Menu +

Derby pro Třebíč! Nájezdové drama rozhodl Kusko

Reportáže
První letošní derby Vysočiny přineslo strhující průběh a napínavou podívanou. Domácí Jihlava se brzy dostala do vedení 2:0, ale bílé hvězdy dokázaly toto manko ještě před koncem prvního dějství smazat. Ve druhé dvacetiminutovce otočil kormidlem zápasu David Michálek, jenže Jihlavští ve třetím dějství srovnali na 3:3. Po gólu Michala Vodného to však vypadalo, že si Třebíč odveze všechny tři body, avšak domácí Seman poslal zápas trefou z 59. minuty do prodloužení a následně do samostatných nájezdů. V nich rozhodl o bonusovém bodu pro Třebíč Silvester Kusko, který prostřednictvím vítězné trefy završil svůj hattrick.
Sdílejte článek
 
8.kolo, středa 6.10.2021
JIH JIH
4:5sn2:2, 0:1, 2:1 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Fronk (Helt, M. Zadražil), 7. Fronk (Helt, Kowalczyk), 45. Brož (Cachnín), 58. F. Seman (Čachotský, Kauppila) – 10. Kusko (Dočekal), 15. Kusko (L. Doudera), 28. D. Michálek (D. Sklenář, Vodný), 49. Vodný (Stehlík, Kusko), rozhodující samostatný nájezd Kusko. Rozhodčí: Pilný, Květoň – Zídek, Otáhal. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2090. Střely na branku: 28:27. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Žukov – Bilčík, L. Mareš, Kowalczyk, Niko, Kauppila, D. Kolář, Eliáš – T. Harkabus, F. Seman, Illéš – Čachotský, Lichanec, T. Havránek – Helt, M. Zadražil, Fronk – Cachnín, M. Juda, Brož.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – L. Doudera, Hunkes, L. Forman, Poizl, Mlčák, Stehlík, M. Furch – Šťovíček, L. Bittner, Psota – Krliš, Nedvídek, Střondala – Kusko, Dočekal, Vodný – D. Sklenář, D. Michálek.

Komentář k zápasu

Derby Vysočiny začalo dle očekávání ve velmi vysokém tempu. Jihlava otevřela skóre již ve čtvrté minutě, kdy se Filip Helt zapojil do napadání za brankou Jekela a podařilo se mu vybojovat kotouč. Před brankou si všiml volného Jiřího Fronka, naservíroval mu kotouč přesně na hůl a Fronk puk jenom zametl - 1:0. Uběhly pouze dvě minuty hry a domácí střídačka a ochozy se radovaly znovu. U akce byl opět Filip Helt a Jiří Fronk, který obdržel puk od Helta zpoza branky a střelou z hranice brankoviště podruhé překonal Jekela - 2:0. Ze hry uplynuly tři minuty a Třebíč snížila na rozdíl jedné branky. Z levého kruhu našel Doudera na mezikruží Silvestera Kuska a ten přesnou ránou z první trefil přesně pravou šibenici Zhukovovy brány - 2:1. Následně hru provázela vyloučení a nepřesnosti. Pět minut do konce první části se Třebíč semkla a bylo srovnáno. U akce byl opět Silvester Kusko, který využil zaváhání domácího gólmana v rohu, a po odrazu kotouče přesně jemu na hůl, srovnal střelou do prázdné branky na 2:2.

Do druhé třetiny chtěl domácí celek nastoupit stejně jako do první. Odhodlání a tlak si sice domácí vytvořili, ale byla to právě Třebíč, která poprvé v zápase odskočila do vedení. V 27. minutě se po spolupráci s Vodným a Sklenářem dostal do šance na mezikruží David Michálek, který střelou bez přípravy rozvlnil síť za Zhukovem a poslal Třebíč do vedení - 2:3. Ačkoliv se Dukla snažila sebevíc, gól už tato třetina nepřinesla. Hráči šli do kabin za průběžného stavu 2:3.

Třetí třetina byla zlomová. Domácí museli, hostům stačila kontrola hry. Na gól se dlouho nečekalo. Ve 45. minutě se do úniku dostal Richard Cachnín společně s Vítězslavem Brožem, který obdržel přesnou přihrávku na vrcholek kruhu právě od Cachnína a střelou do levé šibenice srovnal stav na 3:3. Třebíč toto nijak nevyvedlo ze hry, neboť tři minuty po obdržené brance opět odskočila na rozdíl jedné branky zásluhou Michala Vodného, který ve skvělé pozici na mezikruží tečoval střelu Stehlíka, který pálil z modré - 3:4. Jihlava už neměla co ztratit, a když v 58. minutě dostala početní výhodu po vyloučení Formana, rozhodl se Ujčík odvolat Zhukova z branky a zkusit hru šest na čtyři. Tento tah se po čtyřiceti vteřinách ujal jako úspěšný. Filip Seman si našel volné místo na mezikruží před Jekelem a vyčkával na přihrávku. Čachotský naopak vyčkával na vhodnou chvíli, kdy najít Semana. Když tu chvíli našel, ihned předal puk Semanovi, kterému stačilo pouze nastavit hůl - 4:4. Do konce třetí části zbývalo pouze pár minut a celý stadion čekal na prodloužení.

V prodloužení se již hrála spíše opatrná hra, neboť nikdo nechtěl o druhý cenný bod přijít. Po pěti minutách se diváci dočkali samostatných nájezdů.

V samostatných nájezdech to vzali na sebe Kusko společně s Čachotským. Poté, co oba forvardi vstřelili po jedné brance se rozjel opět Silvester Kusko a vyzrál na Zhukova střelou mezi betony. Tomáš Čachotský následně musel dát. Jelikož mu ale první nájezd vyšel přesně tak, jak ho Čachotský umí nejlépe, musel zkusit něco jiného. Jekel s tímto záměrem počítal a pokus o střelu mezi betony v klidu přečetl. Třebíč bere z derby Vysočiny druhý cenný bod za výhru po samostatných nájezdech.

Autor reportáže Milan Horák - hcdukla.cz





Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil - HC Dukla Jihlava: Jak říká kolega, pro nás trenéry nebyl zápas až tak dobrý. Nemyslím si, že by Třebíč vstoupila špatně do zápasu. Během prvního či druhého střídání měli gólovku jako blázen, kterou ale neproměnili. Nám se pak hra zlepšila, dokázali jsme dva góly dát. Ale prvnímu gólu Třebíče předcházela obrovská hrubka před naší bránou, kdy si nepokryjeme hráče, čumíme na puk a necháme soupeře volného. Druhý gól padl nešťastným odrazem od plexiskla mantinelu, to se prostě stane. Od této chvíle jsme se, slušně řečeno, podělali, nebyli jsme schopní nic odehrát a Třebíč byla lepším týmem. Bruslila lépe, vyhrávala osobní souboje a my jsme nebyli schopní udržet se na puku. Bere to hrozně sil, když musíš o puky bojovat a pořád se někde vracet. To samé rozehrávka, mraky zakázaných uvolnění, s tím také nejsme spokojení. Ani Maksovi jsme nepomohli. Aspoň jsme rádi, že jsme dokázali při power-play, při šest na čtyři, vyrovnat a v nájezdech byla už Třebíč lepší.

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Na začátku zápasu na nás asi trošku dolehla důležitost tohoto utkání. Dělali jsme chyby, kterých se chceme vyvarovat, a Jihlava po nich šla do vedení 2:0. Pak jsme ale ukázali sílu a dvěma brankami, z nichž jedna byla šťastná, jsme vyrovnali hru i skóre. Nejlépe se nám povedla druhá třetina, v níž jsme byli lepším týmem, výborně jsme forčekovali, vyhrávali osobní souboje a získávali kotouče. Jen škoda, že jsme z tohoto tlaku nevydolovali víc jak jednobrankové vedení. Ve třetí třetině šla do tlaku Jihlava díky přesilovkám a dokázala v jedné z nich i vyrovnat. Dvou bodů z derby si moc vážíme a i když nám vítězství pomohlo k zisku většího sebevědomí, stále zůstáváme nohama na zemi, jsme skromní a pokorní. Chtěl bych za celý tým a klub poděkovat všem našim fanouškům, kteří nás sem přijeli podpořit a v zápase nám vytvořili parádní atmosféru. Znovu opakuji, že jsme stále nohama na zemi, dosavadní výsledky nepřeceňujeme, ale vážíme si jich. Čeká nás ještě hodně práce.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024