Menu +

Bílé hvězdy uspěly i v druhém utkání projektu HST hrdinům, když v závěru získaly tři body

Reportáže
T ř e b í č - Kouzlo třebíčské KHNP arény se nepodařilo zlomit ani kolínským Kozlům, kteří v závěru přišli o naději na bodový zisk. Horácká Slavia soupeře přehrávala již v první periodě, z níž si odnesla jednobrankový náskok zásluhou Davida Turečka. Kozlové však vlétli do druhé periody jako velká voda a během chvíle otočili skóre zápasu dvěma přesnými trefami Jana Veselého. Pozadu však nezůstal ani David Tureček, který také přidal druhou trefu. Zápas se tedy lámal až na samotném konci závěrečné třetí třetiny, kdy trestu na straně hostů využil Matěj Psota, který rozhodl celé klání, a Kolín tak odjížděl domů s prázdnou. Svěřenci Kamila Pokorného tedy zdárně zvládli druhé utkání projektu HST hrdinům, které bylo tentokráte věnováno složkám policie ČR.
Sdílejte článek
 
17.kolo, sobota 29.10.2022
TRE TRE
3:21:0, 1:2, 1:0
KOL KOL
Statistiky
Branky a nahrávky: 6. Tureček (Bořuta), 38. Tureček (Dočekal, Ferda), 60. Psota (Bořuta, Dočekal) – 21. Veselý (Koukal, Čáp), 23. Veselý (Z. Král, Koukal). Rozhodčí: Skopal, Petružálek – Polák, Roischel. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 913. Střely na branku: 42:23. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Bořuta, Furch, Tureček, Forman, Poizl, Hunkes – Dočekal, Bittner, Psota – Holec, D. Michálek, Vodný – Mat. Novák, Šilhavý, Malý – Svoboda, Ferda, Meluzín – Mácha.
HC Kolínští Kozlové: Soukup – Piegl, Čáp, Naar, Niko, Cibák, Kolmann, Rymsha – Veselý, Koukal, Z. Král – Jankovský, Matějček, Nedvídek – Síla, Morong, Ouřada – D. Šedivý, Lang.

Komentář k zápasu

Na začátku úvodní dvacetiminutovky prozkoušel Soukupovu pozornost Vojtěch Šilhavý, ale brankář Kozlů neměl s jeho pokusem výraznější potíže a ztlumil jej ve své náruči. V následném přečíslení se do výborné pozice prodral Matěj Psota, ale jeho pokus těsně přeplachtil branku Kozlů. Horáckou Slavii to ale mrzet nemuselo, jelikož soupeř zaváhal při vyvezení kotouče, čehož využil Antonín Bořuta. Ten ukořistil k překvapení všech kotouč a počkal na najíždějícího Davida Turečka, který otevřel skóre utkání. Ihned poté se navíc hosté provinili proti pravidlům a dali tak svěřencům Kamila Pokorného šanci na navýšení náskoku. Toho však parta okolo kapitána Ladislava Bittnera nevyužila.

Obrovskou šanci ke vstřelení druhé branky měla Třebíč i vzápětí, když šli hosté do tří. Konečná přihrávka do odkryté klece však přeskakovala hokejky domácích a za velmi těsného stavu tak skončila první perioda.

Kozlové si nicméně připravili velkolepý vstup do druhého dějství. Už po osmnácti sekundách si najel do útočného pásma Petr Koukal, který nabídl kotouč najíždějícímu Janu Veselému a ten usměrnil černý nesmysl do protipohybu třebíčského strážce svatyně. A to navíc nebylo vše. Poté totiž přišla přesilová hra Kolína, ve které si s ranou z kruhu náramně poradil znovu Jan Veselý, který ji umístil přesně k tyči a skóre bylo rázem otočeno.

Nicméně hosté pak nevyužili slibnou přesilovou hru, při níž nebyli daleko od důležité třetí branky, ale fantastický Jekel zvládl náročný závar před svojí brankou. A Horácká Slavia neproměněné šance soupeře trestala. V pravém kruhu dostal hodně prostoru David Tureček, který laserově přesnou ranou přidal svou druhou branku v utkání.

Rozhodnutí přišlo až v závěrečných minutách třetí třetiny, kdy se hosté provinili proti pravidlům a šli do čtyř. V početní výhodě nahazoval od modré čáry puk na branku Matěj Psota a kotouč se po změně směru od teče jednoho z bránících hráčů dostal až do sítě. Svěřenci Kamila Pokorného si tak díky této trefě z šedesáté minuty odnášejí všechny tři body.

Autor: Viktor Pavlovec



Petr Martínek po utkání TRE - KOL 3:2

Kamil Pokorný po utkání TRE - KOL 3:2



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Dobře jsme začali, byli jsme aktivnější, dali jsme gól a v první třetině jsme navíc měli spoustu přesilovek, včetně přesilové hry pět na tři. Tam jsme si zápas jednoznačně zkomplikovali, protože všechno bylo strašně signalizované, přesilovky se nám nevedly tak jako doposud. Přesilovkami jsme si tedy nepomohli, ale i přesto jsme šli do vedení 1:0. Koncentrace při nástupu do druhé třetiny ale byla špatná a soupeř běhen dvou minut skóre otočil rychlou brankou a využil přesilovku čtyř na tři a dostal se do výhody. Cením si druhé desetiminutovky druhé třetiny, kde si myslím, že jsme byli aktivnější a gól doslova visel na vlásku. Našli jsme střelce, David Tureček dal gól už ve Frýdku a dnes další dva krásné góly. Pomohl nám srovnáním na 2:2. Za tohoto stavu se šlo do třetí třetiny, která byla kdo s koho. Soupeř měl v posledních pěti minutách dvě tutovky, tam nás neskutečně podržel Pavel Jekel a v závěru přišel faul hostí. Tak, jak jsme v průběhu zápasu přesilovky kazili, tak touhle jsme si pomohli a dokráčeli jsme si k nemírně cennému, ale musím říct, že šťastnému vítězství.

Petr Martínek - SC MARIMEX Kolín: Jeli jsme sem s tím, že chceme bodovat, ale neměli jsme dobrý vstup do utkání. První třetinu jsme domácím, dá se říct, darovali svou nedisciplinovaností, když jsme v ní měli čtyři vyloučené hráče. Ty oslabení jsme ustáli, včetně oslabení tří proti pěti. Domácí jednu branku vstřelili po naší chybě. V kabině jsme udělali trošku bouřku, abychom se probrali. Hned vstup do druhé třetiny a první polovina druhé třetiny byly z naší strany výborné a dostali jsme se do vedení. Škoda, že jsme neudrželi vedení až do konce druhé třetiny, mohla to pro nás být větší výhoda. Každopádně to bylo srovnané a do třetí třetiny jsme šli s tím, že odsud body odvezeme, ať už by to byl jeden dva nebo tři. Ve druhé desetiminutovce třetí třetiny jsme si vytvořili tři šance, které jsme nedali. O osudu utkání pak rozhodla naše nedisciplinovanost, kdy jsme v útočném pásmu udělali hloupý faul, který soupeř potrestal. Teď jsme, když to slušně řeknu, naštvaní, ale bohužel to byla naše blbost. Vlastně jsme si to prohráli sami. Domácím gratulujeme k vítězství, i když nás štve, že si nevezeme ani bod, když jsme byli kousek minimálně od prodloužení.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024