Menu +

Bílé hvězdy i přes střeleckou převahu doma se Lvy padly

Reportáže
T ř e b í č - Pro třebíčské hokejisty nebyl vývoj zápasu vůbec šťastný. Nejprve se těsně před sirénou první periody prosadil Štěpán Havránek, kterému na bombu z první nabil Jakub Drtina. Na dva nula pak ve druhé periodě střelou z otočky zvyšoval Tomáš Bernat. Do šaten však ústecký Slovan šel pouze s jednobrankovým vedením, jelikož odraženou střelu kapitána Ladislava Bittnera našel osamocený Martin Šťovíček, který poslal kotouč za marně se přesouvajícího brankáře. Poté dokázali svěřenci Kamila Pokorného dokonce vyrovnat. Bravurní přihrávku si v předbrankovém prostoru přebral Michal Vodný, který ji díky svému důrazu uklidil do sítě. Ve čtyřiapadesáté minutě, ale Jekela propálil Ondřej Bláha a domácí už marně hledali odpověď. Bílé hvězdy tedy z tohoto zápasu i přes střeleckou převahu nevytěžily žádný bodový zisk.
Sdílejte článek
 
35.kolo, sobota 8.1.2022
TRE TRE
2:30:1, 1:1, 1:1
UNL UNL
Statistiky
Branky a nahrávky: 38. Šťovíček (L. Bittner, Střondala), 45. Vodný (Krliš, Nedvídek) – 20. Š. Havránek (J. Drtina, Vrdlovec), 35. Bernat (Trefný, Severa), 54. Ondřej Bláha (Vladimír Brož). Rozhodčí: Hucl, Šudoma – Polák, Vašíček. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 841. Střely na branku: 34:25. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Hunkes, L. Doudera, M. Furch, L. Forman, Tureček, Poizl, Mlčák – Šťovíček, L. Bittner, Střondala – D. Sklenář, Nedvídek, Krliš – Gajarský, Vodný, Vedral – Ferda, D. Michálek, Křehlík.
HC Slovan Ústí nad Labem: Zajíček – J. Drtina, Š. Havránek, Vladimír Brož, Kottek, Trefný, E. Mareš, Záruba – Milfait, Vrdlovec, Štěpán Bláha – Trávníček, Urban, D. Tůma – M. Tůma, Ondřej Bláha, Severa – Bernat, T. Čermák.

Komentář k zápasu

První třetinu utkání mezi Třebíčí a Ústím nad Labem ovlivnila vyloučení. Nejprve ve druhé minutě hrála přesilovku Třebíč, nicméně ani dnešní zápas nepřinesl zlepšení v početní výhodě. Třebíč branku nevstřelila.

Ačkoliv byla Horácká Slavia v první třetině lepším týmem a vytvořila si více šancí, první branku vstřelili hosté a to, když se jim podařilo využít svou první přesilovku. Ve 20. minutě přihrál Jakub Drtina Štěpánu Havránkovi, který překonal Jekela přesouvajícího se ke druhé tyčce střelou mezi betony.

První polovina druhé třetiny byla z obou stran nemastná neslaná. Viděli jsme spoustu nepřesností, které končily zakázaným uvolněním nebo zblokovanou střelou.

Za povšimnutí stála až 35. minuta, kdy z otočky překonal Jekela přesnou střelou Tomáš Bernat, který zvýšil vedení svého týmu.

Nicméně dvougólové vedení hostům vydrželo asi tři minuty, protože střelu Ladislava Bittnera dorazil za záda hostujícího brankáře Martin Šťovíček.

Vyrovnat se Horácké Slavii povedlo ve 45. minutě, kdy Michal Vodný nadvakrát dopravil kotouč do sítě po střele spoluhráče Nedvídka.

Třebíč už se nadechovala k tomu, že zápas překlopí na svoji stranu, nicméně dnes domácí hráče zradila koncovka. Třebíč byla po většinu zápasu lepším týmem. Vytvořila si více brankových příležitostí, avšak Ústí bylo efektivnější a z minima dnes dokázalo vytěžit maximum.

V 54. minutě prostřelil Pavla Jekela Ondřej Bláha a vrátil modrožlutým barvám vedení.

Třebíč se do konce zápasu sice snažila vyrovnat, a to i za cenu hry bez brankáře, branku jsme na stadionu domácích již neviděli. Svěřenci trenéra Kamila Pokorného tak poměrně překvapivě nezískali proti Ústí nad Labem, které bojuje o záchranu v soutěži, ani bod a musí se pokusit o nápravu v dalším utkání na ledě Havířova.

J. Roubík a J. Barvíř hodnotí zápas TRE - UNL 2:3



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Nám se to hodnotí špatně, protože po minulém utkání, kdy jsme byli nadšení, tak dnes zažíváme tu druhou stránku. Celý zápas jsme byli horší v osobních soubojích a neměli jsme takový pohyb, na který jsme zvyklí. Nekombinovali jsme dobře a situace, přečíslení, přechod útočné modré čáry jsme řešili hrozně složitě a komplikovaně. Na náš vkus bylo z naší strany i málo střelby. Soupeři stačilo minimum šancí na to, aby vstřelil tři góly, což jim dnes stačilo na tři body. Vůbec nechci snižovat soupeřovu kvalitu... Když vedli, utáhli střední pásmo a nám se pak přes ně hodně těžko chodilo. To všechno vyplývalo z toho, jak jsme do zápasu vstoupili. Chtěli jsme náš výkon stupňovat, ale nedařilo se to a my musíme podávat lepší výkon od první vteřiny. Věřím tomu, že někteří hráči si sáhnou do svědomí a od příštího utkání to bude zase trošku něco jiného. Ústí disponuje vyššími hráči a v soubojích je znát ta výška a kila. Ale pak musíme souboje řešit hůl na hůl, i v tom jsme dnes prohrávali. Když takovému soupeři nedáte dva tři góly, tak každý má nějaký řád a disciplínu a probíjet se přes něj je pak o to složitější. Škoda, že za stavu 2:2, kdy jsme chtěli hrát ze zajištěné obrany, jsme propadli. Asi je to opravdu soupeř, který nám nesedí, když nás už podruhé porazil.

Jaroslav Roubík – Hokej Ústí nad Labem s.r.o: Dnes se nám zápas hodnotí dobře. Myslím si, že začátek zápasu byl vyrovnaný, na obou stranách bylo šancí spíš míň než víc a dobře chytali brankáři. Pro nás bylo důležité, že jsme se dostali do vedení, což domácí trošku zbrzdilo. Řekl bych, že od půlky zápasu byla Třebíč lepší, měla víc šancí. Nás podržel brankář, což je v takovémto utkání strašně důležité. Navíc jsme z minima šancí dali tři góly. Na konci jsme to ubojovali silou, i když Třebíčští nějaké šance měli, ale dopadlo to pro nás dobře. Neřekl bych, že nám něco na třebíčském hokeji sedí. Vyhovuje nám, když soupeř víc hraje hokej, než když jen brání. Daří se nám sbírat body spíš s týmy, které útočí, věří si, než s těmi, kdo jsou v tabulce kolem nás a hodně brání. Třebíč dnes právě chtěla hrát hokej, ale neproměnila šance. My jsme hráli dobře i na Slavii, kde jsme ale čtyři minuty před koncem dostali zbytečný gól a pokazili jsme si to sami. Jsme rádi, že dneska tady bereme body.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024