Menu +

Parádní start zajistil výhru nad Kolínem. Třebíč triumfovala 4:2

Reportáže
Když trenér Kamil Pokorný říkal po minulém zápase, že je třeba hrát hned od začátku, padla tato jeho slova na úrodnou půdu. Horáci totiž o svém vítězství nad Kolínem rozhodli právě v úvodních minutách, respektive v úvodní periodě, kterou opanovali jasně 3:0. Od té chvíle nebylo co řešit. Hosté z Kolína sice utkání ještě zdramatizovali, ale vítězství nakonec zůstává na Vysočině poté, co bílé hvězdy triumfovaly zaslouženě 4:2.
Sdílejte článek
 
, úterý 24.8.2021
TRE TRE
4:23:0, 1:2, 0:0
KOL KOL
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Krliš (Mlčák), 9. Psota (Hunkes), 13. Psota (Střondala), 27. Forman – 30. Jirásek, 35. Petržilka (Muller). Průběh utkání: 4:0, 4:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: L. Vejmelka – Forman, Hunkes, Mlčák, Furch, Zukal, Tureček, Půža – Psota, Bittner, Střondala, Krliš, Nedvídek, Šťovíček, Vodný, Michálek, Ferda, Křehlík, Gajarský, Vedral.
HC Kolínští Kozlové: Tichý – Kachyňa, Muller, Váchal, Zdeněk, Klodner Jelínek – Sklenář, Jirásek, Petržilka, Svoboda, Morong, Dvořák, Síla, Semirád, Pilný, Kopecký.

Komentář k zápasu

Úvodní vhazování získali Kozlové a ihned založili útočnou akci. Po výměně několika přihrávek pálil Ondřej Kachyňa, ale černá pryž se mu svezla po holi a rána mu vůbec nesedla. Na druhé straně se do úniku dral Lukáš Forman, ale Jakub Tichý si ránu do horní části svého těla pohlídal.

Hra měla rychlí spád a šance střídala šanci. Jakub Petržílka byl blízko úvodní trefy, ale puk se otřel pouze o brankovou konstrukci. To domácí byly při svém výpadu mnohem úspěšnější. Jan Mlčák našel nehlídaného Václava Krliše, který tváří v tvář Jakubu Tichému nezaváhal a z kruhu poslal kotouč ke vzdálenější tyči. Do dvoubrankového trháku se snažil Horáckou Slavii poslat Lukáš Forman, jenž napálil kotouč do shluku těl před kolínskou branku a ten narazil až na připravený Tichého beton. Po chvíli to ten samí hráč zkoušel znovu, ale ani tentokráte se jeho pokus mezi tři tyče nevešel.

V osmé minutě první periody se poprvé vylučovalo. Proti pravidlům se provinili hosté, kteří tak museli čelit skvěle kombinující třebíčské speciální formaci. Bílým hvězdám se dobrý pohyb vyplatil. Ránu Jiřího Hunkese do odkryté branky dorazil Matěj Psota, který tak upravil na 2:0.

Horácká Slavia stále nepolevovala v tempu a tlačila svého soupeře. Z toho vyústil faul Jakuba Mullera a Kozlové šli znovu do čtyř. A svěřenci Kamila Pokorného opět nezaváhali a nabídnutou šanci přetavili v branku. Vojtěch Střondala poslal nádhernou zadovku na Matěje Psotu, který svou druhou trefou v zápase poslal Třebíč do tříbrankového trháku.

Kozlové se snažili snížit stav utkání hned z kraje druhé periody, ale jejich radost překazil famózním zákrokem Lukáš Vejmelka, který zažíval premiéru v třebíčském áčku. Plány Kolína na návrat do zápasu překazila už dnes tolikrát zmiňovaná nedisciplinovanost. Bílé hvězdy svého soupeře sice dokázaly sevřít, ale tentokráte obrana soupeře poprvé odolala. Zanedlouho se vylučovalo také z řad bílých hvězd. Potrestán byl David Tureček, ale Kozlové si v přesilové hře nepočínali vůbec dobře, navíc jim upláchl David Michálek a Jakub Tichý se musel znovu činit.

Chvíli po vypršení trestu už ale maskovaný muž v brance Kolína počtvrté kapituloval. Ladislav Bittner vybídl ke střele Lukáše Formana, který zakončil pod horní tyč a na třebíčském zimním stadionu znovu vypukla erupce radosti.

Kozlové si mohli zuby vylámat na skvělém Vejmelkovi, který i přes svůj mladý věk předváděl velmi jisté zákroky. Nicméně se hosté přeci jen dočkali, když pumelice z hole Filipa Jiráska proletěla Vejmelkovi mezi betony a Kolín tak alespoň korigoval stav. Na rozdíl dvou branek chtěl svůj tým dotáhnout Jakub Semirád, ale Vejmelka dál svými přesnými zásahy udivoval třebíčské ochozy.

Zápas poté musel být přerušen z důvodu rozbití plexiskla po jednom ze soubojů. Po nucené pauze se hosté vrátili zpět do zápasu díky trefě Jakuba Petržílka, který vrátil svůj tým zpět do hry. Bílé hvězdy byly ale velmi aktivní a své tříbrankové vedení si mohly v mžiku vzít zpět. V přečíslení ale nahrávka Radima Ferdy nenašla hůl najíždějícího Michala Vodného. Do výborné příležitosti se prokličkoval i hbitý Ladislav Bittner, ale byl až příliš blízko Jakuba Tichého a navíc měl za sebou dotírajícího obránce.

Kozlové byli v dnešním zápase hojně trestání a k už tak početné řadě hříšníků se přidal i Jan Klodner. Horácká Slavila křížnými pasy rozhodně nešetřila a brankář Tichý se musel hodně činit, aby znovu nelovil kotouč ze sítě. Ani jeden z celků už ale další branku nevsítil a Třebíč si tak připsala další vítězství v přípravě.

Autor: Viktor Pavlovec



Petr Martínek po utkání TRE - KOL 4:2

Kamil Pokorný po utkání TRE - KOL 4:2



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Pozitivní bylo, že se nám ve hře začaly objevovat věci, které po hráčích chceme v tréninku. První třetina byla vyrovnaná, ale my jsme v ní byli produktivní, využili jsme dvě přesilovky. Druhá třetina se nám nelíbila, začali jsme ji hrát až moc nahoru – dolů a soupeř v ní měl mnoho přečíslení, což nechceme takto hrát. Co se týče třetí třetiny, tak s tou jsem nejspokojenější. Vedli jsme 4:2 a řekli jsme si, že budeme hrát dobře organizovaně a zodpovědně, což hráči splnili. Mohli jsme tam i nějaké góly přidat, měli jsme velké šance, ve kterých nás však zradila koncovka. Vítězství nepřeceňujeme, soupeř nebyl kompletní a pořád je to pouze příprava. Těžko hodnotit nové hráče po jednom zápase, všichni ale odvedli slušnou práci. I Jirka Hunkes byl zatím málo na ledě. Velkým pozitivem je výkon Lukáše Vejmelky, výborně pracoval v letní přípravě, výborně pracuje i teď na ledě, proto si šanci v zápase zasloužil. Odchytal výborný a vítězný zápas. Věřím, že si to užil, že ho to nastartuje a že si tenhle první zápas za muže bude pamatovat. Je to kluk, který má hokej hodně rád a pokud na sobě bude dál pracovat, tak tady v Třebíči máme dalšího gólmana, který by to mohl dotáhnout vysoko.

Petr Martínek – SC Kolín: Do Třebíče jsme dnes přijeli s hodně mladým kádrem, s mladými hráči, kteří ještě bojují o místo v týmu. Do konce týdne, možná už zítra padne rozhodnutí a s některými z nich se budeme muset rozloučit. Zkušení hráči proto dnes zůstali doma. Kluci se nám dnes chtěli předvést individuálním výkonem a z toho pramenily ty obrovské chyby, které domácí dokázali využít, protože na to mají skvělé hráče. Když pak naši hráči pochopili, že nám nemají ukazovat individuální výkon, ale to, jak se hokej má hrát systémově, tak bylo utkání rázem o něčem jiném. Jsme rádi za druhou polovinu utkání, kterou jsme vyhráli, a taky za to, že mladí hráči pochopili a viděli, jak chceme hrát. Samozřejmě nás mrzí začátek, kdy nám soupeř utekl a výhru si pak už pohlídal.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024