Menu +

TRE - JHR 2:1: Generálka skončila výhrou nad Hradcem

Reportáže
Generálka před startem první hokejové ligy přinesla potřebné vítězství Horácké Slavie nad týmem Jindřichova Hradce. Za domácí střelce byli úspěšní Zahradník s Rehákem, za hosty pouze Kašpárek. Domácí tak zvítězili po zásluze 2:1.
Sdílejte článek
 
přát., pátek 2.9.2005
TRE TRE
2:10:0, 1:0, 1:1
JHR JHR
Statistiky
Branky: 22. Zahradník (Laš), 57. Rehák (Přibyl) - 53. Kašpárek (Ulman). Vyloučení: 4:6, navíc Škoda (JHR) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 125.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář - Hrbáček, Lukáč, Šefčík, Rehák, Lučka, Ščerban, Bulička, Sláma - Pelán, Chrenko, Zahradník - Laš, Oliva, Látal - Fryauf, Sobotka, Přibyl - Čech.
KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Kučera - Domin, Kolda, Hanzl, Vachulka, Vašíček, Vomela, Chmel - Rob, Cmunt, Mrkvička - Kocar, Kupec, Škoda - Ulman, Bílek, Duba - Kreuzer, Kašpárek, Linduška.

Komentář k zápasu

V generálce na mistrovskou sezonu si k poslednímu přípravnému utkání pozvali hokejisté Horácké Slavie Třebíč prvoligový tým z Jindřichova Hradce. V prvním vzájemném střetnutí byli úspěšnější hráči z Vysočiny, kteří v Hradci vyhráli 4:1. V odvetě to byli opět hokejisté Třebíče, kteří byli od prvních minut utkání hokejovějším týmem a již ve 3.minutě mohl dostat puk za Kučerova záda Ščerban, ale gólman Vajgaru sklapl své betony včas. Celkem zajímavou přesilovou hru sehráli hosté ve 14.minutě, ale stejně jako u soupeře, tak i třebíčská obrana v čele s gólmanem Šindelářem pracovala na výbornou a nepustila hráče hostí k zakončení. Hra se odvíjela především ve středním pásmu s minimem šancí na obou stranách. Ke konci první třetiny dostali domácí hráči po faulu Hanzla výhodu třetí přesilové hry, ale ani tentokrát nebyli úspěšní, mužstva tak odešla do kabin za bezbrankového stavu.

Druhá třetina začala veseleji, již po minutě hry se puk dostal za záda Kučerova. Za branku se dostal Zahradník, který nahrál Lašovi, ten puk vrátil před bránu, kde ho již zmiňovaný Petr Zahradník dostal za brankaře Hradce - 1:0. Další velikou šanci měl ve 26.minutě při přesilovce Hradce domácí obránce Hrbáček. Jeho dělovka však skončila jen o milimetry vedle Kučerovy brány. Přesně v polovině utkání několikrát v přesilové hře Vajgaru čaroval gólman Šindelář, postupně si na něm vylámali zuby Rob, Kocar i Kupec. Ve 35.minutě se dostal před překvapeného Kučeru domácí Chrenko, ale talentovanému střelci přáno nebylo. Ke konci druhé třetiny měli domácí hráči možnost výhody dvou mužů navíc v poli, ale aniž by rozestavěli pověstný zámek, byl vyloučen Chrenko, takže se hrálo 4 na 3. Střelecké trápení hráčů z Vysočiny pokračovalo však i tentokrát, tudíž branka nepadla a po dvou třetinách vedli tak domácí hokejisté hubeným rozdílem 1:0.

Začátek třetí třetiny patřil hostujícím hráčům, kteří gólmana Šindeláře v domácí bráně stále častěji ostřelovali, ale strážce domácí svatyně byl pozorný. Za svoji aktivitu si hosté přeci jen připsali čestnou branku. V 53.minutě překonal Šindeláře Kašpárek, který využil přihrávku Ulmana. Po této brance převzali zcela aktivitu na ledě hosté a domácí hráči se jen stěží dostávali do obranné třetiny hostí. Známé - nedáš, dostaneš - se však opět potvrdilo, neboť opět udeřilo na druhé straně. Téměř přes celé kluziště se proháčkoval Denis Rehák, který přihrál Milanu Přibylovi, ten mu nahrávku vrátil a slovenský obránce zasunul za bezmocného Kučeru - 2:1. A jelikož do konce třetiny již branka nepadla, zvítězili hráči HS nad prvoligovýcm nováčkem Vajgarem Jindřichův Hradec v poměru 2:1.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024