Menu +

Naději na bodový zisk pohřbily dvacátá a čtyřicátá minuta

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia cestovala k dalšímu prvoligovému utkání na led Hradce Králové, který v posledním vzájemném zápase na domácím ledě přehrála v poměru 4:0. Východočeši však doma body příliš nerozdávají, což se potvrdilo i tentokrát. Vcelku vyrovnaný zápas rozhodly poslední minuty první a druhé třetiny, v nichž bojovní hosté nešťastně, ale přece inkasovali branky na 1:0, respektive 2:1. Zejména druhý gól do třebíčské sítě, kdy se puk odrazil od jednoho z třebíčských bránících hráčů, byl hodně smolný. Naději a vyrovnání na 1:1 zařídil dorážkou střely Pavla Pelána důrazný Martin Čech ve dvacáté páté minutě, když využil přesilovku. Hosté ve třetí třetině zvýšili aktivitu a měli několik velmi dobrých příležitostí k vyrovnání, jenže domácí brankář Koutský a štěstíčko byli proti. Ke smazání jednobrankového manka nevedla ani závěrečná power-play a třebíčští tak z Hradce odjíždějí s prázdnou.
Sdílejte článek
 
43.kolo, středa 25.1.2006
HKR HKR
2:11:0, 1:1, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky:20. Roubík (Fišer), 40. Cetkovský (Suchý Pavel) – 25. Čech (Pelán, Bulička). Vyloučení: 4:5, navíc Fořt (HK) 10 minut OT. Využití: 1:1. Oslabení: 0:0. Střely na branku: 29:28. Rozhodčí: Kubeš – Kis, Špringl. Diváků: 1205.
Sestavy
Mountfield HK: Koutský (Dušek) - Toužimský, Mocek, Blanár, Šeda Michal, Hendrich, Daňo - Fořt, Roubík, Fišer - Volráb, Koudelka, Vondráček - Cetkovský, Šeda Jan, Domin - Kašík, Suchý Pavel.
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář (Luňák) - Lukáč, Rehák, Ščerban, Šefčík, Lučka, Bulička, Sláma - Laš, Oliva, Květoň - Fryauf, Dolníček, Kubiš - Čech, Zahradník, Pelán - Přibyl, Tatarčík.

Komentář k zápasu

Úvodní dvacetiminutovka zápasu hradeckých Energetiků s Třebíčí měla k hokejové dokonalosti hodně daleko, šancí bylo k vidění po málu. První vážnější si připsali domácí až v polovině třetiny po střele Kašíka od modré a teči Pavla Suchého. Hosté se následně otřepali a i oni předvedli několik nebezpečných pokusů před Koutského brankou, Hradec se ale se štěstím ubránil. Možná nepříliš veliká vytíženost brankáře Třebíče se zapříčinila o trošku kuriózní gól Energetiků ze samého závěru úvodní části hry. Jaroslav Roubík napřáhl po přihrávce Miroslav Fišera těsně po přejeté modré čáry, Šindelář touš pouze ztlumil lapačkou, ten se pak obloučkem ale dostal za jeho záda a tak Hradec vedl po první třetině 1:0.

V prostřední části hry se obraz hry příliš nezlepšil. Když neuspěl ve slibné pozici před Šindelářem Roman Vondráček, udeřilo zákonitě na druhé straně. Třebíč hrála přesilovou hru, na modré napřáhl Pelán, Koutský jeho střelu pouze vyrazil před sebe a důrazný Martin Čech vyrovnal. Za nerozhodného stavu měli mírnou převahu Energetici, ale brankové příležitosti si vytvářeli hodně z tuha. Jednu takovou si vypracovat opět Vondráček, ale ten ani napodruhé třebíčského gólmana po efektivní otočce kolem jeho branky nepřekonal. Když v Šindelářově brance neskončila ani střela Toužimského a Domionova dorážka ze samého závěru druhé třetiny, vypadalo to, že se půjde do kabin za nerozhodného stavu. To se však nestalo, Jiří Cetkovský prudce přihrával necelých dvacet vteřin před navršením čtyřicáté minuty před třebíčskou branku kde si hosté si nešťastně puk srazil do své klece – 2:1.

Závěrečná třetina přinesla urputný boj o každý sentiment ledu z něhož vyšli nakonec jako vítězové domácí hráči, kteří ubránili svůj hubený náskok i v posledních dvaceti minutách,. Nutno ale dodat, že měli dvakrát veliké štěstí, k němuž přispěl pokaždé výraznou měrou i gólman Koutský. Třebíči k vyrovnání nepomohla ani minutová power-play a tak si hradečtí připsali před zápasem v Mladé Boleslavi do tabulky další tři veledůležité body.



Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové):
Podle našich předpokladů hrála Třebíč velmi dobře, dobře bruslila a napadala nás. Momentálně máme poměrně úzký kádr a tak jsme se dnes spíše trápili. Já bych utkání zhodnotil asi do tří hlavních bodů. Zaprvé nás podržel výborný brankář Koutský, dvakrát jsme dali soupeři branku do šatny a ve třetí třetině jsme soupeře eliminovali a nepouštěli do takových šancí, jaké měl v první a druhé třetině.

Josef Horešovský (hlavní trenér Třebíče):
Utkání rozhodly dvě věci. Jednak jsme dostali dvě branky v samém závěru první a druhé třetiny. První byla laciná, brankář šáhl po puku, který šel mimo branku a nakonec si ho tam srazil, druhý gól byl vlastní. Zadruhé jsme měli žalostné zakončení. Říkat, že jsme neměli štěstí by asi nebylo přesné. Štěstí se musí jít naproti důraznou koncovkou, rychlou kombinací, což nám dneska chybělo.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024