Menu +

Třebíčští dali ve druhém derby jen jeden gól, který na body nestačil

Reportáže
T ř e b í č - Druhé derby Vysočiny se hrálo tentokrát na Zimním stadionu Města Třebíče - KHNP ARENĚ a opět to byl zápas, který měl velký náboj. Utkání přineslo několik bitek a strkanic, vyšší tresty i hezké góly. Těch dali více hosté a proto získali tři body. Na domácích bylo vidět, že neprožívají nejlepší období sezóny, naopak hosté hráli v pohodě, kterou umocnil první gól zápasu, který padl navíc v jihlavském oslabení. Bílým hvězdám nelze upřít snahu, jenže co je to platné, když úsilí není vyjádřeno góly. Hosté dali v každé třetině po jednom gólu, domácí se prosadili pouze jednou, když na 1:3 snižoval po hezké akci Radima Ferdy Tomáš Křehlík.
Sdílejte článek
 
33.kolo, sobota 6.3.2021
TRE TRE
1:30:1, 0:1, 1:1
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 53. Křehlík (Ferda, Furch) – 4. Strejček (Illéš, Harkabus), 24. Lichanec, 48. Jiránek (Fronk, Cachnín). Rozhodčí: Čech, Skopal – Kleprlík, Otáhal. Vyloučení: 6:9, navíc Šťovíček (TRE) a Harkabus (JIH) oba 10 minut OT, Bilčík (JIH) 5 minut + OT do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 28:33. Průběh utkání: 0:3, 1:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – L. Chalupa, Nedbal, Tejnor, Zukal, Vodička, Furch – Bittner, Šťovíček, Psota – Vodný, Nedvídek, Krliš – P. Beránek, Michálek, Š. Kratochvil – Křehlík, Malý, Ferda – Oščádal.
HC Dukla Jihlava: Žukov – D. Kolář, F. Eliáš, Dundáček, T. Černý, Bilčík, Strejček, A. Dvořák – T. Harkabus, M. Zadražil, Illéš – Jiránek, Fronk, Cachnín – Čachotský, Lichanec, Pekr – T. Havránek, Vítězslav Brož, Skořepa.

Komentář k zápasu

První zajímavou situací dnešního derby mezi Třebíčí a Jihlavou nabídla početní výhoda domácích ve 3. minutě, kdy byl vyloučen hotující Dundáček. Ano, velice zajímavá situace se doopravdy přihodila, nicméně na druhé straně. Jihlavští ujeli dva na jednoho, přičemž s prvním zakončením si Jekel ještě poradil, k odraženému kotouči se však dostal třetí hráč hostů, jmenovitě Jan Strejček, který střelou do poloprázdné branky vstřelil jistě svůj nejjednodušší gól v oslabení od doby žákovských soutěží.

Rádi bychom konstatovali, že měli domácí šance k odpovědi, ale nebylo tomu tak. Kotouče občas na branku Jihlavy přilétly, ovšem buď to bylo doprostřed branky, nebo vedle. Herní zlepšení nepřišlo ani po přestávce. To Třebíčské srazil druhý gól. Ve 23. minutě Peter Lichanec prokázal důraz na brankovišti mezi třemi bránícími hráči a propasíroval kotouč až za ležícího Jekela.

Náznakem šance bylo přečíslení Třebíče ve 27. minutě, ale jakoby střela Šťovíčka dokumentovala obraz hry, střela šla mimo branku. Ve 48. minutě dostal Tomáš Jiránek přesný pas od Fronka a střelou mezikruží zvýšil na 0:3 pro hosty.

V 53. minutě se přeci jen trefila i Třebíč. Po přesné Ferdově přihrávce se prosadil Tomáš Křehlík. Závěr utkání se spíše dohrával, Třebíč se nezmohla na nějaký větší tlak, který by zdramatizoval utkání. Za zmínku stála snad jen estráda Bilčíka, pro kterého byl závěr utkání asi více dramatický, než jsme si mysleli, důkazem toho byly shozené rukavice a vyloučení na pět minut plus do konce utkání.

Ani dnes Třebíč neprolomila bodové trápení z posledních týdnů. Jihlava, ta zase hrála to, co na soupeře stačilo. Už jsme zcela určitě viděli i atraktivnější derby. Tři body se ale počítají a jihlavským hokejistům se tak jelo z Třebíče určitě vesele.



Ohlasy trenérů

David Dolníček - SK Horácká Slavia Třebíč: Na nás je vidět, že na nás padla deka a teď se v tom babráme. Jihlava vstoupila do zápasu lépe a měla šance. Poté, když jsme se začali trochu zvedat a chtěli jsme si pomoct přesilovkou, tak jsme v ní propadli a dostali úplně laciný gól. Do druhé třetiny jsme vstoupili lépe a měli jsme nějaké šance, ale dostali jsme opět laciný gól, který nám soupeř doslova dostrkal nohama do brány. Ve třetí třetině jsme se to pokusili otočit, ale bohužel se to už nepovedlo.

Karel Nekvasil - HC Dukla Jihlava: Zápas to byl vyhrocený jako každý s Třebíčí. Myslím, že ten zápas měl nějaké parametry, do zápasu jsme vstoupili dobře a to, i když si myslím, že Třebíč poté otěže trošku přebrala. Byl to takový zápas nahoru dolů, byly tam chyby na obou stranách. Se zápasem jsme spokojeni a jsme rádi za tři body.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024