Menu +

Stále stoprocentní! Třebíč veze tři body i ze Šumperka

Reportáže
Další zápas a další tři body. Tak by se dalo ve stručnosti popsat utkání Třebíče na ledě Šumperka. Bílé hvězdy postavily základní kámen ke svému dalšímu triumfu během první třetiny, kdy se svěřenci Kamila Pokorného a Jaroslava Barvíře dostali do vedení 2:0. Zasloužili se o to Martin Dočekal a Václav Krliš. Ve druhém dějství přidali Horáci třetí branku, jejím autorem byl Kusko. To byla zároveň trefa vítězná, protože Draci už dokázali pouze snížit na 2:3. Všechny tři body tak putují na Vysočinu.
Sdílejte článek
 
6.kolo, středa 29.9.2021
SUM SUM
2:30:2, 2:1, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 28. Žalčík (Vildumetz), 34. Drtil (Kindl, Vachutka) - 3. Dočekal (Vodný, Furch), 16. Krliš (Nedvídek, Furch), 32. Kusko (Dočekal, Ferda). Rozhodčí: Veselý, Šudoma - Hranoš, Gančarčík. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1048. Střely na branku: 38:31. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.
Sestavy
Draci Šumperk: Mokry – Drtil, Pěnčík, Hrachovský, Březák, Dudycha, L. Rutar – Vachutka, D. Kindl, Vildumetz – Žálčík, Macuh, P. Kratochvíl – A. Furch, Kohút, Bernovský – Antoníček, Šilhavý, Scheuter – J. Horký.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Hunkes, L. Doudera, Poizl, L. Forman, M. Furch, Mlčák, Tureček – Psota, L. Bittner, Šťovíček – Střondala, Nedvídek, Krliš – Vodný, Dočekal, Kusko – Ferda, Michálek, Křehlík.

Komentář k zápasu

Zápas v Šumperku začal pro Třebíč dobře. Pavel Jekel nejdříve zneškodnil nepříjemný pokus jednoho z domácích útočníků, aby takřka hned o pár vteřin později zaúřadoval Martin Dočekal. Třebíčský odchovanec projel obranou Draků jako nůž máslem a jeho nechytatelná pumelice rozvlnila až síť za brankářem Mokrym. 0:1. Následně dostali domácí možnost srovnat hned v několika přesilovkách. Neuspěli. Ba naopak, nebojácný protiútok ve vlastním oslabení, který vedl Lukáš Nedvídek zdárně přetavil ve dvougólové vedení dorážkou do odkryté klece Václav Krliš 0:2. Tímto stavem také úvodní perioda skončila.

Ta druhá přinesla podobný průběh jako ta první. V počtu šumperských přesilovek určitě. Horáci se sice statečně bránili početní převaze Draků několik dlouhých minut, nakonec ale z hole Lukáše Žalčíka přece jen inkasovali 1:2. Draci měli následně několik možností na srovnání stavu, ale Pavel Jekel opět ukázal, proč je momentálně patrně nejlepším gólmanem Chance ligy. Jeho důležité zákroky dodaly v klíčových momentech třebíčskému souboru tolik potřebnou jistotu. A tak nakonec znovu udeřilo na druhé straně, chtělo by se říct, že opět zafungovalo staré známé pořekadlo nedáš - dostaneš. Po rychlém kontru Martina Dočekala a Silvestera Kuska zvýšil druhý jmenovaný na 3:1 ve prospěch Třebíče. Později se ukázalo, že právě tohle byl gól vítězný. Šumperští sice ještě během druhé dvacetiminutovky snížili na 2:3, když se od modré trefil Tomáš Drtil, ale žádný další gól už v zápase nepadl.

Závěrečná třetina se nesla v duchu dobrého taktického výkonu bílých hvězd, který (opět) podpořil bezchybný Pavel Jekel. Když poté Horáci zvládli i závěrečnou hru Draků bez brankáře, tak bylo jasné, že o další tři body už je nic nepřipraví. Družina z Vysočiny tak stále zůstává na čele Chance ligy bez ztráty jediného bodu. Tuto bilanci budou chtít bílé hvězdy potvrdit i v sobotu, kdy do KHNP ARÉNY zavítá Kadaň, která naopak stále na první body v soutěži čeká.

Autor reportáže Pavel Mandát





Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Věděli jsme, že nás čeká v Šumperku těžký zápas. Domácí měli výborný vstup do zápasu a celou první třetinu byli aktivnější ve všem, lepší v bruslení a pohybu, navíc jsou velmi dobře organizovaní. Nám hodně pomohlo dvougólové vedení z první třetiny a fakt, že jsme na snižující branky Šumperka dokázali vždy zareagovat dalším gólem a tím jsme šli znovu do dvougólového vedení. Bohužel jsme dnes ale udělali opět mnoho faulů, které vycházely z našeho dnes horšího pohybu. Zápas jsme dnes uhráli hlavně vůlí, což má také svou cenu, za to musím hráče pochválit. Když to někdy nejde tak lehce, musí se to odpracovat a odbojovat. Mnoho střel domácích jsme dnes zblokovali, takže nás zdobila i velká bojovnost. Dnešní zápas nás stál velmi mnoho sil jak fyzických, tak psychických. To množství vyloučených nám bralo hodně sil. Z toho se musíme poučit a do příštích zápasů to zlepšit.

Martin Janeček (DRACI PARS ŠUMPERK): Třebíč tu prokázala jednoznačně zkušenost. S tím vstoupila do zápasu a my jsme si s tím v první třetině nevěděli rady. Z brejků byla hodně nebezpečná a při každém našem zaváhání nás dokázala potrestat. Nicméně myslím si, že jsme od druhé třetiny byli aktivnějším mužstvem. Na druhou stranu k tomu, abychom zápas otočili a něco s ním udělali, je důležitou ingrediencí disciplína. Ta nebyla na naší straně, proto jsme zaslouženě prohráli. Vždy, když jsme se dostávali do tempa, přišel tam úplně zbytečný faul z nesmyslných emocí. Tohle je obrovská chyba. Pokud se nevrátíme k pokoře a disciplíně, nebudeme vyhrávat


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024