Menu +

SUM - TRE 3:1 - O další porážce rozhodla první třetina

Reportáže
T ř e b í č - Ve 35. kole první hokejové ligy zajížděla Horácká Slavia na led Draků do Šumperka. O ztrátě bodů rozhodla první třetina, ve které byli hosté lepší, ale přesto inkasovali tři branky. Sekundu před první sirénou snížil Milan Přibyl. Druhá třetina přinesla vyrovnaný boj, oba týmy si vytvářely šance, ale nebyly schopny je proměnit. V závěrečné třetině byli třebíčští hokejisté aktivnějším týmem, dostali se do řady obrovských brankových příležitostí, ale do Šumperka si dovezli značně mokrý střelný prach. V závěru zápasu zabrzdil případnou power play hostů hlavní rozhodčí vyloučením dvou hráčů rychle za sebou.
Sdílejte článek
 
35.kolo, sobota 12.1.2008
SUM SUM
3:13:1, 0:0, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 5:04 Rákos (Lev), 14:23 Kovář (Stejskal), 19:41 Osina (Fadrný) - 19:59 Přibyl (Sláma B). Rozhodčí: Trombík - Jureček, Pala. Vyloučení: 7:8, navíc Fadrný 10 minut nesportovní chování. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1080. Střely na branku: 38:27. Průběh utkání: 3:0, 3:1.
Sestavy
Draci Šumperk: Lev (Tihlář) - Galvas, Osina, Hrčka, Paška, Novotný, Ondáček, Šindler, Klejna, Fadrný, Bařica, Kubica, Meluzín, Ambruz, Grill, Taragel, Brunec, Stejskal, Rákos, Antonovič, Kovář.
SK Horácká Slavia Třebíč: Nedvídek (21. Luňák) - Hrbáček, Sláma L., Sláma B., Kaláb, Bulička, Dvořák, Pálka, Čech, Sedlák, Dolníček, Přibyl, Zahradník, Heřman, Šůrek, Obdržálek, Dibelka, Burian J., Burian V., Bárta.

Komentář k zápasu

Šumperské tribuny se i po Silvestru nacpaly slušným počtem fanoušků a více než 1000 párů zvědavých očí se v první třetině mělo na co koukat. Drakům po výhře v Havířově narostla křídla a hosté se o tom přesvědčili velice brzy. Nejprve sice několikrát pohrozila Třebíč, při vyloučení Dvořáka se Šumperk prosadil. Galvasova rána ještě cestu do branky nenašla, pak převzal kotouč od Lva útočník Daniel Rákos a po projetí celého kluziště nekompromisně prostřelil Nedvídka. V dalších minutách se hra přelévala ze strany na stranu bez větších šancí a nezměnila na tom nic ani druhá přesilovka Šumperka v utkání. Aktivnější ve střelbě byla naopak Třebíč, jenže Lev pozorně potvrzoval formu, kterou nabral v novém roce. A tak poté, co hosté neproměnili své šance, tak udeřilo znovu na straně Nedvídka. Excelentní přihrávku Stejskala umístil do sítě Robin Kovář a stadión opět explodoval nadšením. V příštích vteřinách se na světelné tabuli už místo skóre měnily jen signalizace trestů a tak se rozkoukovaná hra odvíjela jen ve středu ledové plochy. Až v závěru třetiny se během přesilovky prosadil nahozením navrátilec Jiří Osina a vyhnal tím Nedvídka z branky. Do druhé třetiny se postavil mezi tyče Luňák. Jenže hostům se podařilo srovnat, když šťastně z otočky v další přesilovce skóroval Přibyl.

Druhá třetině byla v režii Šumperka. Hosté nevyužili nejprve přesilovku při vyloučení Pašky, pak si šel podruhé na trestnou sednou Dvořák a začal nápor domácích. Hrčka, Grill, Brunec i několik dalších střelců ale na výtečného Luňáka nevyzráli. V polovině duelu se k obrovským šancím procpali Rákos i Stejskal, Luňák ovšem opět čaroval a držel Třebíč před definitivní ránou do vazu. Po šancích Draků se osmělili i hosté, ovšem stejně jako Luňák i Lev potvrdil, že svůj tým drží nad vodou. Dvakrát domácí gólman vychytal Buličku, ve velké šanci neuspěl ani Dolníček, který z mezikruží minul svatyni.

V úvodu poslední třetiny se přelévaly akce ze strany na stranu, pak ale začal vysunutý forčeking Třebíče Drakům dělat problémy a Lev musel chvílemi hasit požáry. Zvláště Sedlákova dorážka znamenala obrovské nebezpečí, jenže puk skončil na tyči. Pak ránu Dolníčka vyrazil Lev znovu na hůl Sedláka, tentokrát však domácí gólman požár hasil a stejně jistě si počínal Lev i při střele Slámy. Za Draky často hrozil Meluzín, kterého pak již před prázdnou brankou zázračně vychytal Luňák. Draci museli po vyloučení Galvase opět čelit náporu hostů, jenže jejich střely mířily na Lva z bezpečné vzdálenosti. A tak nejblíže srovnání byl Šurek, jehož střela do boční sítě vyděsila publikum. Od 55. minuty si již Šumperk bezpečnou hrou co nejdál od branky kráčel za zaslouženými třemi body. Poslední minutu dohrávali Draci za skandovaného potlesku tribun.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024