Menu +

Parádní první třetina rozhodla o výhře nad Sokolovem, Horáci se přiblížili čelu tabulky

Reportáže
V sobotu viděla třebíčská KHNP ARÉNA souboj dvou tabulkových sousedů, který zvládly lépe domácí bílé hvězdy. Ty udělaly rozhodující krok směrem ke třem bodům už během první periody, kdy se síť za hostujícím brankářem Neužilem rozvlnila hned třikrát. Konečné skóre zápasu se nakonec zastavilo na hodnotách 4:2 ve prospěch Horácké Slavie. Tři ze čtyř přesných tref si tentokrát připsali obránci, pro Daniela Kowalczyka a Karla Nedbala to byly první góly v sezoně.
Sdílejte článek
 
23.kolo, sobota 23.1.2021
TRE TRE
5:03:0, 0:0, 1:2
SOK SOK
Statistiky
Kontumováno. Branky a nahrávky: 14. Stehlík (Psota, Krliš), 18. Nedbal (Nedvídek), 19. Šťovíček (Psota, Křehlík), 45. Kowalczyk (Vodný) – 41. Osmík (T. Rohan, Klejna), 43. T. Rohan (Švec). Rozhodčí: Dědek, Šudoma – Zídek, Vašíček. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 25:30. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Stehlík, Zukal, Furch, Kowalczyk, Nedbal, Tejnor, Vodička – Psota, Bittner, Šťovíček – Ferda, Nedvídek, Vodný – Š. Kratochvil, Michálek, Krliš – Oščádal, Křehlík, Hrubec.
HC Baník Sokolov: Neužil – Poizl, J. Pohl, Houdek, Klejna, Benda, A. Rulík, Kadeřávek – Osmík, Kverka, Vracovský – M. Kadlec, Rymon, Šik – Kropáček, T. Rohan, Švec – Jiskra, Hašek, Prymula.

Komentář k zápasu

První třetina nabídla rychlé tempo, několik šancí a také několik gólových momentů. Tak pojďme pěkně postupně. Vše důležité se vesměs odehrálo ve druhé polovině úvodního dějství. Nejprve ve 14. minutě Martin Šťovíček svoji svižnou střelou orazítkoval břevno Neužilovy brány, přičemž posléze se kotouč dostal k obránci Jakubu Stehlíkovi, který trefil přesně. Otevřel skóre dnešního duelu a zároveň využil početní výhodu.

V 16. minutě u toho byl znovu Šťovíček, když se něco dělo. Tentokráte vystihl špatnou Neužilovo rozehrávku a zkusil jej okamžitě kličkou překonat, měl ale těžkou pozici, neboť stál, takže z toho branka nebyla. O dvě minuty později to již bylo o dvě branky. Plachtící střela z hole obránce Karla Nedbala byla snad tečovaná jedním z hostujících hráčů před gólmanem a díky tomu zapadla až do branky.

V 19. minutě do třetice Martin Šťovíček, který využil toho, že mu brankář Neužil za brankou prakticky nahrál kotouč na čepel. Šťovíček rychle objel branku a pohotově kotouč uklidil do sítě.

Prostřední třetina byla podstatně méně oku lahodící. Hrálo se nahoru dolu, ale nahazované kotouče střídala řada nepřesností. Za zmínku stojí až mega šance minutu před druhou sirénou. Nejprve Jekela zachránilo břevno a následně Rohan trefil z dorážky tyč!

Jak ledabyle Třebíč skončila prostřední třetinu, tak bohužel začala i tu třetí, a to už hosté dokázali trestat. Rohan našel povedenou přihrávkou mezi beky Tomáše Osmíka, který kličkou do forhendu překonal Jekela střelou nad beton, velice pohledná akce!

Netrvalo ani dvě minuty a z téměř jasného zápasu bylo drama. Tomáš Rohan byl důrazný a po střele obránce Švece dorazil kotouč přes obránce za Jekelova záda.

Třebíč se mohla znovu uklidnit ve 45. minutě, kdy se znovu dokázala prosadit. V přesilové hře se prosadil znovu obránce. Tentokrát se krásně trefil Daniel Kowalczyk.

Další drama už Třebíč nepřipustila. Utkání více méně kontrolovala až do vítězného konce. Souboj sousedů v tabulce tak vyzněl lépe pro Horáckou Slavii, která se na šestém místě osamostatnila a přiblížila se pátému Přerovu.



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Odehráli jsme slušnou první třetinu, kde jsme dali pěkné góly a vytvořili jsme plno gólových šanci. Podařilo se nám dát góly z přesilovek a myslím si, že první třetinu jsme byli lepším týmem. Samozřejmě stav 3:0 nás trošku uspokojil, soupeř začal více hrát na puku, lepé kombinoval a měl lepší pohyb. My jsme poté nedokázali vyrovnat tempo hry ze začátku druhé třetiny, a to se s námi táhlo celou druhou třetinu. Klíčové určitě bylo to, že se nám parádně podařilo ubránit přesilovku 5 na 3, čtvrtý gól už nás dostal do klidu. Byl to těžký zápas a velice dobrý soupeř.

Tomáš Hamara - HC Baník Sokolov: Dnes jsme měli špatný nástup, první třetinu jsem ještě seděli v autobuse a úplně jsme ji prochrápali. Druhou třetinu jsme se chtěli zvednout, myslím si, že od desáté minuty jsme už byli rovnocenným soupeřem. Do třetí třetiny jsme vletěli a dali jsme dva rychlé góly, což nás nakoplo, ale Třebíč poté potrestala gólem náš zbytečná faul a pak už to bylo těžké. Dostali jsme velkou šanci v přesilovce 5 na 3, kterou když neproměníme, tak nemůžeme vyhrát.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024