, či cestovatele Tomáše Svobodu. Vyrovnaný start překlopil na stranu domácí Horácké Slavie na začátku 7. minuty obránce Jakub Stehlík, který využil menšího vzrůstu brankáře Krále a svoji střelou od modré čáry naprosto dokonale vymetl všechny pavučinky.

Netrvalo ani minutu a mezi obránci Litoměřic se s kotoučem promýkl Matěj Psota, potáhl si kotouč, položil brankáře a střelou nad beton zvýšil domácí vedení.

Poté jsme sledovali sérii šancí na obou stranách. Nejprve domácí Michálek v dobré pozici před brankou, následně pak Bittner zakončoval přečíslení dva na jednoho, ale branka z toho taky nebyla. Mezi tím se pak dvakrát téměř ve stoprocentní pozici neprosadil Matěj Beran, proti němuž domácí brankář Jekel vytáhl skvělé zákroky.

Druhá třetina už takové tempo neměla, zdálo se, že Třebíčští malinko ztráceli síly. Ono, není se čemu divit, program je nahuštěný, a občas si to vybere svoji daň. Litoměřice jakoby byly u většiny kotoučů o krok napřed, což eskalovalo v kontaktní branku. Ve 25. minutě se Třebíčským po zmatku před Jekelem nepovedlo odpravit kotouč do bezpečí a v nepřehledné situaci se nejlépe zorientoval Anthony Luciani, jehož střela prošla až do domácí branky.

Ve 32. minutě jsme viděli další přečíslení. Šťovíček v akci s obráncem Kowalczykem předložil domácímu obránci kotouč do gólové pozice, ten ale trefil pouze brankáře Krále. Na druhé straně pak musel proti Svobodovi v dobré pozici na poslední chvíli vypíchnout kotouč Jekel.

Do závěrečné třetiny si hosté přenesli přesilovou hru, kterou dokázali využít. Po přihrávce Procházky se střelou z kruhu trefil z první Matěj Beran, který doslova propálil vše, co mu stálo v cestě.

Nerozhodný stav vydržel pouze něco málo přes minutu. Nedbalovu střelu Král pouze vyrazil, načež na brankovišti pohotově dorážel Šimon Kratochvil a červení znovu vedli.

Zdálo se, že Třebíč kontroluje zápas, dobře brání střední pásmo a nikam se příliš nehnala a čekala na šance. Jenže v 57. minutě byla Horácká Slavia, dnes již podruhé, potrestána za špatné střídání. Hosté si vzali oddechový čas, odvolali brankáře a Třebíč čekaly těžké chvíle. Domácí dokázali několikrát vyhodit a trefit prázdnou branku. To se nepovedlo a Litoměřice dokázali srovnat. Minutu a sedmnáct vteřin před koncem se tvrdou střelou od modré čáry prosadil Jan Holý.

V závěru ještě hrála Třebíč přesilovku, kterou se nepovedlo využít, a tak si její větší část přenesla i do prodloužení. Přesilovky ale dnes nešly. A možnost zahrát si početní výhodu v nastaveném čase dostali i hosté. Osm vteřin před koncem vystřelil z první Martin Procházka, který propálil Jekela a dokonal tak litoměřický obrat.



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Do utkání jsme dobře vstoupili, vytvořili jsme si šance. Bohužel od druhé třetiny jsme se soupeřem začali hrát nahoru, dolů, a to jsme nechtěli. Soupeř snížil a ve třetí třetině vyrovnal a my jsme pak ještě o jednu branku odskočili. My jsme dvakrát hráli v šesti, a to nás stálo zápas. Každopádně máme bod a toho bodu si vážíme.

Daniel Tvrzník – HC Stadion Litoměřice: Za mě to byl vyrovnaný zápas, a to i když jsme nechytli ten začátek. Třebíč má dobré období a body sbírá doma pravidelně. Bohužel udělali jsme dvě chyby a prohrávali jsme dva nula, v závěru se nám se štěstím v power-play povedlo vyrovnat. Ty další dvě třetiny jsme byli aktivnější, vytvářeli jsme si šance a ty dva body jsme si zasloužili.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024