Menu +

Tři góly během minuty obrátily zápas

Reportáže
Generálka na sobotní start první ligy se třebíčským hokejistům nevydařila. Sice to byla Třebíč, která většinu utkání tahala za delší konec, ale závěrečná minutová kanonáda domácích Horáckou Slavii zcela zaskočila. Nic na tom nezměnil ani solidním výkonem brankář Kučera. O branky domácích se postarali Bouz, Jelen, Šmátrala a Brož, za Třebíč se dvakrát trefil exbudějovický Jiří Lála.
Sdílejte článek
 
přát., úterý 9.9.2003
PIS PIS
4:20:1,1:0, 3:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 39. Bouz (Květoň, Šimek), 57. Jelen (Květoň, Bouz), 58. Šmátrala (Kubeš), 58. Brož (Míka) - 13. a 42. Lála (na obě Dolníček). Rozhodčí: Holub - Mitáš, Šperl. Vyloučení: 5:5, navíc Suchý (TRE) 10 min OT. Diváci: 250.
Sestavy
IHC Písek: Pinkas (Špiler) - Všetečka, Vokatý, Kotaška, Pindiak, Veselý, Procházka, Burkoň, Oranský - Štefan, Šmátrala, Kubeš - Míka, Šimek, Brož - Kořánek, Volráb, Nouza - Jelen, Bouz, Květoň.
SK Horácká Slavia Třebíč: Kučera – Kříž, Kališ, Suchý, Pecka, Mazanec, Hrbáček, Dusík – Holý, Žiška, Fryauf – Lála, Dolníček, Kaňka – Hrůza, Zahradník, Topol – Mráz, Sobotka, Oliva.

Komentář k zápasu

První třetina začala ve svižném tempu, hráči se rozhodně před sobotním startem 1.ligy nešetřili. Žádný z celků neměl výraznější převahu, šance se rodily na obou stranách, ale využita zůstala do 20.minuty jediná. Ve 13.minutě v přesilovce z rychlého úniku skóroval pod Pinkasovo břevno Jiří Lála, tedy hráč Českých Budějovic, který se také ucházel o místo v písecké sestavě. Zužitkoval nahrávku Dolníčka.

Druhé dějství se příliš neodlišovalo od toho předchozího. Domácí se viditelně snažili o srovnání nepříznivého stavu, leč jejich snažení končilo takřka výhradně nepřesnostmi. Neposedný puk přeskakoval jejich hokejky a naopak pevně držel u těch třebíčských, Pinkas potom musel několikrát napravovat chyby obránců. Při příležitostech Dolníčka či Kaňky při něm stálo i štěstí.

Domácí se dočkali až v 38.minutě, když při početní výhodně rozebralo třebíčskou obranu duo Květoň, Bouz, exbudějovický Kučera se už přemístnit k druhé tyči nestihl.

Nerozhodný stav po dvou třetinách vybudil střelce do té třetí, ale kvality obou gólmanů, píseckého Pinkase i třebíčského Kučery, byly pro ně oříškem. Museli tedy spoléhat na "pomoc" soupeřovy obrany...

Se stavem náhle pohnul ve 42.minutě s velikou chutí hrající Dolníčkův útok, když spolupráce jejího centra s křídlem Lálou opět slavila úspěch - 1:2, využili tak školáckou chybu domácích. O osudu zápasu mohlo být rozhodnuto, kdyby Třebíč proměnila své další příležitosti, ale ani dvojnásobná přesila jí nestačila, stejně tak šance Sobotky s Fryaufem góly neskončily.

Čas plynul a s domácími to už nevypadalo dobře, rozehřála je až dobře sehraná kombinace v přesilovce tři minuty před koncem. Osamocenému Jelenovi zbývalo jen usměrnit puk do odkryté brance, ideálně mu namazal Květoň. Domácí radost ani neutichla a opět se puk zatřepetal za Kučerou. Nabuzený Šmátrala propálil z úhlu vše v cestě. Šokované hosty dodělal za dalších 30 vteřin Brož, který ujel třebíčským zadákům a překonal i vyjetého Kučeru.
Podtrhl tak účet utkání, které skončilo výsledkem 4:2.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024