Menu +

Devátá výhra v řadě! Horáci nasázeli Vsetínu pět branek

Reportáže
T ř e b í č - Forma, jaká nemá obdoby. Třebíčští hráči jsou stále neporaženi - jako jediný klub v Chance lize. V sobotu se postavili ambiciózního Vsetínu, povedená byla hlavně druhá perioda, ve které Třebíč vsítila hned čtyři branky. Po výsledku 5:3 si tak připisuje devátou výhru v řadě a nadále drží první pozici.
Sdílejte článek
 
9.kolo, sobota 9.10.2021
TRE TRE
5:31:0, 4:2, 0:1
VSE VSE
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. L. Bittner (Psota, Šťovíček), 23. Šťovíček (Psota, L. Doudera), 34. Krliš (Nedvídek, L. Forman), 38. Jakub Stehlík (Nedvídek, Střondala), 39. Vodný (Krliš, Střondala) – 30. R. Vlach (Berger, A. Zeman), 34. Rob (Jonák, D. Březina), 58. Smetana (Jerofejevs, Jonák). Rozhodčí: Skopal, Micka – Jindra, Polák. Vyloučení: 5:6. Využití: 4:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1245. Střely na branku: 32:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – L. Doudera, Jakub Stehlík, L. Forman, Poizl, Mlčák, M. Furch, Tureček – Šťovíček, L. Bittner, Psota – Krliš, Nedvídek, Střondala – Burian, D. Sklenář, Vodný – Křehlík, D. Michálek, Ferda.
VHK Vsetín: J. Málek – Ondračka, Smetana, Jerofejevs, Hryciow, J. Jenáček, Š. Jenáček – D. Březina, Jonák, Rob – M. Indrák, R. Vlach, A. Zeman – R. Půček, Kucharczyk, Klímek – Hořanský, Berger, Vítek.

Komentář k zápasu

Úvodní vhazování získali domácí hokejisté, kteří se ale nedokázali probojovat přes nahuštěné střední pásmo. Jako první prověřil pozornost Jakuba Málka Lukáš Doudera, ale jeho projektil skončil v náručí strážce svatyně Valachů. Do přečíslení se následně dral Martin Šťovíček, kterého z druhé vlny podporoval Matěj psota. První jmenovaný, ale nakonec musel vzít vše na sebe, jelikož nebyla možnost procpat kotouč na najíždějícího kolegu. O tom však věděl i vsetínský maskovaný muž, který včas zasáhl a znemožnil otevření skóre.

V další nebezpečné akci byl faulován třebíčský kapitán Ladislav Bittner, a Třebíč si tak jako první vyzkoušela hru v početní výhodě. Bílé hvězdy se po zdařilých kombinacích tlačily do zakončení, ale hosté obětavě padali do střel a výrazně svému brankáři v těžkých situacích pomohli. Ihned po skončení trestu přišel na řadu velký závar v Málkově brankovišti, který s velkou dávkou štěstí pro Vsetín brankou neskončil.

Aktivita bílých hvězd však nepřišla nazmar. Martin Šťovíček vybojoval kotouč a poslal jej skrz brankoviště na místo, kde číhal připravený Ladislav Bittner, který pohotově zakončil a poslal svůj tým do vedení.

A zámek, který si Horácká Slavia vytvářela během celé první periody pokračoval i nadále. Hosté měli velmi vlažný start, a jelikož nedokázali v bruslení udržet krok, museli se uchýlit k porušení pravidel. V přesilovce nebyl daleko k navýšení vedení Martin Šťovíček, jehož ránu z kruhu musel likvidovat pozorný Málek. V samotném závěru první dvacetiminutovky ujely bílé hvězdy do přečíslení tří proti jednomu, ale po slušné výměně přihrávek střela nakonec minula kýžený cíl.

V prostřední části se Valaši snažili dotáhnout, ale stále nemohli najít recept na Pavla Jekela, který byl všude o krok napřed. Navíc plány svých spoluhráčů zhatil Miroslav Indrák, který vysekl hůl z ruky Vojtěchu Střondalovi. A Horácká Slavia znovu úřadovala. Matěj Psota ukázal své šikovné ruce, když se elegantně zbavil dotírajících obránců a předložil kotouč do mezikruží Martinu Šťovíčkovi, který upravil na 2:0.

Poté rozhodčí nařídili trestné střílení proti Třebíči. Pavel Jekel si však Davida Březinu skvěle vybruslil a v rozhodující moment zavřel mezírku mezi betonem a lapačkou. A pro Valachy mohlo být ještě hůře, když David Michálek dojel svou vlastní střelu, která skončila na brankové konstrukci a snažil se ji dotlačit do Málkovi klece.

Za faul vysokou holí obdržel dvouminutový trest Radim Ferda, a hosté se tak mohli konečně dostat do kontaktu. A tak se také stalo. Přesilovou hru zužitkoval Roman Vlach, který využil pobídky od Jana Bergera a bylo sníženo. Zanedlouho se karta obrátila a do čtyř šli naopak vsetínští hokejisté. Speciální formace trenéra Kamila Pokorného se nenechala zahanbit a přestupek hostů také po právu potrestala. Lukáš Nedvídek nabil Václavu Krlišovi, který laserově přesnou trefou do horního rohu vrátil bílým hvězdám zpět jejich vedení. Odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat. Vít Jonák si všiml dobře najetého Luboše Roba, který tvrdou ranou propálil Pavla Jekela, a Vsetín se tak znovu dostal na dostřel.

Pak ale Valaši dvakrát v krátkém sledu faulovali a šli do tří. To se jim nakonec stalo osudným. Nejprve Lukáš Nedvídek adresoval černý nesmysl na hůl Jakuba Stehlíka, který trpělivě vyčkával v mezikruží a v příhodné příležitosti poslal kotouč přesně pod víko. No a zkrácenou klasickou přesilovku využil Michal Vodný, jenž si jako první našel odražený kotouč a poslal jej za Málkova záda. Tato pasáž prakticky rozhodla celé utkání, jelikož v závěrečné části základní hrací doby už Vsetín dokázal jen korigovat stav na konečných 5:3 díky šťastnému gólu Ondřeje Smetany. Valaši dlouho riskovali i hru bez brankáře, ale vysoký gólový deficit už dorovnat nedokázali, a všechny body tak jako obvykle zůstaly v KHNP aréně.

Autor: Viktor Pavlovec





Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Do zápasu jsme dobře vstoupili, myslím si, že celou první třetinu jsme měli navrch. Ve druhé třetině jsme si pomohli proměněnými přesilovkami. Ve třetí třetině jsme se soustředili na to, že ji odehrajeme dobře do defenzívy. Třetí třetinu jsme si trošku zkomplikovali čtyřminutovým oslabením, ale zápas jsme ubojovali a dotáhli do vítězného konce.

Roman Stantien - VHK ROBE Vsetín: Základem toho, když chcete porazit momentálního lídra tabulky, je, že musíte hrát disciplinovaně. Naši nejlepší hráči dnes tu disciplínu neměli, udělali jsme tam čtyři útočné fauly, za které nás domácí tým potrestal, což rozhodlo zápas.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024