Menu +

Z divokého zápasu proti Přerovu bere Třebíč bod

Reportáže
Poslední zápas před reprezentační přestávkou přinesl hokejistům Třebíče bod. Horáci nejdříve otočili stav z 0:2 na 4:2, ale hosté nesložili zbraně a při hře bez brankáře dokázali srovnat na 4:4. Následné prodloužení o vítězi zápasu nerozhodlo, ke slovu tak přišly samostatné nájezdy. V nich se za Třebíč prosadil Ladislav Bittner, to ale k zisku druhého bonusového bodu nestačilo. Ten tak putuje zásluhou Matěje Svobody do Přerova.
Sdílejte článek
 
27.kolo, sobota 6.2.2021
TRE TRE
4:5sn0:1, 1:1, 3:2 - 0:0
PRE PRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 35. Bittner (Psota), 45. Šťovíček (Psota, Bittner), 46. Michálek (Hrubec, Křehlík), 47. L. Chalupa (Bittner, Šťovíček) – 14. Süss (Hejcman, Číp), 28. Štefka (Macuh, Mlčák), 47. Hrabal (Pšurný, Dostálek), 59. Číp (Hrabal, Pšurný), rozhodující samostatný nájezd Matěj Svoboda. Rozhodčí: Kašík, Vrba – Novák, Polák. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 31:33. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (4. - 8. Mičán) – Nedbal, Vodička, Furch, Tejnor, Chalupa – Bittner, Šťovíček, Vodný – Nedvídek, Krliš, Psota – Brabenec, Hrubec, P. Beránek – Michálek, Malý, Křehlík – Oščádal, Vedral.
HC ZUBR Přerov: Postava – Dluhoš, Hrabal, Forman, Zbořil, Suhrada, Mlčák, Dřímal – Dostálek, Pšurný, T. Doležal – Číp, Hejcman, Süss – Ryšavý, Macuh, Štefka – Goiš, Indrák, Matěj Svoboda.

Komentář k zápasu

Úvod utkání poznamenal nepříjemným momentem třebíčského brankáře Pavla Jekela, jeho trefila střela do masky. Kotouč e procpal mezi mřížky v helmě a následně zapříčinil zranění, kvůli kterému musel na pár minut do branky náhradník Mičán.

Ve 14. minutě hráli Zubři přesilovou hru. Ta se jim zpočátku nevedla, došlo dokonce i na zakázané uvolnění. Vše ale zachránil Darek Hejcman, který si po dobré přihrávce Čípa poradil kličkou i s ležícím Jekelem.

Urputný a bojovný hokej pokračoval i po pauze. Ve 28. minutě se povedlo hostům ve žlutých dresech odskočit na rozdíl dvou branek. Macuchovo nahození od modré čáry šlo snad vedle branky, načež to vypadalo, že kotouč kontroluje Jekel a že přeruší hru. To se ale nestalo, kotouč pohotově vyšťoural Jan Štefka, který dokázal ho dopravit do branky.

Oba gólmani měli dnes dobře postavené tyče. Svědčila o tom právě druhá část hry, ve které zvonilo jak za Jekelem, tak za hostujícím Postavou.

Horácké Slavii se podařilo ve 35. minutě snížit. Matěj Psota se protlačil s kotoučem do střelecké pozice před branku. Jeho střelu bekhendem Postava vyrazil betonem, nicméně k dorážce se dostal Ladislav Bittner a snížil.

Pro Třebíč začala třetí část hry pěkně zvesela. Ve 45. minutě našel Psota, krásnou nahrávkou v ideální pozici mezi kruhy, Martina Šťovíčka no a ten to má v ruce, tomu když dáte takového prostoru, prostě to trefí. A stalo se- 2:2.

Půl minuty na to objel s kotoučem přerovskou klec Matouš Hrubec a pohotově zakončoval k tyčcce. Brankář s vypětím všech sil dokázal zasáhnout betonem, ale na dorážku Davida Michálka už byl krátký! Třebíč otočila vývoj utkání.

A to ještě nebylo všechno. Minutu poté našel zpoza branky Ladilav Bittner obránce Lukáše Chalupu, který na nic nečekal, vystřelil a rázem to bylo o dvě branky.

Branková estráda nekončila! Dvacet vteřin od gólu Třebíče se připomněl také Přerov. Střelu Pšurného Jekel ještě vyrazil, ale kotouč se přes tři bránící hráče dostal trestuhodně k Josefu Hrabalovi, na jehož pokus už byl třebíčský muž v masce krátký.

Třebíč hrála dobře, snažila se nezbavovat se zbytečně kotoučů, šetřila čas a zdálo se, že by tento duel již mohla dohrát zdárně do závěrečného hvizdu. To se ale již po několikáté v sezoně nepovedlo. Vše to začalo, asi přísným, vyloučením za příliš mnoho hráčů na ledě.

Třebíč nejprve odolávala, ale pak se v 59. minutě od modré čáry napřáhl Radek Číp. Ten trefil tak dobře, že se střela otřela o břevno branky a skončila za čárou.

Prodloužení branku nepřineslo, takže jsme se v Třebíči mohli těšit opravdu na plnohodnotný hokejový večer završeným nájezdy.

A že jsme jich viděli hodně! V sedmé sérii se poprvé trefili domácí, konkrétně Ladislav Bittner. Na jeho trefu odpověděl Matěj Svoboda. Oba tito borci si dali nájezdový souboj tedy ještě jednou, ovšem trefil se už pouze Zubr Svoboda, který tak rozhodl o druhém bodu pro svůj celek.



Ohlasy trenérů

David Dolníček - SK Horácká Slavia Třebíč: První třetina nebyla z naší strany úplně dobrá. My jsme si zvykali na specifický přerovský hokej. Soupeř šel do vedení 2:0, ale ve druhé třetině jsme se zvedli, měli jsme šance, dokonce jsme dali tyčku. Ve třetí třetině jsme v tom pokračovali, hráli jsme velmi dobře a otočili jsme to na 4:2, bohužel jsme ihned dostali kontaktní branku. V závěru přišla technická chyba, když jsme hráli v šesti hráčích. V nájezdech jsme taky měli mečbol, jenže zase přišla otočka. Před utkáním bychom ten bod brali, protože nejsme v ideálním zdravotním stavu, ale po tom vývoji nás jeden mrzí.

Vladimír Kočara - HC ZUBR Přerov: Do půlky zápasu jsme hráli dobře, paradoxně po brance na 2:0 se nám hra rozsypala až na stav 2:4. My jsme na kluky apelovali o přestávce, aby se zvedli, ale to se v úvodu nepovedlo. Samozřejmě musíme být spokojeni, když v zápase prohráváte o dvě branky, a přece si domů odvážíte dva body.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024