Menu +

Další výborný výkon korunovaly tři body z ledu krajského rivala

Reportáže
T ř e b í č - Ke druhému derby Vysočiny v této sezóně zajížděla Horácká Slavia na led rivala z krajského města Jihlavy. Horácká Slavia předvedla další velmi povedený výkon, domácím tentokrát hokej pořádně znechutila a dokonce donutila domácí diváky k hlasitému pískotu na adresu hráčů Dukly. Brankami Lukáše Květoně ve vlastním oslabení a Leoše Čermáka porazila žlutočervené, když branku na konečných 2:1 inkasovala až v 53. minutě šťastnou střelou po buly. Pozornou hrou však už Třebíčští jednogólový náskok udrželi, zaslouženě v Jihlavě zvítězili a naprosto po zásluze si odvážejí tři body.
Sdílejte článek
 
24.kolo, středa 16.11.2005
JIH JIH
1:20:0, 0:2, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 54. Fiedler (Bakus) - 26. Květoň (Sobotka, Lukáč), 31. Čermák (Oliva). Rozhodčí: Chlaň - Kis, Špringl. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1750. Střely na branku: 23:19. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Suchan - Šmarda, Staněk, Pospíšil, Duben, Dobrovolný, Rýgl, Lukačovič - Rytnauer, Bakus, Hodek - Říha, Hlouch, Čachotský - Lazorišák, Altrichter, Fiedler - Hrbatý, Dušátko.
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář - Hrbáček, Lukáč, Lučka, Rehák, Sláma, Ščerban - Fryauf, Oliva, Čermák - Pelán, Sobotka, Květoň - Laš, Korotvička, Látal - Hanzal, Tatarčík, Přibyl.

Komentář k zápasu

Dukla Jihlava ve středu přivítala na ledě svého největšího rivala z Vysočiny tým SK Horácká Slavia Třebíč. První derby dopadlo lépe pro Třebíč, a tak jihlavští hokejisté měli cíl jasný: oplatit v domácím prostředí hostům porážku. Do zápasu vstoupili v lepším tempu domácí. Ve 4. minutě měl velkou šanci vstřelit první branku utkání Daniel Hodek, když dostal od Bakuse přihrávku na brankoviště, ale puk tečoval příliš vysoko. Třebíč působila dost nejistě, v úvodu nedokázala správně rozehrávat a vytvářela tak spousty zakázaných uvolnění. Do první větší šance se dostal hostující Pavel Pelán, ocitl se před Suchanem a snažil se silou puk protlačit do branky, ale jihlavský brankář si prostor mezi tyčemi pohlídal. V 11. minutě se do obranného pásma Třebíče vrhnul Roman Hlouch, dostal se až k zakončení, ale Šindelář jeho střelu dokázal vyrazit. Vzápětí šli do útoku hosté: Sobotka periferně viděl volného Pelána, ale ten z mezikruží netrefil branku. Při jihlavské přesilové hře se na modré napřáhl Pavel Staněk, ale obránce hostů obětavým zákrokem puk srazil nad branku.

V úvodu druhé třetiny měli Jihlavané další výhodu početní převahy, ale s žádnou přesilovkou nedokázali správně naložit. Horácké Slavii Třebíč se podařilo hru v druhém dějství vyrovnat a někdy dokázali domácí přehrávat. Ve 25. minutě dostal skvělou přihrávku na modré čáře zapomenutý Korotvička, ale tváří v tvář Suchanovi neuspěl. O minutu později hrála jihlavská Dukla přesilovou hru, ale gól se podařilo vstřelit Slavii Třebíč. Do přečíslení dva na jednoho se dostali Sobotka a autor první branky zápasu Lukáš Květoň, 0:1, který proměnil přihrávku před branku od Sobotky. Hosty tento gól hodně zvedl a od této chvíle byli lepším týmem. Ve 31. minutě opět udeřili, znovu obrana Jihlavy zaspala a Třebíč se tak dostala do stejné situace jako u prvního gólu. Tentokrát skvěle zakončoval Leoš Čermák, 0:2, Jaroslav Suchan neměl šanci na jeho špičkový kousek správně reagovat. Druhá branka vzbudila v hledišti Horáckého zimního stadionu velkou vlnu nevole.

Vstup do poslední třetiny znepříjemnil domácím hokejistům jihlavský kapitán Oldřich Bakus, když byl vyloučen za sekání. Hosté se v přesilové hře do útoku příliš netlačili, stačil jim dvoubrankový náskok, a tak hru spíše kontrolovali. V polovině třetiny měli další vážnou šanci hosté, zpozabranky doslal přihrávku před branku Martin Sobotka, ale trefil Suchana do masky, a tak byla hra přerušena. V 51. minutě se před Suchana dobře natlačil Čermák, ale pozorného brankáře Jihlavy nepřekonal. Jihlava se dočkala prvního úspěchu až v 54. minutě, když Oldřich Bakus vyhrál buly na Jonáše Fiedlera, 1:2, a ten nechytatelnou a pohotovou střelou pod víko překvapil Šindeláře. Dvě minuty před koncem zápasu se před jihlavským brankářem objevil úplně volný Fryauf, ale nedokázal svoji šanci využít. Dukla Jihlava zkusila dohrát zápas bez brankáře, ale ani se šesti hráči v poli nedokázala vyrovnat. Druhé derby skončilo stejným výsledkem jako první 2:1 pro Třebíč.



Ohlasy trenérů

Josef Horešovský (Třebíč): „Dnes to jsou pro nás samozřejmě body, které mají cenu zlata. Bojujeme o to, abychom se odpoutali od posledních dvou barážových příček, takže každé vítězství je hodně cenné. Hlavně venku a v Jihlavě obzvlášť, přeci jenom zde je nějaká ta místní rivalita. Naši hru musíme podřídit tomu, abychom nějaké body udělali. Nejde o žádnou extra pohlednou hru, ale dobře nám funguje obrana a z protiútoků jsme měli hodně šancí. Moc střel jsme v zápase nedali, ale dva góly naštěstí stačily. Hráči podávají vždy zodpovědný výkon, hrají s nasazením, mají velkou vůli udělat body. Provází nás velká smůla, spousty zápasů jsme prohráli o pouhý jeden gól, a to hráčům bere hodně sebedůvěry, naopak každá výhra je pro mužstvo velkým přínosem.“

Milan Chalupa (Jihlava): „Dneska jsme moc chtěli, ale bohužel na ledě to bylo úplně o něčem jiném. Nelze nám upřít, že bychom se nesnažili, ale dnes Třebíč hrála velmi dobře a organizovaně. Navíc hosté hráli velmi dobře vzadu. Je to pro nás dnes obrovské zklamání, protože jsme chtěli doma plně bodovat. Na jednu branku se vyhrávat prostě nedá. Je to zase všechno o první lajně, když zahraje, je to dobré, když se ji nedaří, je hodně zle.“


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024