Menu +

TRE - CHM 4:3 - Třebíčští senzačně obrátili utkání v poslední třetině

Reportáže
Domácím se povedl neuvěřitelný kousek. V utkání, které se zdálo být již ztracené, dokázali hráči Třebíče otočit nepříznivý stav 1:3 na konečných 4:3. Velkou zásluhu na tom měl David Dolníček, který se v 51. minutě hned dvakrát trefil za Horčičkova záda. V 56. minutě pak Milan Přibyl dostal domácí do vedení, které Třebíčští již nepustili. Domácí hráči se tak rozloučili s třebíčským publikem vítězstvím. Fotografie z utkání najdete ZDE.
Sdílejte článek
 
51.kolo, pondělí 20.2.2006
TRE TRE
4:30:0, 1:2, 3:1
CHM CHM
Statistiky
Branky a nahrávky: 21. Oliva (Lukáč), 51. Dolníček (Oliva, Lukáč), 51. Dolníček (Přibyl, Šindelář), 56. Přibyl (Ščerban) - 24. Jíra (Szakal, Koláček), 33. Trefný (Revay, Stavenský), 41. Jíra (Kasík, Malát). Rozhodčí: Polák, Musílek. Vyloučení: 7:9, navíc Korotvička (TRE), Kasík (CHM) 10 min. OT. Využití: 3:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 777. Střely na branku: 32:20. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář - Lukáč, Ševčík, Ščerban, Šefčík, Lučka, Sláma, Fryauf, Oliva, Květoň, Sobotka, Dolníček, Korotvička, Čech, Zahradník, Látal, Laš, Ludvík, Přibyl.
Piráti Chomutov: Horčička - Martínek, Černý, Szakal, Kasík, Revay, Trefný, Kocek - Boušek, Šíp, Charousek - Jíra, Koláček, Malát - Stavenský, Mikšovic, Kajer - Šulc.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupili lépe domácí a v prvních minutách si vytvořili mírný tlak. Pak se ke slovu dostali hosté a po celou první třetinu měli optickou převahu. První brankovou příležitost promrhal v 5.minutě chomutovský Mikšovic, který se hnal sám na Šindeláře, ale ten jeho nájezd zneškodnil. V první polovině úvodní třetiny se hrál rychlý hokej a jeho tempo přibrzdilo až několik vyloučení, které dalo příležitost ke skórování na obou stranách. Zatím však vládli brankáři, a tak se prosadit nedokázal ani Chomutov, ani Třebíč. V 18.minutě vystřelil Filip Šindelář ukázkový semafor proti ráně Stavenského od modré čáry. V poslední minutě pronikl před třebíčského gólmana Charousek, ale jeho bekhend z ostrého úhlu neměl šanci. Do konce první třetiny se již nic podstatného nestalo, a proto se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu 0:0.

Druhá třetina byla v režii Chomutovských, a to zejména kvůli třebíčským faulům, které hlavní sudí Polák netoleroval, a tak Horácká Slavia odehrála téměř polovinu druhého dějství v oslabení, což mělo také za následek tři obdržené branky. Třetina však začala pro domácí pozitivně, když už půlminutu po začátku skórovali v početní výhodě dohrávané ještě z předcházející dvacetiminutovky. Od mantinelu našel ideální přihrávkou Lukáč Jiřího Olivu a ten nekompromisně zavěsil puk nad rameno chomutovského gólmana – 1:0. Ve 23.minutě hosté srovnali, to když přesilovou hru, krásnou střelou do horního růžku, zužitkoval Petr Jíra - 1:1. O tři minuty později mohli kontrovat domácí. Ve vlastním oslabení se do brejku dostal třebíčský ostrostřelec Lukáš Květoň, ale pohotovost Horčičkova betonu mu, ani třebíčským fandům, radost neudělala. V polovině utkání měli další příležitost domácí. Ondřej Látal ujel chomutovské obraně, ale z pravé strany chomutovskou jedničku v bráně překonat nedokázal. Další třebíčské provinění proti pravidlům dokázali hosté přetavit v druhou branku a strhnout vedení na svou stranu. Třebíčská defenziva ve 32.minutě nedostatečně pokryla Jakuba Trefného, který se nemýlil a trefil nekryté místo Šindelářovy branky – 1:2. Domácí se museli poslední tři minuty pouze bránit, protože je hlavní arbitr dvakrát poslal do čtyřech. Chomutov si sice vytvořil potřebný tlak, ale Szakalova šance ani bomba Revaye ke kýženému navýšení skóre nevedly.

Do závěrečné části vlétli ve velkém stylu hosté, když využili svou třetí přesilovou hru a Petr Jíra svým druhým gólem posunul hosty blíže k vítězství – 1:3. Hokejisté Horácké Slavie však nesložili zbraně a stupňovaným náporem začali hosty přehrávat a postupně dostávat pod tlak. To způsobilo, že hosté začali chybovat a dopouštět se na domácích nedovolených zákroků. V početní převaze ve 45.minutě spálil dvě gólové příležitosti třebíčský obránce Lukáč, který nejdříve napálil puk od modré do betonů Horčičky, puk se k němu odrazil znovu, ale ačkoliv se třebíčský bek snažil gólmana objet a zakončit, ten s ním vybruslil, zmenšil mu střelecký úhel a příležitost zneškodnil. Třebíč byla i nadále v obrovském tlaku. Hostující obrana nevěděla, kde jim hlava stojí, přesto se Dolníčkovi nepodařilo svou šanci ani nadvakrát využít. Z chyb chomutovských hráčů pramenila další vyloučení a Horčička se ocital v ohni střel, kterými ho třebíčská ofenzivní snaha zasypávala. Chomutovský brankář odolával až do poloviny třetí třetiny, kdy se konečně domácí dočkali a zužitkovali svůj monstrózní nápor. Stalo se tak při dvojnásobné početní výhodě mužů s bílou hvězdou na prsou a zakončovatelem akce byl David Dolníček, kterému asistoval Oliva – 2:3. Slavisté se však s porážkou nechtěli smířit a chtěli využít chvil, kdy byli takříkajíc "na koni". Jejich nátlak neustával a jelikož měli příležitost dohrávat přesilovou hru 5:4, náležitě toho využili. Brilantní akci, po kombinaci s Milanem Přibylem, zakončil na konci 51.minuty svým druhým gólem David Dolníček – 3:3. Druhou asistnci si při tomto srovnávacím gólu připsal i třebíčský brankář Filip Šindelář. Hosté se ze dvou branek těžko vzpamatovávali, ale poté se hra na několik minut zklidnila. Chomutovští však nebyli s to založit konstruktivní akci a hru ovládali, v posledních minutách namlsaní, domácí. Na přístupu Slavistů bylo patrné, že se chtějí s domácím publikem rozloučit vítězstvím, a proto i nadále, v posledních 5 minutách, bušili do rozhozené chomutovské obrany. Odměnou za více než stoprocentní výkon v závěru jim byl gól z hole Milana Přibyla, kterému přihrával kapitán Bedřich Ščerban – 4:3.

Chomutov tak v Třebíči nezvládl závěrečnou část a připravil se tak o body a možnost posunu v tabulce k vyšším pozicím, který by jim zaručoval do play-off relativně slabšího soupeře. Naopak domácí předvedli v posledním zápase před svým publikem, že se jim v poslední době dařilo a mohou jen litovat, že se do současné formy nesehráli dříve, což by jim jistě umožnilo bojovat v play-off. Pro mužstvo mužů Horácké Slavie tak sezóna pro tento rok končí, hráči, podle trenéra Horešovského, ještě absolvují několik tréninků, a poté si budou moci uživat mimosezónní dovolené.



Ohlasy trenérů

Trenér hostů Vladimír Petrovka: My jsme převážnou část utkání hráli to, co jsem hrát potřebovali. Přijeli jsme sem hrát kombinační hokej s dobrým bruslením, což se nám dvě třetiny dařilo. Bohužel, v závěru utkání jsme udělali několik faulů a domácí toho využili, a vyhráli 4:3.

Trenér domácích Josef Horešovský: Já myslím, že to utkání bylo hezké, bylo rychlé, hodně se kombinovalo, hodně se střílelo a byla tam celá řada pěkných akcí. My jsme trochu vypadli během druhé třetiny, kdy jsem dvanáct minut z dvaceti hráli v oslabení, což tu naši hru úplně rozbilo. Naopak ve třetí třetině to bylo obráceně, tentokrát jsme hodně přesilovek hráli my a z těch přesilovek jsme utkání otočili, takže jsme s výsledkem spokojeni.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024