Menu +

Jedeme dál! Kadaň neměla proti Horákům nárok

Reportáže
Podle papírových předpokladů to měl být jednoznačný zápas. A také byl. Bílé hvězdy v utkání proti kadaňským Trhačům jasně ukázaly, proč momentálně vévodí Chance lize. Jejich výkon snášel punc vyzrálosti ve všech ohledech, Horáci utkání jednoznačně dominovali, přičemž o svém vítězství rozhodli během druhé třetiny, kdy se trefili hned čtyřikrát. Velmi potěšující je také rostoucí návštěvnost, všichni věříme, že v nastoleném trendu budeme pokračovat i nadále.
Sdílejte článek
 
7.kolo, sobota 2.10.2021
TRE TRE
5:11:0, 4:0, 0:1
KAD KAD
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Šťovíček (Hunkes, Psota), 32. Ferda (Krliš, Mlčák), 36. Psota (L. Bittner, Šťovíček), 37. Střondala (Nedvídek, Krliš), 40. Krliš (Hunkes) – 46. M. Zabloudil (S. Heffernan). Rozhodčí: Ondráček, Vrba - Kleprlík, Vašíček. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 910. Střely na branku: 47:19. Průběh utkání: 5:0, 5:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Doudera, Hunkes, Forman, Poizl, Mlčák, Furch, Tureček – Šťovíček, Bittner, Psota – Krliš, Nedvídek, Střondala – Kusko, Dočekal, Vodný – Sklenář, Křehlík, Ferda.
SK Kadaň: Horák (od 41. R. Běhula) – Kuboš, Steinocher, Ferbas, Štochl, Zorko, Hradecký – K. Heffernan, Berčík, Routa – Z. Zabloudil, S. Heffernan, M. Zabloudil – Bernat, Čech, Kordule – Koblížek, Konášek, Švec – Mežnar.

Komentář k zápasu

Úvodní vhazování zápasu získali hosté a ihned se nastěhovali do útočného pásma, kde si dokonce vybojovali nedovolený zákrok soupeře. Trhači si vytvořili několik slibných střeleckých pozic, ale jejich zakončení byla velmi nepřesná a většinou mířila mimo tři tyče.

V závaru před brankou Adama Horáka se nejlépe zorientoval Michal Vodný, kterému nechybělo mnoho k tomu, aby protlačil odražený kotouč do sítě. Otevřít skóre utkání mohl také Lukáš Forman, který získal černý nesmysl na modré čáře, vybruslil si do levého kruhu a svižnou ranou nadělal Horákovi mnoho problémů. Do třetice už to ale třebíčským hokejistům vyšlo. Střelecký pokus Jiřího Hunkese z rohu kluziště Horák vyrazil pouze před sebe, kde se nacházel pohotový Martin Šťovíček, který zametl kotouč za záda brankáře Trhačů.

Svěřenci lodivoda Kamila Pokorného pokračovali v dobývání soupeřovi klece. Martin Dočekal přihrával přes šířku kluziště na Silvestera Kuska, a ten okamžité pálil, ale Adam Horák svůj přesun bravurně zvládl a zamezil druhé trefě domácích. V závěru úvodní dvacetiminutovky se hosté poprvé provinili proti pravidlům. Horácká Slavia si podstatnou část své přesilové hry přenesla do druhé třetiny.

I přes velmi vysoký počet střel, se ale speciální formaci Třebíče v úvodu prostřední části základní hrací doby skórovat nepodařilo. Zanedlouho šli Trhači znovu do čtyř a museli čelit dalšímu náporu bílých hvězd. Početní výhody však dnes byly opravdu zakleté a kýžené branky nepřinášely.

Co však Třebíč nestihla v početní výhodě, to napravila paradoxně ve vlastním oslabení. Zaváhání brankáře Horáka potrestal Václav Krliš, který se zmocnil kotouče a ihned jej posunul na dojíždějícího Radima Ferdu, jenž elegantně zametl kotouč do odkryté sítě.

Další vyloučení Kadaně už však bylo po zásluze potrestáno. Ladislav Bittner v přečíslení poslal zpětnou přihrávku do předbrankového prostoru, kde hlídkoval Matěj Psota, který upravil už na 3:0. A kanonáda pokračovala dále. Odražený pokus Lukáše Nedvídka si jako první našel Vojtěch Střondala, na kterého zívala odkrytá branka a třebíčský snajpr touto příležitostí nepohrdl. Vyvrcholením dlouhé pasáže branek byla akce Václava Krliše, který po zpracování Hunkesovy přihrávky upláchl hostující obraně a nekompromisním zakončením mezi betony rozradostněl třebíčské publikum. Tento kanonýr navíc zároveň zapsal svůj třetí kanadský bod v tomto utkání a zápas zakončil s oku lahodící statistikou (1+2). Trhači v závěrečné periodě vystřídali brankáře, ale dokázali už jen kosmeticky zkorigovat skóre díky přesné trefě Matěje Zabloudila ihned po vhazování. Bílé hvězdy si tedy díky gólovému představení ve druhé periodě připsaly už posedné za sebou plný počet bodů.

Autor: Viktor Pavlovec



Daniel Branda po utkání Třebíč - Kadaň 5:1

Jaroslav Barvíř po utkání Třebíč - Kadaň 5:1



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Dnes přijel mladý a houževnatý soupeř. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě, po celý zápas jsme měli převahu, byli jsme hodně na puku a vytvořili jsme si dost brankových příležitostí a věděli jsme, že pokud neodskočíme na rozdíl dvou až tří gólů, tak že se budeme se soupeřem tahat... Pak nás zklidnil gól v oslabení na 2:0 a pak jsme přidali ještě dvě rychlé branky. Od té doby jsme hráli v klidu a zápas byl v naší režii. Tyhle zápasy jsou velmi zrádné. Za stavu 1:0 měl soupeř šance, které, kdyby proměnil, mohlo to vypadat úplně jinak. Jsme rádi, že jsme byli koncentrovaní i na obranu. Týmu patří velký dík za dnešní výkon, protože tyto zápasy jsou hodně o hlavě. Hráči dokázali, že jsou i v tomto silní, a jsme rádi, že jsme zápas zvládli po všech stránkách a před skvělými fanoušky jsme získali další body. Soupeř měl šance hlavně v přesilových hrách, kterých jsme se chtěli vyvarovat. To se nám bohužel nepodařilo, v prvních dvou třetinách jsme měli čtyři vyloučené hráče. V těchto zápasech vás to táhne dopředu, chcete to rychle urvat, rozhodnout, odskočit na větší brankový rozdíl... Proto jsou náročné i na defenzivu, hráči si toho byli vědomi, hlavy měli dobře nastavené a snažili se plnit situace, které jsme jim ukazovali na videu. Za to ještě jednou poděkování celému týmu. U gólu na 2:0, který jsme dali v oslabení, bylo důležité, že náš hráč tam šel aktivně, vlastně donutil hostujícího gólmana k chybě a výborně to připravil Radimovi Ferdovi na gól. Na derby nějaké materiály máme, s kolegy trenéry se na to podíváme a věříme, že tým připravíme na ten zápas dobře a že ho zvládneme. Samozřejmě je to derby, bude to víc sledované médii i fanoušky a my se na něj těšíme.

Daniel Branda – SK Trhači Kadaň: Dnes se utkala dvě rozdílná mužstva. Třebíč je na prvním místě, my jsme naopak poslední. Myslím si, že do půlky zápasu jsme se drželi, bylo to stále 1:0, ale pak jsme dostali rychle tři góly, bylo to rychle 4:0 a 5:0. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že alespoň tuto část zápasu vyhrajeme, protože jsme už nechtěli dostat další góly. Dali jsme gól, který ale celkově nic neřešil. Dnes se ukázala kvalita Třebíče. Nemyslím si, že zlomový byl ten druhý gól, který jsme dostali, spíš až ty další, které přišly rychle za sebou, ty rozhodly dnešní zápas. Máme v týmu čtrnáct, patnáct hráčů kolem dvaceti let, někteří naši hráči vlastně rok nehráli hokej...

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024