Menu +

Dva góly ve třetí třetině rozhodly. Třebíč veze ze Zlína vítězství

Reportáže
T ř e b í č - Nedělní utkání zavedlo třebíčské hokejisty do Zlína, kde byla na programu předehrávka proti místním Beranům. O osudu zápasu rozhodla až třetí třetina, neboť po 40 minutách byl stav vyrovnaný 1:1. V závěrečném dějství se prosadili Ladislav Bittner a Matěj Psota, kteří svými trefami rozhodli o tom, že tři body míří na Vysočinu.
Sdílejte článek
 
46.kolo, neděle 12.2.2023
ZLN ZLN
1:30:1, 1:0, 0:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 29. Gago (Köhler, Z. Sedlák) – 19. Poizl (Mat. Svoboda, Mat. Novák), 43. Bittner (Mat. Novák, Mat. Svoboda), 53. Psota (Bořuta, Dočekal. Rozhodčí: Kostourek, Jaroš – Blažek, Veselý. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0 V oslabení: 0:0. Diváci: 2521. Střely na branku: 27:17. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Sestavy
PSG Zlín: Huf – Gazda, Husa, Suhrada, Riedl, M. Novotný, Talafa, Zbořil – M. Lang, Gago, Z. Sedlák – Frömel, Hejcman, Kubiš – P. Sedláček, Sadovikov.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Bořuta, Tureček, Forman, Furch, Poizl, Vodička, Fajmon – Dočekal, Bittner, Psota – Klímek, Malý, Ferda – Pšenička, D. Michálek, I. Sedláček – Mat. Svoboda, Šilhavý, Mat. Novák.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu přinesl převahu Zlína, Berani se ale do vyložených šancí nedostávali. Jednu z mála opravdu slušných příležitostí měl Sadovikov, toho ale vychytal Pavel Jekel. Na druhé straně zahrozil po individuálním průniku Martin Dočekal, který zkusil bekhendovou kličku, avšak na Daniela Hufa si nepřišel. Chvíli poté střílel z mezikruží Lukáš Forman jen do zadního mantinelu. První změnu skóre viděl Zimní stadion Luďka Čajky v devatenácté minutě – postaral se o ní přesně mířeným projektilem Daniel Poizl, který využil clony před zlínským brankářem.

Druhá perioda byla v režii Zlína. Nejlépe o tom svědčí poměr střel, který se v této části hry zastavil na hodnotách 11:4 ve prospěch PSG. Několik dobrých šancí ještě Pavel Jekel lapil, pak ale přišla 28. minuta a zlínská přesilovka. V ní byl nejpohotovější Michal Gago, jenž svým zakončením srovnal stav zápasu na 1:1. Třebíč mohla odpovědět zásluhou Davida Michálka, ten ale svůj samostatný únik do zdárného konce nedotáhl.

Na počátku třetího dějství bylo jasné, že kdo dá jako první první gól, ten pravděpodobně zvítězí. Klíčový moment utkání přišel záhy – ve 43 minutě. Matěj Novák narýsoval přesnou přihrávku na hůl Ladislava Bittnera a třebíčský snajpr puk uklidil do sítě. Domácí se pak ještě snažili s výsledkem zápasu něco udělat, ale postupem času bylo znát, že jim začínají docházet síly. Zlín totiž dohrával závěr zápasu vlivem rozsáhlé marodky prakticky na dva útoky, což se zkrátka musí projevit. I proto Horáci bránili svůj náskok bez problémů. V 53. minutě navíc dostal Matěj Psota dostatek času i prostoru na to, aby přesně zakončil a vstřelil třetí třebíčský gól. Byl to poslední důležitý moment nedělního klání. Zbylých sedm minut se dohrávalo už jen z povinnosti. Tři body proto míří po zásluze do Třebíče.





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Věděli jsme, že Zlín má teď formu, před pauzou sice prohrál s Prostějovem, před tím ale šest zápasů vyhrál a začal sbírat body tak, jak se od něj očekávalo. V týdnu jsme se na tento zápas chystali, ale první třetina po reprezentační přestávce je vždycky taková zpomalená, nemělo to drajv. Domácí byli v první části víc na puku, ale také si nevytvořili nějaké velké šance. Nám se ujala střela Dana Poizla a šli jsme do vedení 1:0. Ve druhé třetině byla hra vyrovnaná, domácí byli v trochu větším tlaku a podařilo se jim z přesilovky vyrovnat. My jsme zase z brejku dali tyčku. Do třetí třetiny se šlo za vyrovnaného stavu, chtěli jsme hrát trpělivě, dobře v obraně a čekat na příležitost. Kluci to splnili, hra už měla dobré tempo a dali jsme gól na 2:1 a uklidňující na 3:1. Závěr jsme výborně odbránili. V celém utkání nebylo moc šancí, my jsme byli trpělivější, využili jsme své možnosti, a proto vezeme cenné tři body ze Zlína. K dispozici zatím nebyl Michal Vodný, byl dnes poprvé na ledě a uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Netlačíme na to, potřebujeme ho, až bude stoprocentně zdravý. Jsme v situaci, kdy si to můžeme dovolit, abychom ho měli k plné dispozici na finále sezóny. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří dnes přijeli sem do Zlína nás podpořit, a jsem moc rád, že si zápas užili a mohli si po siréně společně s hráči zazpívat vítězný chorál.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024