Menu +

První domácí ztráta přišla v devatenáctém kole. Napružený Havířov bere dva body, Třebíč jeden

Reportáže
T ř e b í č - Poslední zápas před reprezentační přestávkou byl první, v němž Horácká Slavia ztratila dva body před svými diváky. Havířov, který přijel po odvolání trenéra s velkým odhodláním byl velmi nepříjemným soupeřem a Třebíčským se jen těžko dařilo překonávat jeho tuhou obranu. Vedení zařídil domácím Ladislav Bittner, jenže před koncem druhé třetiny využil přečíslení Slezanů Severa a hosté ucítili šanci. Do konce základní hrací doby už se však skóre neměnilo. Jen minutu a šest vteřin po začátku prodloužení se ujala bekhendová střela Dostálka a hosté se mohli radovat ze zisku bonusového bodu. Třebíčští po reprepauze zajíždí v pondělí 15. listopadu do Frýdku - Místku a doma se opět představí až ve středu 17. listopadu v utkání proti Benátkám nad Jizerou.
Sdílejte článek
 
19.kolo, sobota 6.11.2021
TRE TRE
1:2p0:0, 1:1, 0:0 - 0:1
HAV HAV
Statistiky
Branky a nahrávky: 25. L. Bittner (Šťovíček, L. Forman) – 39. Severa (M. Hrubec, Mrva), 62. Dostálek (Chroboček, Hudeček). Rozhodčí: Čech, Skopal – Kreuzer, Bělohlav. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1036. Střely na branku: 34:24. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – L. Doudera, Hunkes, L. Forman, M. Furch, Poizl, Tureček, Mlčák – Šťovíček, L. Bittner, Psota – Krliš, Nedvídek, Střondala – M. Zabloudil, Dočekal, Vodný – Křehlík, D. Michálek, Ferda.
AZ RESIDOMO Havířov: Fučík – Chroboček, Valenta, T. Pastor, M. Hlaváč, Korím, Mrowiec – L. Bednář, Pechanec, Maruna – J. Doktor, Hudeček, Dostálek – Kunc, Handl, Paś – Severa, Mrva, M. Hrubec.

Komentář k zápasu

Úvodní vhazování získali hosté, kteří ale pouze nahodili kotouč na Jekela. Ten se při svém úvodním zákroku nestačil ani pořádně zahřát. Navíc se AZet krátce po začátku klání provinil proti pravidlům. Dvě minuty za hákování inkasoval Antonín Pechanec. Bílé hvězdy se sice snažily nálest vhodnou střeleckou pozici, ale dobře zformovala havířovská obrana nedovolila svému soupeři vytvořit si větší střeleckou příležitost.

Martin Šťovíček se při velké mele před Fučíkem snažil najít dobře postaveného Ladislava Bittnera, ale kotouč nakonec vyplaval mimo dosah třebíčského kapitána. AZet hrál velmi obětavě a zblokoval velký počet střel aktivnějšího domácího celku.

Vlastimil Dostálek se mohl stát první střelcem zápasu, když si nabruslil do mezikruží a ze své hole vyslal velmi nebezpečnou ránu, kterou ale Jekel fantasticky zastavil lapačku. Třebíčský fantom musel být v pozoru i proti ráně Jana Maruny, kterou dokonce zastavil svojí maskou. Na druhé straně ve vzduchu plachtil pokus Lukáše Doudery, který po několika tečích změnil směr a brankář Fučík měl plné ruce práce, aby neinkasoval. A aby toho nebylo málo, tak úvodní trefu si mohl připsat také rychlík Vojtěch Střondala, který po svém sprintu pořádně protáhl havířovského strážce klece. Před koncem první dvacetiminutovky musel ještě Fučík likvidovat pokus Martina Dočekala, který zkoušel brankáře v bílém dresu zaskočit pokusem z rohu kluziště.

AZet si na začátku druhé periody zahrál přesilovou hru. Bílé hvězdy ale nejen že oslabení bravurně zvládly, ale na jeho konci dokonce zahrozil potrestaný Martin Šťovíček, který se protáhl těsně kolem Fučíka a pokoušel se zakončit na vzdálenější tyč. Následoval závar před havířovskou brankou, ale ani jedna ze střel nezasáhla cíl.

Z následné akce už se ale svěřenci Kamila Pokorného radovali. Marin Šťovíček posunul kotouč kapitánu Ladislavu Bittnerovi, který z mezikruží mířil přesně mezi Fučíkovy betony a erupce radosti na stadionu vypukla. Do úniku se následně dostali Matěj Zabloudil s Martinem Dočekalem. První jmenovaný neměl moc šancí svého kolegu najít, a tak vzal vše na sebe. Fučík ale svou lapačkou máchl včas. Další příležitost ke vstřelení druhé třebíčské branky měl Tureček, který po obrovské chybě Havířova v rozehrávce nadělal svou ranou havířovskému brankáři hodně velké problémy.

Ještě před koncem druhé části základní hrací doby se ale dočkali také hosté. V přečíslení si Jakub Mrva počkal na vhodnou příležitost, kdy adresovat kotouč Jiřímu Severovi, který překonal marně se přesouvajícího Jekela.

Třetí třetina nabídla mnoho ostrých střetů a vyhrocených situací, kdy museli rozhodčí uklidňovat situaci mezi oběma celky, což se samozřejmě neobešlo bez vyloučení, která padala hlavně v samotném závěru základní hrací doby. Třebíč si například musela poradit s oslabením 4 na 3. Vše ale i díky famózním zákrokům Pavla Jekela zvládla.

Rozhodnout nakonec muselo prodloužení, kde David Chroboček vybídl rozjetého Vlastimila Dostálka, který přisoudil bonusový bod navíc Havířovu.

Autor: Viktor Pavlovec



Pavel Zdráhal po utkání TRE-HAV 1:2pp

Jaroslav Barvíř po utkání TRE-HAV 1:2pp



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Čekali jsme těžký zápas, věděli jsme, že hosté budou urputně bránit a vše, na co jsme se chystali, se potvrdilo. V první třetině jsme si chtěli vytvořit tlak, což se nám podařilo, ale veškeré naše šance byly pomalé, chyběl nám hráč „na masce“, měli jsme se víc tlačit do brankoviště, protože v obraně jsme dostávali minimum prostoru. Převahu jsme si vytvořili i ve druhé třetině a zaslouženě jsme se dostali do vedení. Škoda, že jsme neodskočili do vyššího vedení, protože soupeř přesně ze situace, na kterou celou dobu čekal, vyrovnal. Ke konci druhé třetiny jsme udělali chybu, která nás stála vedení. Ve třetí třetině se Havířov dostal na koně a my chvílemi pod tlak. Tam se nám hra nedařila, byli jsme nervózní a v nějaké křeči. Věřili jsme přesilovce, kterou jsme nesehráli špatně, ale gól jsme z ní nedali. Celých šedesát minut dobývat bránu a chodit do přehuštěné obrany stojí hodně sil a my jsme si s tím dnes neporadili. V prodloužení jsme nezvládli jednu situaci a máme tak z dnešního zápasu jeden bod. I toho si ale vážíme, vůbec to nebyl jednoduchý zápas a teď je na nás, abychom se během reprezentační pauzy dali do kupy, nabrali síly a probrali si věci, které nám v posledních dvou zápasech nešly. Věřím, že budeme lépe nachystaní. Panice nepropadáme, samozřejmě jsme zápas chtěli zvládnout za tři body, nepovedlo se, ale chtěli jsme i ten druhý bod, ani to se nám nepovedlo. Na můj vkus dnes od nás bylo málo střelby, hodně předržených puků a hodně věcí signalizovaných. Musíme být efektivnější a přímočařejší. Chyběl nám moment překvapení, ale i takové zápasy jsou. Kluci do toho dali všechno, chtěli to strhnout, nepodařilo se... Žádné extra závěry z toho ale dělat nebudeme. V přestávce začneme s tréninkem v pondělí, čtvrtek a pátek budou mít hráči volno. Možná budeme muset přehodnotit některé věci, které jsme měli naplánované, protože jsme vydali dost sil. Věřím, že zvolíme správný postup k tomu, abychom byli na zápas ve Frýdku–Místku dobře nachystaní.

Pavel Zdráhal - AZ Havířov: Pro nás obrovské drama se šťastným koncem. V první třetině přišel tlak Třebíče, ale my jsme hráli velmi dobře v obraně, i když nějaké chyby se tam našly a šance Třebíče tam byly. My jsme měli šance jen sporadicky. Ve druhé třetině domácí tlak ještě vystupňovali, ale řekl bych, že zpátky na nohy nás dostal gól na 1:1 chvíli před koncem druhé třetiny. Za stavu 1:0 měla Třebíč šance na zvýšení na 2:0, ale nám parádně zachytal brankář, takže jsme to udrželi. Řekl bych, že poslední třetinu a hlavně posledních deset minut jsme měli mírně navrch, z čehož jsem byl překvapený. V naší přesilovce jsme ale málem soupeři darovali gól. Nakonec jsme po základní době ten bod brali s tím, že se porveme o ten druhý a dopadlo to tak, že jej máme. Jsme za to moc rádi, protože v tabulce jsme tam, kde jsme, a body sbírat potřebujeme. Tomáš Fučík v brance měl určitě větší motivaci, pochází odsud z Třebíče, takže se chtěl vytáhnout před kamarády ve svém městě. Jsem rád, že mu to vyšlo, a věřím, že mu to pomůže k ještě lepším výkonům. Za krátkou dobu po odchodu pana Režnara jsem nic změnit ani nemohl, řekl bych, že jsme hráli to samé, co jsme měli v plánu hrát celou sezónu, akorát jsme byli často nedisciplinovaní. Dnes to vyšlo, ale jak říkám, nestihli jsme změnit vůbec nic.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024