Menu +

TRE - KAD 0:0 - Boj o důležité body nepřinesl jedinou branku

Reportáže
Souboj domácí Horácké Slavie a Kadaně byl velice důležitým soubojem o cenné body. Oba týmy totiž figurují ve spodních patrech tabulky, a tak již předem bylo jasné, že než atraktivní duel uvidí diváci spíše velký boj. Jediným světlým bodem na utkání byly oba brankáři, kteří předvedli výborné výkony. Ani v prodloužení branka nepadla, a tak zápas skončil nerozhodným výsledkem 0:0. FOTOGRAFIE Z UTKÁNÍ NAJDETE ZDE.
Sdílejte článek
 
32.kolo, středa 14.12.2005
TRE TRE
0:00:0, 0:0, 0:0 - 0:0
KAD KAD
Statistiky
Rozhodčí: Smeták - Tuizal, Vengeřík. Diváci: 900.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář - Rehák, Lukáč, Bulička, Ščerban, Lučka, Šefčík, Sláma, Laš, Oliva, Látal, Pelán, Korotvička, Tatarčík, Čech, Zahradník, Přibyl.
SK Kadaň: Hübl - Klaus, Staněk, Hlavatý, Lašek, Pospíšil, Hlubuček, Zajíček, Švejda, Tvrdek, Buchal, Kajer, Žák, Hlusička, Postl, Zíka, Oliverius, Hahn, Hubínek, Tauš, Řepík.

Komentář k zápasu

Od prvních minut bylo utkání na obou stranách velice opatrné. V čase 2:51 se domácí Josef Lukáč prezentoval velice tvrdou střelou, která ale branku nepřinesla. V čase 3:07 byl poprvé v zápase vyloučen domácí Bulička a hosté měli možnost otevřít skóre. Tato přesilovka se jim ale vůbec nepovedla. V 7. minutě byl zase vyloučen hostující hráč. Menší trest si odpykal Zika. Ale ani domácím se v početní výhodě nepodařilo skórovat. V 10. minutě se do velké šance dostal domácí Jiří Oliva. V rozhodující moment, kdy byl osamocený před brankou mu ale kotouč z čepele sklouzl. Ani hosté si však v 1. třetině mnoho šancí nevytvořili. Žádný z brankářů v 1. třetině neměl na svém kontě příliš mnoho zásahů, protože hokej byl v 1. třetině velice nezáživný a mnoho šancí nebylo k vidění ani na jedné straně. Hlavní rozhodčí udělil v úvodní části mnoho trestů na obou stranách, ale ani domácí ani hosté si v přesilové hře příliš dobře nepočínali. V čase 19:03 byl vyloučen třebíčský Tatarčík, který dostal trest 2+2 minuty. Toto byla pro hosty veliká šance, avšak v této dlouhé přesilové hře se hráčům Kadaně skórovat nepodařilo.

Ti, co doufali, že se hokej ve 2. třetině zlepší byli tentokrát na špatném místě, protože i v úvodních minutách prostřední části byl hokej velice podobný jako v 1. třetině. V čase 27:35 byl vyloučen hostující Hubínek a Horácká Slavia měla další možnost skórovat. Ale opět se ukázalo, že jak pro Horáckou Slavii, tak Kadaň jsou přesilovky spíše utrpením než výhodou. Ve 28.minutě se ke slovu dostali hosté. Ve vlastním oslabení se v útočném pásmu objevil hostující Švejda, který na Šindeláře vypálil velice nebezpečnou střelu, puk naštěstí pro domácí branku minul o několik málo centimetrů. Domácí se ve 2. třetině prezentovali velice odevzdaně. Pouze občas vystřelil některý z domácích hráčů na hostujícího brankáře. Sudí nadále pokračoval v udávání trestů. Branky se však diváci ani po 2. třetině nedočkali.

Na začátku 3. třetiny si hosté z Kadaně vytvořili v domácím obranném pásmu menší tlak, který byl nakonec bezgólový. Ve 3. třetině domácí Horácká Slavia dělala chyby v obraně a soupeř se tak občas dostal do nebezpečné situace. Třebíčští hokejisté vysílali na hostujícího brankáře pouze nepřesné a daleké střely, které neměly šanci na úspěch. Ve 48. minutě se zrodila v obranném pásmu hostů jedna z největších šancí. Jiří Oliva svoji střelou orazítkoval tyč. Ani následná dorážka Třebíčských útočníků ke vstřelení branky nevedla. V 53. minutě zase zahrozila Kadaň. Hostující Zíka svoji střelou ale Šindeláře nepřekonal. Ten vyrazil svým betonem. Trochu lepší hokej předváděli hráči na ledě až 5 minut před koncem 3. třetiny. To už ovšem bylo pozdě na skórování, a tak zápas dospěl do prodloužení.

V čase 61:48 domácí Šefčík neproměnil stoprocentní šanci. Proklouzl s pukem až za hostující klec, tu dvakrát objel, ale kotouč se mu zasunout za zmateného brankáře zasunout nepodařilo. Následně ani domácí nevyužili přečíslení 2 na 1. V závěru byl ještě domácí brankář Filip Šindelář tvrdě zasažen do masky. Branky jsme se ale nedočkali, a tak si oba celky z tohoto ne příliš povedeného utkání připsaly do tabulky bod.



Ohlasy trenérů

Trenér Kadaně Alois Chlustina: Jeli jsme sem neprohrát a úkol jsme splnili. Sice, když jsme viděli, že je Třebíč zdecimovaná zraněními, tak jsme mysleli, že bysme mohli dosáhnou na víc. Ale asi to odpovídá postavení obou mužstev na konci tabulky. My na víc zatím herně nemáme a modlíme se, aby byla vánoční přestávka, abysme mohli trochu potrénovat. Kondice je u nás velmi špatná. Třebíč hrála od začátku na tři útoky, my na čtyři útoky a tři obrany, přesto jsme je nepřetlačili, a v tom vidím naše velké mínus.

Asistent trenéra Třebíče Jiří Otoupalík: To utkání bylo velice těžké, Kadaň velice dobře bránila, oba brankáři skvěle zachytali. Nakonec výsledek 0:0 odpovídá hře, kterou obě mužstva předváděla. My z naší strany nemůžeme našim hráčům nic vytknout. Už několikáté utkání hrajeme na tři pětky, protože je nás patnáct. Bojovali jsme, dřeli jsme, možná jediné co nás trochu mrzí je, že jsme měli o nějakou tu šanci víc než hosté a nepodařilo se nám ani jednu využít.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024