Menu +

Drama s Frýdkem přineslo Třebíči dva body. Rozhodl Holec

Reportáže
I druhé domácí utkání letošní sezony přineslo Třebíči radost z vítězství, které bylo tentokrát za dva body. Horáci byli celý zápas gólově napřed, avšak soupeř dokázal hned čtyřikrát srovnat. Naposledy se mu to podařilo v čase 59:57. Zápas tedy dospěl do prodloužení, v němž rozhodl Miroslav Holec.
Sdílejte článek
 
3.kolo, středa 21.9.2022
TRE TRE
5:4p2:1, 1:1, 1:2 - 1:0
FRM FRM
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Bittner (Psota), 12. Kovář (Meluzín, Mat. Svoboda), 37. Dočekal (Holec, Bořuta), 53. Krliš (D. Michálek, Ferda), 63. Holec (Vodný, Doudera) – 9. Svačina, 30. A. Zeman (Svačina, Sova), 45. Š. Havránek (Haas, Hotěk), 60. Š. Havránek (Lyszczarczyk, Teper). Rozhodčí: Svoboda, Květoň – Roupec, Polák. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 713. Střely na branku: 40:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3. 4:4, 5:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Tureček, Bořuta, Hunkes, Doudera, Poizl, Kovář – Holec, Šilhavý, Dočekal – Psota, Bittner, Vodný – Ferda, D. Michálek, Krliš – Meluzín, Mat. Svoboda, Michalčuk – Mat. Novák.
HC Frýdek-Místek: Mokry (26. Švančara) – Teper, Š. Havránek, J. Michálek, Sova, Jaroměřský, Zeleňák, Ročák – V. Svačina, Vrdlovec, Machala – Dostálek, A. Zeman, Doktor – Klimša, Haas, Hotěk – Bednář, Macháček, Lyszczarczyk.

Komentář k zápasu

V Třebíči se na první branku nečekalo příliš dlouho a k radosti fanoušků to byl kapitán Horácké Slavie Ladislav Bittner, který vymetl levý růžek branky Mokryho, když jej povedenou přihrávkou z pravého rohu hřiště našel Matěj Psota. Z časomíry od začátku zápasu uteklo pouze padesát vteřin!

Parádní gól ale vstřelili v 8. minutě i hostující Rysi. Ostřílený matador Vladimír Svačina se dostal s pukem přes obránce a kličkou do forhendu nedal šanci ani brankáři Jekelovi.

A ani tentokrát to netrvalo dlouho a skóre se měnilo znovu. Ve 12. minutě nastřelil kotouč na brankáře Meluzín. Gólman Rysů kotouč pouze vyrazil, na což si počíhal debutant v třebíčském dresu Filip Kovář, který svojí dorážkou vrátil domácím barvám vedení!

Druhou třetinu hodně ovlivnila vyloučení. Nejprve se psala 29. minuta, když byl na trestnou lavici za poměrně zbytečný zákrok odeslán Matěj Psota, podařilo se hostům z Frýdku vyrovnat. Svačina našel na pravé straně před Jekelem Adama Zemana, a ten si pěknou kličkou brankáře položil a následně zasunul kotouč do branky!

I druhá situace, ve které padla branka, byla při přesilové hře hostujícího týmu. Nicméně se paradoxně radovala Horácká Slavia Třebíč! Holec vyvážel kotouč a všiml si na levém kruhu Martina Dočekala, kterému adresoval přihrávku. Třebíčská devadesátka se s tím moc nemazala a přesnou, tvrdou střelou do horní poloviny branky, vrátila domácím vedení. Psala se sedmatřicátá minuta utkání.

Brankové hody pokračovaly i ve třetí třetině. Hosté nejprve zásluhou Štěpána Havránka vyrovnali střelou od modré čáry.

Jenže v 53. minutě to byla znovu Třebíč, která si vedení vzala zpět. Konkrétně Václav Krliš, který si nabruslil s kotoučem mezi kruhy a šikovnou střelou strhl vedení opět na domácí stranu.

Už, už to vypadalo, že Třebíč těsné vedení uhájí. Ale tři vteřiny před koncem základní hrací doby si odražený kotouč před Jekelem vzal Štěpán Havránek a k velké radosti hostujícího celku, vyrovnal.

V prodloužení mohli rozhodnout hosté, konkrétně Lyszczarczyk, ten ale v těsné blízkosti Jekela nepřekonal. Následně našel v 63. minutě Vodný přesnou přihrávkou Miroslava Holce, a ten střelou do odkryté klece rozhodl o tom, že druhý, bonusový bod zůstane v Třebíči.

Martin Janeček po zápase TRE - FRM 5:4pp

Jaroslav Barvíř po zápase TRE - FRM 5:4pp



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Na straně soupeře byla velká ofenzivní síla, rychle otáčeli hru a byli velmi nepříjemní na kotouči. To nás stálo hodně soubojů, ve kterých jsme museli být silní. Dařilo se nám první třetinu, kdy jsme do zápasu dobře vstoupili a šli jsme do vedení. Trochu mě mrzí druhá třetina, kde jsme během patnácti minut byli pětkrát vyloučení, z toho byl třikrát faul v útočném pásmu. To nás mohlo stát zápas, soupeř z těch situací mohl jít do vedení. Kluci to ale výborně odbránili, jenže jsme při tom vypadli z tempa. Ti, kteří chodili na oslabení, byli přetížení, naopak ti ostatní se do hry nedostali. Paradoxně jsme dali v oslabení gól na 3:2, který nás trošku uklidnil. Třetí třetinu jsme odehráli dobře, ale v poslední minutě nás soupeř zavřel a tři vteřiny před koncem jsme inkasovali. Dva body ze zápasu s takto kvalitním soupeřem ale bereme. Myslím si, že diváci si dnes přišli na své, pro nás trenéry je to horší, ale pro diváky zajímavý a kvalitní zápas z obou stran. Myslím, že druhý bod jsme si zasloužili a je správně na naší straně.

Martin Janeček – HC Frýdek–Místek: Vzhledem k vývoji utkání jsme získali cenný zlatý bod. Na druhou stranu se musíme zaměřit hlavně na sebe, do zápasu jsme šli nekoncentrovaně a hned ve druhém střídání, což se stane, ale i ty další šichty jsme prohrávali osobní souboje, soupeř nás v nich jednoznačně převyšoval, a proto měl navrch. Hru jsme pak srovnali tím, že nás dostaly do hry přesilovky, jenže jsme je odehráli katastrofálně. Na tom je třeba zapracovat. Naopak si cením toho, že i když jsme pořád dotahovali, tak jsme stále věřili, i za stavu 3:4, kdy nás čtvrtý gól zmrazil. Dali jsme branku už podruhé v power-play, i toho si vážíme. Třebíč je silné mužstvo a odvézt si odtud bod je pro nás cenné.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024