Menu +

Slibně rozehraný zápas Třebíčští nakonec ztratili

Reportáže
T ř e b í č - Velmi slibně se pro třebíčské barvy vyvíjel zápas s prostějovskými Jestřáby. Ve 31. minutě totiž vedli hosté o dva góly 2:0. Autory branek byli Lukáš Květoň a Jiří Hanzal. Od té doby však už stříleli pouze Hanáci a čtyřmi brankami v řadě otočili vývoj zápasu ve svůj prospěch. Konečné skóre tedy zní 4:2 pro Jestřáby. Prostějov tak přeskočil Horáckou Slavii o jedno místo v tabulce. Třebíči nyní patří desátá příčka.
Sdílejte článek
 
7.kolo, sobota 24.9.2005
PRO PRO
4:20:0, 2:1, 3:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 35. Bordowski (Procházka), 45. Procházka (Sedlák), 54. Luka (Saluga), 58. Kolusz (Čech) - 28. Květoň (Hanzal), 31. Hanzal (Hrbáček, Lukáč). Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 117. Střely na branku: 40:31. Průběh utkání: 0:2, 4:2.
Sestavy
LHK Jestřábi Prostějov: Lakosil (Hrazdira) - Grman, Švrček, Kameš, Kučera, Procházka, Sedlák, Toms - Saluga, Piecha, Luka - F.Čech, Bordowski, T.Hradecký - Vymazal, Sabela, Fojtík - M.Čech, Kolusz, Řípa - Petrák.
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář - Bulička, Chrenko, Čech, Hanzal, Hrbáček, Květoň, Látal, Laš, Lučka, Lukáč, Oliva, Pelán, Přibyl, Sláma, Sobotka, Ščerban, Šefčík, Zahradník.

Komentář k zápasu

Hokejisté Prostějova posílení o dva mladíky v kádru a to přerovského Jana Švrčka a nadějného Marcina Kolusze z Třince nastoupili proti Horácké Slavii Třebíč, která zatím podává v první lize nadočekávání dobré výkony. Zápas začínal opatrně, čehož hosté využili a do poloviny zapasu si vydolovali dvoubrankový náskok, poté se hra zrychlila, prostějovský tým začal proměňovat šance a dokonalým obratem zápasu Třebíč odjíždí bez bodu s prohrou 4:2.

První třetina začala velice opatrně a dlouho se hrálo bez větších šancí. Oba brankáři si pořádně sáhli na puk až v 5. minutě, když třebíčský Ondřej Látal mezi kruhy neuspěl proti Lakosilovi, hned z protiútoku se řítil na branku hostí Richard Bordowski , ale také bez úspěchu. V 9. minutě byl jako první hráč zápasu vyloučen třebíčský Pavel Pelán za hákování. Prostějov si v této přesilovce vytvořil několik slibných šancí, avšak skóre se neměnilo. Po přesilovce domácích se hra opět uklidnila a hrálo se především ve středním pásmu. Až v 16. minutě se ve velké šanci ocitl Kolucz ale nahození M. Čecha usměrnil pouze do betonu spolehlivě chytajícího Filipa Šindeláře. Chvíli na to se dostal do útočného pásma Sobotka, který ojedinělou střelou od modré prověřil domácího brankáře. Pak dostali možnost přesilové hry i hosté, když byl vyloučen J. Fojtík za sekání. V přesilovce hostí měl největší šanci Látal po přihrávce mezi kruhy od Šefčíka, ovšem Lakosil stál na pravém místě. Když ani v 19. minutě Piecha po úniku třebíčské obraně nepřekonal Šindeláře, rozešly se týmy po první třetině bez branek – 0:0.

Do druhé třetiny nastoupily oba týmy s úmyslem vstřelit branku a získat tak psychickou výhodu na svou stranu. Ve 2. minutě se dostával do uvolnění Bordowski, ovšem byl hákován Šefčíkem a ten se šel zklidnit na trestnou lavici. V přesilovce si Prostějov vytvořil velkou šanci, když Piecha nahrával Lukovi, ten z voleje pálil, ale puk mu nesedl. Po přesilovce měli domácí hokejisté více ze hry, ale po menším zaváhání při rozehrávce za brankou se puku zmocnil Matúš Chrenko, jenž puk předal do rohu Hanzalovi, který našel před brankou osamoceného Lukáše Květoně a ten už se střelou mezi Lakosilovu lapačku a beton nemýlil 0:1. Třebíč se po vstřelené brance dostala „na koně“ a pálí z každé pozice. Nejprve Marek Laš a hned na to Sobotka. Po odpískání zbytečně fauloval Sedlák, který za hrubost odešel na trestnou lavici. V čase 30:26 se hosté ihned po buly dostali k puku a pěknou akcí po ose Hrbáček - Lukáč se dostal puk k Jiřímu Hanzalovi, který Lakosila překonal těsně nad betonem 0:2. Ihned po druhé inkasované brance se domácí nadechli k velkému náporu. Ve 14 minutě se do přečíslení dva na jednoho dostávali Saluga s Fojtíkem, ovšem brankář hostí zázračně betonem vykrývá. Hned na to dostává Prostějov velkou šanci ve formě dvouminutové přesilovky 5 na 3 když za brankou hostí faulovali Chrenko a Lučka. Domácím se v této výhodě příliš nedařilo a většina akcí ztroskotávala na obraně hostů. Až 12 sekund před koncem přesilovky v čase 35:40 pálí od modré Procházka a překonává brankáře Šindeláře, ten ovšem střelu betony tlumí ale ta proniká a pomalu se odkutálela na brankovou čáru, Bordowskému jen stačilo do puku píchnout a první radost na stadioně mohla začít 1:2. Po vstřeleném gólu domácí ovládli kluziště a třetina se dohrávala převážně v útočném pásmu domácích.

Třetí třetina začínala přesilovkou domácích, v níž si Prostějov vytvořil velký tlak, ale ani jednu z šancí neproměnil. V čase 44:12 prostřelil od modré Šindeláře Procházka. Tomu na gól přihráli Bordowski s F.Čechem 2:2. Hned na to byl vyloučen za nedovolené bránění prostějovský Martin Toms, Třebíč však v přesilovce mnoho nepředvedla, ale díky ní se znovu dostala do hry, která se po přesilovce vyrovnala a zrychlila. Velké šance se střídaly na obou stranách. V čase 52:39 dostává trest na 2. minuty za nedovolené bránění Květoň. V čase 53:09 Prostějov po dobře sehrané akci využívá přesilovou hru a to Lukou po nahrávce Salugy 3:2. Dále pokračovala hra z jednoho útočného pásma do druhého, hokejisté předváděli rychlou hru ve které se příliš nebránilo.Velkou šanci na vyrovnání měl v 55. minutě Hrbáček kdy už pomalu zasunoval do odkryté branky, ale po zásahu prostějovského obránce trefil jen boční konstrukci. Při dalším útoku hosté nechali pootevřená vrátka, které po nahrávce M. Čecha využila v samostatný nájezd na brankáře hostí nová posila Kolusz, ten blafákem oklamal Šindeláře a puk zasunul do prázdné branky - 4:2. Zápas už se jen dohrával za bouřlivého potlesku diváků, kterých přišlo kolem dvou tisíc.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024