Menu +

Nepovedená první třetina rozhodla. Třebíč na Vsetíně nebodovala

Reportáže
O osudu zápasu mezi Vsetínem a Třebíčí rozhodlo první dějství. Valaši si v něm vybudovali náskok dvou gólů, který už do konce střetnutí nepustili. Trefa Martina Dočekala z 50. minuty sice ještě vykřesala naději, nakonec však měla pouze korigující charakter.
Sdílejte článek
 
24.kolo, sobota 26.11.2022
VSE VSE
2:12:0, 0:0, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Hořanský (Voženílek, Štefka), 5. Štefka (Voženílek, Sachr) – 49. Psota (Dočekal, Bořuta). Rozhodčí: Petružálek, Mezlík – Jindra, Štofa. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2090. Střely na branku: 32:29. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Sestavy
VHK Vsetín: Sachr – Voženílek, Ondračka, O. Němec, Jenáček, Smetana, Říha, Hryciow – Jonák, Berzinš, Rob – Sihvonen, Přikryl, Berger – Půček, Lichanec, Klhůfek – Hořanský, Štefka, Š. Bláha.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Bořuta, Tureček, Forman, Poizl, Furch, Kříž – Dočekal, Bittner, Psota – Holec, Vodný, Mat. Novák – Meluzín, D. Michálek, Krliš – Michalčuk, Šilhavý, Svoboda.

Komentář k zápasu

Do utkání na Lapači vstoupili mnohem aktivněji domácí hokejisté, kteří byli za svou snahu po zásluze odměněni. Šance Pavla Klhůfka sice ještě gólem neskončila, ale o pár vteřin později se k teči dostal Adam Hořanský, který zacílil přesně. Pavel Jekel byl proti jeho zakončení bezmocný. Další tutovku měl na své holi Roman Přikryl, jeden z nejkreativnějších hráčů Chance ligy v zakončení tentokrát selhal. Ani tohle varování ovšem pro Horáky nebylo dostatečně důrazné. Další laxnost v obraně totiž skončila druhým gólem Vsetína. Zaplněný Lapač rozjásal Jan Štefka. Tohle všechno se událo během úvodních pěti minut, není proto divu, že na Štefkův gól zareagoval třebíčský trenérský štáb oddechovým časem. Během následujících minut měl herní projev bílých hvězd vzrůstající tendenci, je ale třeba dodat, že domácí byli stále lepším týmem. Od zvýšení vsetínského náskoku uchránil své spoluhráče spolehlivý Pavel Jekel. První perioda tedy skončila příznivěji pro hokejisty ve světlezeleném, kteří si do kabin odnesli vedení 2:0.

Druhé dějství začalo šancemi Třebíče. Nejdříve nebezpečně tečoval Bittner, hned poté pálil do odkryté brány Dočekal, v obou případech předvedl vsetínský David Sachr parádní zákroky, kterými uchránil svůj tým od pohromy. Na druhé straně se do samostatného úniku dostal Luboš Rob, Pavel Jekel jeho kličku dokázal zpacifikovat. Totéž platilo o velké příležitosti Štěpána Bláhy, který možná ještě teď nechápe, jak je možné, že jeho obří šance volající po gólu v síti neskončila. Také proto byl i po druhé třetině stav příznivější pro Vsetín.

Úvodních deset minut třetí periody mnoho vzruchu nepřineslo, nicméně závěrečná pasáž zápasu nabídla pořádně dramatickou podívanou. Vše odstartoval šťastný gól Martina Dočekala, který musel potvrdit videorozhodčí. To se také stalo, a tak se Horáci rázem dostali na dostřel. Od té chvíle byl hokejistů v červeném plný led. Šance na srovnání měli Bořuta, Holec nebo Matyáš Svoboda, jenže vyrovnání nepřišlo. Poslední pokus o zvrat načasoval Kamil Pokorný do závěrečné minuty, kdy měli Třebíčští i díky vyloučení Romana Půčka výhodu dvou mužů v poli. Kýžený vyrovnávací gól ale nepadl.

Autor reportáže Pavel Mandát



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Bohužel jsme zase měli hodně špatný vstup do zápasu, rychle jsme dostali dva góly, a to nás nakonec stálo celý zápas. První třetinu jsme hráli bez pohybu, neměli jsme ani osobní souboje a domácí byli v první třetině naopak velmi hladoví. Po první třetině jsme si k tmu něco řekli, v průběhu druhé třetiny jsme trošku přeskládali sestavu a naše hra se zlepšila. Vytvořili jsme si v ní i několik gólových šancí. Chtěli jsme co nejdřív dát snižující gól, ale to se nám ještě ve druhé třetině nepovedlo. Od třetí třetiny jsme byli lepším mužstvem, měli jsme víc ze hry. Povedlo se nám i snížit a měli jsme i další šance, ale na druhý, vyrovnávací gól jsme už nedosáhli. Hráčům děkujeme za druhou a třetí třetinu, kterou odehráli velmi dobře. I takováto prohra nás může posunout, protože hráči vidí, že se dá hrát s každým, a když plní dané úkoly, naše hra má parametry, které chceme. Věřím, že ve středu navážeme na dobré domácí výkony a udržíme domácí neporazitelnost.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024