Menu +

TRE - LIB 2:6: I přes solidní výkon Třebíč prohrála

Reportáže
Druhé přípravné utkání mezi sebe svedly extraligový Liberec s prvoligovou Horáckou Slavií. Ta po solidním výkonu z Brna sehrála další dobrý zápas, ale i tak odešla z ledu poražena 2:6. Dobrý výkon předvedla opět první pětka ve složení Látal, Oliva, Laš, která se také postarala o první branku za záda Milana Hniličky. V dresu Liberce se hattrickem prezentovali mladý útočník Jan Víšek a slovenský forvard Lubomír Vaic.
Sdílejte článek
 
přát., středa 3.8.2005
TRE TRE
2:60:2, 1:1, 0:3
LIB LIB
Statistiky
Branky a nahrávky: 22:04 Laš (Látal, Oliva), 48:59 Martenek(Dvořák) - 6:14 Víšek (Plodek), 13:32 Vaic, 34:34 Víšek (Vampola), 41:01 Vaic, 52:21 Vaic, 57:48 Víšek (Plodek).
Rozhodčí: Pokorný, Pacal, Drobílek. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:2. Diváci: 307.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář - Sláma, Hrbáček, Šefčík, Rehák, Lučka, Ščerban, Dvořák, Bulička - Pelán, Sobotka, Přibyl - Laš, Oliva, Látal - Topol, Zahradník, Martének - Culka, Čech, Pešek.
Bílí Tygři Liberec: Hnilička (30. Stejskal) - Krstev, Ovčačík, Šmíd, Nikolov, Holub, Hanzlík, Rygl, Derner - Klimenta, Rataj, Procházka - Vaic, Podkonický, Rozsíval - Vampola, Plodek, Víšek - Pajič, Pabiška, Jech.

Komentář k zápasu

První třetina začala mírným náporem domácího týmu a v čase 1:38 se před reprezentačního brankaře Hniličku dostal domácí Oliva, ale neuspěl. Hniličku o dvacet vteřin později prověřil také Martenek, ale i on nerozvlnil síť za hostujícím gólmanem. Na začátku třetí minuty se dostali poprvé ke slovu také hosté a do pravého betonu gólmana Šindeláře střílel Vampola. Liberec začal být aktivnějším týmem a zaměstnával domácího gólmana stále častější střelbou. Ve čtvrté minutě se prezentoval tvrdou střelou od modré čáry hostující Šmíd, ale i tentokrát byl domácí gólman na místě. V čase 5:57 byl vyloučen domácí Topol na dvě minuty za sekání. Přesilovou hru zvládli hostující hráči výborně a v čase 6:14 poprvé překonali gólmana Šindeláře, šťastným střelcem byl Víšek po přihrávce Plodka. V čase 9:33 byl vyloučen hostující Vampola na 2. minuty za sekání a byl odměněn i 10.minutovým osobním trestem. Třebíč sehrála přesilovku ve velkém tempu, ale šance Hrbáčka s Olivou po brance pouze volali. V čase 13:32 Liberec vstřelil další branku a mezi střelce se zapsal Vaic. V čase 14:42 se do veliké šance dostala dvojice třebíčských útočníků, ale Hnilička byl pozorný a puk ukryl do lapačky. V čase 16:15 se na modré čáře výborně zorientoval Rozsíval, našel před domácí bránou Vaice, ale Šindelář puk ukryl mezi betony. Liberec byl i nadále aktivnějším mužstvem a v 19.minutě spálil trestuhodně šanci Procházka. První třetinu zakončila šance Olivy a do kabin hráči odešli za stavu 0:2 pro hosty.

Druhá třetina začala vyloučením Liberce, v čase 20:13 byl vyloučen Ovčačík na dvě minuty za držení. V čase 21:26 se před hostujícím Hniličkou zjevil osamocený Laš, ale neuspěl. V čase 22:04 se již domácí publikum radovalo. Po asistencím Olivy a Látala střílí první branku Třebíče Laš - 1:2. Hra se potom vyrovnala a odvíjela se především ve středním pásmu. Rozruch přinesla až 30.minuta, kdy byl na dvě minuty vyloučen hostující Krstev za naražení na hrazení. Třebíč však nehrála přesilovku dlouho, neboť o 30. vteřin později byl vyloučen domácí obránce Sláma za podražení. V čase 34:34 se hráči Liberce radovali potřetí, po signalizované výhodě prostřelil gólmana Šindeláře hostující Víšek po asistenci Vampoly. Druhá třetina skončila vzájemným vyloučením Ovčačíka s Látalem. Branka však již nepadla.

Třetí třetina začala brankou Liberce, kdy se podruhé trefil za Šindelářova záda Vaic po akci dva na jednoho. V čase 46:09 byl vyloučen hostující Derner na dvě minuty za hrubost, ale Třebíč přesilovou hru neproměnila. O dvě minuty později se celým stadionem rozezněla tyč Šindelářovi brány po Vaicově ráně. V čase 48:59 se Horácká Slavia radovala podruhé. Mezi střelce se zapsal novic Martenek po asistenci Dvořáka. Radost domácích však netrvala dlouho a o tři minuty později, v čase 52:21 se Vaic postaral o další zápis do střelecké listiny - 2:5. V čase 53:01 byl hostující Vampola odměněn dvěma minutami za nedovolené bránění. Domácím se však ani tentokráte nepodařilo hostujícího Stejskala, který vystřídal brankaře Hniličku překonat. Poslední slovo však měli opět hosté, kteří za bezmocným Šindelářem rozvlnili síť v čase 57:48, posledním střelcem utkání byl tak hostující Víšek.

Třebíč tak předvedla další solidní výkon a i před očima Tomáše Zelenky prohrála s extraligovým Libercem 2:6. V pátek čeká Třebíč další přípravný zápas, na domácí led přijede tentokrát prvoligový soupeř - HC VČE Hradec Králové. Zápas začíná v 18:00.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024